יום ראשון, 11 בדצמבר 2011

עוגיות שוקולד 70%, אגוזי מלך וצ'יפ מריר. (או) "עוגיות שוקולד שחיתות"


כבר המון זמן שאני רוצה לעשות לעצמי עוגיות שוקולד איכותיות וטעימות במיוחד. באחד מסופי השבוע, נזכרתי בפוסט של ענבל, הלו היא The Cookie Fairy (ד"א אם אני לא טועה, זו הפעם הראשונה שאני מפנה לבלוג אחר ברשת.. אבל אין מנוס, לענבל מגיע!) של עוגיות שוקולד שחיתות. שכבר אז שהיא פרסמה אותו, הרוק נבלע לי בכבדות. אתם כבר יודעים שאני לא כזה מאוהב בקינוחים וכדומה, אבל שוקולד תמיד אהבתי ועוגיות זה תמיד אחלה שיהיה. ואם הן עוגיות טובות במיוחד, אז בכלל. בכל אופן, לקחתי על עצמי את "הפרוייקט" הקטן הזה מענבל והכנתי לעצמי.
המתכון שענבל הביאה בחן שאופייני לה נותן גם קרדיט לרוני ונציה כמובן, שהמתכון הזה במקור שלה.. אז תודה גם לונציה היקרה שהואילה לחלוק עם ענבל ובהמשך איתי. ענבל מספרת והנה אני מספר לכם גם כן שאת העוגיות הללו קל מאד להכין (היא צודקת). אבל חייבים לשמור על כמה כללים כדי שהן יצליחו במיוחד.
קודם כל, יש לקרר את המסה כשעה לפחות, לפני שצרים כדורים , לפני התנור. השוקולד והמסה בכלל- מתמצקים וכך נוח יותר ליצור כדורים ובכלל זה טוב להניח לכל העיסה הזו לנוח קצת לפני האפייה למען המרקם.
הדבר השני הוא לא לאפות יותר מידי. גם אם אתם ממש ממש בטוחים שאתם יודעים מה אתם עושים!. כוונו שעון בדיוק ל 12 דק' פר תבנית והוציאו. העוגיות יהיו רכות. נכון! אין בעיה. בצינון הן תתקשנה מעט ויהיו פאדג'יות נעימות וחלקות בדיוק כפי שהתכוונה המשוררת. כל דקה נוספת בתנור, מקרבת אתכם להתבאס מהעוגיות. מבטיח. ענבל יודעת מה היא אומרת.

אז הנה, אנחנו כבר מתחילים, אך לא לפני שאגיד לכם שאני אישית, לקחתי את המתכון הזה והבאתי אליו את המצרכים הכי טובים שיכולתי לקנות בסביבה. עבור השוקולד המריר שנרשם ברשימת המצרכים, רכשתי 3 חפיסות של לינדט 70%, חמאה- רכשתי צרפתית, אגוזי מלך נקצצו מאגוזים טריים ולא משקית וכן הלאה. ככל שתשקיעו בחומרי הגלם, כך העוגיות הללו יהפכו להיות מושחתות אף יותר.










מצרכים: (20 עוגיות בערך)
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל (אני השתמשתי ב 2 שרוולים שפילטתי מהם זרעים)
1/4 כוס קמח מנופה
1/4 כפית אבקת אפייה מנופה
קורט מלח
225 גר' שוקולד מריר משובח (אני השתמשתי בלינדט 70%)
30 גר' חמאה (אני השתמשתי בצרפתית)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (במתכון אצל ענבל כתוב 2 כוסות)
1 כוס שוקולד צ'יפס (אני השתמשתי בסוג המריר שמוכרים)
















הכנה: (העתקתי כמעט אחד לאחד מהמתכון של ענבל)

1 - בקערה בינונית מקציפים היטב את הביצים עם הסוכר והווניל במקצף ידני, עד לקבלת תערובת אחידה.
2- בקערה נוספת, מנפים ביחד את הקמח אבקת האפייה והמלח.
3 - מעמידים "בן מרי" וממיסים את השוקולד המריר לאחר ששברנו אותו לחתיכות, יחד עם החמאה הרכה.
מורידים מהאדים וממשיכים לערבב עד למסה חלקה ומבריקה. השוקולד צריך להיות חמים ולא רותח!
4 - מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 - מוסיפים את תערובת הקמח, ולאחר מכן את האגוזים והשוקולד צ´יפס ומערבבים היטב. סוגרים בניילון נצמד
ומניחים את המסה במקרר, לפחות לשעה או יותר. 

מחממים תנור ל-180 מעלות
6 - מעצבים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס"מ, ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה במרחקים של 5 ס"מ. משטחים מעט ביד לחה לגובה 2.5 ס"מ.
7 - אופים כ-12 דקות (בחיאת דינאק! אל תאפו יותר!) כאשר החלק העליון נראה יבש וסדוק והאמצע נראה ומרגיש עדיין רך ודביק. מוציאים.
8 - מניחים את התבניות על השיש לצינון ולאחר 15 דק' (עדיף אף יותר) מעבירים את העוגיות במרית מתכת לרשת לצינון מלא.



