יום חמישי, 3 במרץ 2011

ארוז קון לצ'ה - פודינג אורז


"ארוז קון לצ'ה" זה שם מיופיף, לקינוח הביתי והחמים הזה שמייצרים מסה"כ אורז וקצת חלב.
זהו קינוח שאצלי בבית ואני מניח שאצל רבים אחרים היה די שכיח.. בייחוד עם הסבתא עוד בחיים.
לפודינג האורז הזה, יש חיים וגלגולים רבים מאד.
בתורכיה קוראים לו "סטולאץ" ומגישים אותו עם צימוקים, קינמון, הל לפעמים ואפילו עם זעפרן.
בהודו ישנה וארסיה שלו גם כן ששם האורז כמעט "שוחה" באגם חלב קטן.
מוסיפים שם טעמים כמו; חלב קוקוס והשפעות אסייתיות נוספות גם כן.

אני בתור נצר למשפחה רומנית גאה, מכיר את הגירסא הדי "מצונזרת" והבנאלית (יש לאמר) של המנה הזו
אורז במרקם די דייסתי עם קצת קינמון מעל או אם בא למישהו להשקיע, אז אתה מקבל כפית של ריבה כזו או אחרת.

המתכון הזה, רק שיהיה ברור לכולם, מוזמן.
אני אישית לא ממש אוכל אותו, או אוהב אותו במיוחד.. אבל לחצו עלי.
אז הנה הגירסה שלי, שבדיעבד זכתה לברכות גדולות ואף "עברתי" זכרונות ילדות של כל מי שטעם.
כבוד הוא לי.

סה"כ פשוט מאד.. בואו נתחיל.

מצרכים: (4-5 מנות.. )
1 כוס אורז
1 וחצי כוסות מים קרים
3 כוסות חלב (לא דל שומן בבקשה)
1 מקל וניל, או כפית תמצית וניל משובחת (אם השגתם מקל וניל, חורצים אותו באמצא ובעזרת כפית מגרדים ממנו את כל תוכנו ושומרים בצד לתבשיל)
5-6 מקלות קינמון
אבקת קינמון
קונפיטורה לבחירתכם מסוג משובח ופירותי במיוחד
4 כפות אבקת סוכר

הכנה:
1 - בסיר קטן עם מכסה, מוסיפים את האורז אל המים. מחממים על אש בינונית עד שהמים נספגים באורז
(יש לערבב מפעם לפעם).
2 - כשהאורז ספג את כל המים, מוסיפים פנימה את החלב, הוניל (כולל המקל עצמו) ומקל קינמון אחד. מעבירים את
הסיר ללהבה הקטנה ביותר שיש לכם ומנמיכים את האש עד לגבול התחתון. מערבבים בעזרת כף עץ כל 5 דק' וממתינים עד שהאורז יהיה רך מאד (זה לוקח בין 20 -35 דק').
3 - מוציאים את מקל הוניל ואת מקל הקינמון ומוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי "קיפול" האורז, עד שהוא סופג את הסוכר לתוכו.
4 - ממתינים כמה דק' ומגישים בקערות עם כפית קונפיטורה בתחתית וכפית מלמעלה, בוזקים קצת אבקת קינמון ותוקעים מקל קינמון בכל קערה לקישוט.

בתאבון,
אביעד




3 תגובות:

  1. עוד יותר טוב זה לגרום לאורז להתפרק לחלוטין ולהתמוסס בחלב,זה לוקח זמן וסבלנות והשגחה,אבל יוצא הרבה הרבה יותר טעים ונעים בפה שאוכלים את זה .

    השבמחק
  2. כנראה עניין של העדפה, אני לא מאמין שיש "עוד יותר טוב"...רק טעם.

    תודה על התגובה.
    אביעד.

    השבמחק
  3. גדלתי על זה.
    לא רק על השיר (ארגנטינאי עממי) אלא ממש על המתכון הדומה עד זהה הזה.
    זה אחד מאותם 'טעמי ילדות בלתי נשכחים'.
    התמונה מרהיבה, כרגיל .
    יופי של פוסט.
    }{

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...