יום רביעי, 19 בינואר 2011

פאי תפוחים

קינוחים הם למעשה משהו שאני לא ממש אוהב להכין, אך די אוהב לאכול.. אבל גם במידה מועטה ודברים ספציפיים מאד.
אחת מהעוגות האהובות עלי, הם סוגי פאי למיניהם.
כך שאלו קינוחים שאני נוטה כן להכין מידי פעם. אל תתרגלו לקינוחים רבים בבלוג, הם לא יגיעו באופן שכיח :).

פאי תפוחים הוא הקלאסי ביותר. יש לא מעט מתכונים ווריאציות, אך העיקרון אחיד בדרך כלל.
קלתית פריכה של בצק חמאתי ומילוי תפוחים חמים ורך.

הנה לפניכם מתכון די פשוט אך שמצריך מיומנות בסיסית כדי שיצא סביר ומעלה.

מצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח לבן
150 - גר' חמאה קרה (!) חתוכה לקוביות (לא מלוחה)
1 ביצה טרופה
3 כפות אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2-3 כפות מי קרח (לא חובה, רק אם צריך)

למילוי:
4-5 תפוחי גרני סמית' גדולים, קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות דקות
כף קמח
חצי כוס סוכר לבן\חום
חופן צימוקים בהירים
חופן אגוזי מלך קצוצים
מיץ מחצי לימון
1 כפית גרידת לימון

פירורים מ 6 ביסקוויטים - פתי בר
50 גר' חמאה
2 כפות ריבת משמש

להכנה:
במעבד מזון (מג'ימיקס) נוסיך את הקמח ואת החמאה ונעבד בפולסים קצרים עד מצב פירורי.
נוסיף את הסוכר, אבקת האפייה והביצה הטרופה ונמשיך לעבד (בפולסים קצרים) עד לקבלת גוש בצק אחיד.
ניצור צורה של פיתה קטנה מהבצק ונעטוף בניילון נצמד. נכניס למקפיא לחצי שעה בדיוק.

בינתיים:
נחמם תנור ל 180 מעלות.
1 - בקערה קטנה נערבב את כל מרכיבי המילוי פרט לפירורי הביסקוויטים,ריבת משמש ולחמאה.
2 - נוציא את הבצק מהמקפיא ונרדד אותו בין שני דפי אפיה, לעיגול גדול יותר מתבנית הפאי שלנו.
3 - נרפד את התבנית שלנו בבצק המרודד ונסיר את השאריות מסביב. עם מזלג נדקור את התחתית ונשים את התבנית המרופדת בבצק במקפיא ל-10 דק' נוספות. נוציא ונאפה ל 10 דק באופן "עיוור". כדי ליצור פריכות וחצי הכנה של הבצק.
{ניתן לשים על הבצק לפני הכניסה לתנור בפעם הראשונה, נייר אלומיניום עם "משקולת" (שעועית, חומוס וכיוצ') כדי לשמור שלא יתנפח כלפי מעלה}.
4 - נצנן את הבצק 'האפוי למחצה' למשך 5 דק בטמפ' החדר ונצפה את תחתית הבצק האפוי למחצה בפירורי הביסקוויטים.
5 - נסדר את פרוסות התפוח כמו "קלפים", שביניהם נשתדל לשים את האגוזים והצימוקים.
6 - נמרח את התפוחים בחמאה מומסת בעזרת מברשת סיליקון ונאפה לכ 45 דק'.
7 - 5 דק' לפני תום האפייה, נוציא את הפאי מהתנור ונמרח בעזרת מברשת סיליקון- ריבת משמש מחוממת עם טיפה מים למראה מבריק וסוכרי.

בתאבון
אביעד.



4 תגובות:

  1. ברשותך... כבר "ליכלכת" את הידיים אז למה לא שטרוייזל במקום פירורי ביסקוויט?!? ואיפה הקינמון או שרק לי הוא חסר?

    השבמחק
  2. הי מורן.
    כמה דברים..
    1 - המתכון הזה הוא אחד הראשונים ששמתי בבלוג..לראייה אין פה אפילו תמונה (בושה!)
    2 - קינמון אני לא אוהב בגדול, למרות שבפאי תפוחים אני בדרך כלל שם. אין לי תרוץ, פשוט שכחתי פה כנראה.. (חזרי ל1)
    3 - לגבי הפירורים. ניסיתי TO KEEP IT SIMPLE (חזרי ל 1)
    בתקווה שלא תתביישי בי יותר בהמשך ;)

    אביעד

    השבמחק
  3. היי אביעד.
    כמה דברים...
    1- לא העזתי להעיר על התמונה כי הבנתי שזה מתכון מהתקופה בה הבלוג היה בצעדיו הראשונים (לא בושה תמיד אפשר לעדכן תמונה!)
    2 - חזרתי לאחד ושוב לא בושה מה גם שזה ממש עניין של טעם (אבל כן פאי תפוחים בלי קינמון נראה לי לא "שלם")
    3 - חזרתי וסלחתי רק עכשיו היה כיפור (-:

    מי אמר שהתביישתי?!?! /-:

    השבמחק
  4. טוב, קראתי בשקיקה את המתכון. הבצק טוב (ע"פ היחסים שלו ובכלל..)
    הצלחת לגרות אותי לנסותו, למרות שנשבעתי שבידיי יש את המתכון האולטימטיבי. מבטיחה לחזור לספר איך יצא.
    אני חושבת שגם אלך על שטרויזיל, כי מבחינת טקסטורה זה מתאים יותר (ובשושו אספר לך שאני מכינה למפרע כמות גדולה של שטרויזיל ומקפיאה, כך שמבחינתי זה מוצר מדף בדיוק כמו הביסקוויטים, ואם כבר ביסקוויטים אפשר ללכת על עוגיות זנגוויל שמשתלבות נפלא עם מנעד הטעמים שבמתכון).
    יאללה חפרתי.
    :-)
    :-)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...