בתאבון, 
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לרזולוציה המקסימלית שלהן.
אל תשכחו להגיב ולספר לי מה אתם חושבים.
C YA.

11 תגובות:

  1. טוב,לא חכמה..
    את ענבל אני אוהבת אהבת נפש הן כחברה והן כאופה מוכשרת.
    היא לחלוטין אחת מ-'קבוצת ה-5' (חמשת הבלוגים הטובים שבין הטובים והאהובים ביותר שעליהם אני מנויה).
    ענבל היא אחת מאלו שבגללם הלכתי להתמחות בקונדיטוריה, ורק אחרי יום עבודה במחיצתה ראיתי כמה הבלוג שלה לא סתם יפה, היא כזו באמת.
    ועכשיו שניכם באתם עליי בסטריאו, אתה עם התמונות המטורפות שלך והיא עם הרוח שהיא משרה בכל מתכון שבו היא נוגעת, וזה לא חשוב אם את המתכון מכירים 2 מיליון איש, כזו היא.. אז איך אתה רוצה שאתפקד עכשיו?
    אה?
    אין אפס, התמונות האלו הן לחלוטין ה... נו, תצחק, יא מאנייק ! עשית לי בכוונה עם המפה, אני יודעת.
    ואין לי מה להוסיף.
    זהו.
    חבר, עאלק..
    ובכל זאת..מושלם ויפה וטעים ומדויק והרגת לי את הבריאות, כי פני דקה שרה, העוזרת הלכה , ואני מה זה הולכת ללכלך את המטבח עכשיו ... הכל בגלל המפה.

    השבמחק
  2. כיון שטעמתי את העוגיות אצלך, הריני להעיד שהן נימוחות בפה, ענוגות בטעמן המרוכז אך לא מתוק מידי, ובכלל,טעימות לאללה. כל ביס תענוג!

    תודה!

    השבמחק
  3. צ'ופרים לסיום השנה? נשאר לך במלאי? פינוקי עובדים?!
    האמת היא שזה לא משנה הסיבה, משנה שזכינו במתכון נוסף
    ובתמונות מעוררות חשקים (ושוקולד זה לא אני... מעדיפה חטיף)

    תודה
    מ

    השבמחק
  4. אני אוהבת עוגיות שוקולדצ'יפס ושלך נראות מעולות.
    תודה רויטל

    השבמחק
  5. תודה לכולכם.
    ארי, ענבל באמת נשמה טהורה. מגיע לה םירגון מכל הלב. ד״א הבלוג שלה הוא היחיד שאני נכנס אליו בתחום האפייה בארץ. הרה בגלל נעימות הליכותייה.

    אייל, הן נגמרו צריך להכין באצ׳ חדש ..

    מורן, לא ממש הבנתי את עניין הצופרים .. אבל שמחתי שאהבת למרות שהיית מעדיפה חטיף. ;)

    ברוכה הבאה רוויטל.. האם נאים האורחים בעינייך? השארי עמנו.
    (בעיקר כי לפעמים צריך פה מארוך ;) )  

    אביעד.

    השבמחק
  6. מתכון נהדר. נראה לי שקצת מתוק מדי. השאלה אם אפשר להכין עידיות כאלה בלי סוכר. איכשו כשאני מנסה (וניסיתי לא מעט) הן יוצאות עם טקסטורה איומה ונוראית. הסוכר משמש כמעין "דבק" שמחזיק את כל העסק.
    התמונות, מגרות לאללה..

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  7. רק בגלל שאנחנו רגילים לשני וחמישי!!!

    השבמחק
  8. וואי וואי וואי, אי אפשררררררר איתך :)
    הכל אצלך משתדרג לכדי שלמות!
    בטוחה שגם אם תכין עוף מכובס הוא יראה כמו מלכת היופי...
    שאפו על הביצוע הנפלא
    ושמחתי לגלות שיש לך טאץ' מדהים גם באפייה
    וזה כמובן עוד יותר מעורר קנאה :)
    תודה על המילים היפות, קטונתי והסמקתי עד מעל לאף...
    ושמחה שאהבת את העוגיות!

    בהמשך לסוגיית הסוכר של אנונימי-
    לדעתי האישית אפשר במקרה הזה להפחית משמעותית את כמות הסוכר
    כי במקרה הזה השוקולד הוא שמחזיק כאן את הבלילה.
    בנוסף שימוש בשוקולד משובח כמו המדהים הזה של אביעד יפחית את המתיקות הכוללת במתכון

    השבמחק
  9. ענבל היקרה, כיף שאת פה.
    תודה על המילים החמות. שמחתי גם לאפות וגם לקשר אלייך. מגיע לך.

    אביעד

    השבמחק
  10. נו מה יהיה?
    איך אפשר להמשיך ככה, כשהעוגיות האלה, מגדל של עוגיות, עומד ומביט אליך ?
    נראה מושלם ואין לי ספק שגם הטעם כזה.
    שחיתות לשמה.

    יאיר

    השבמחק
  11. מה אם...
    הצלחתי להשיג את כל החומרים הכי משובחים - חמאה מדנמרק, שוקולד משוויצריה (לינדט, כמובן!), תמצית וניל אמיתית, סוכר משובח וכו'.
    אבל,
    מאיפה משיגים ביצים משובחות?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...