יום ראשון, 23 בינואר 2011

פאי לימון עם עננים


למרות שכתבתי שקינוחים לא יהיו שכיחים כל כך, הנה פאי נוסף.
הפעם עם מילוי אמריקאי קלאסי. פאי לימון הוא אחד מאבות המזון בארה"ב ואלו שיעשו אותו נכון וטוב, יתאהבו ללא ספק במילוי המתוק והמיוחד הזה.

למצרכים: (לתבנית פאי גדולה של 28-30")
לבצק:
2 כוסות קמח
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית אבקת אפיה
1 כף וחצי אבקת סוכר
קורט מלח
ביצה טרופה
2 כפות מי קרח (לא חובה, רק אם יש צורך)

למילוי:
מיכל שמנת מתוקה
4 חלמונים
4\3 כוס סוכר (עדיף אבקת סוכר)
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
גרידה משני לימונים
חצי כפית תמצית וניל איכותי

מרנג:
4 חלבונים
כף אבקת סוכר

להכנה:
בצק:
1 - במעבד מזון - לעבד בפולסים קצרים עד תערובת פירורית, את הקמח יחד עם החמאה, אבקת הסוכר וקורט המלח.
2 - להוסיף את הביצה הטרופה ולהמשיך לעבד בפולסים, עד שגוש בצק נוצר במיכל.
3 - ליצור "פיתה" קטנה, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא לחצי שעה בלבד.
4 - בתום ההתגבשות במקפיא. מוציאים את הבצק ומרדדים בין 2 ניירות אפיה לעיגול בעובי חצי ס"מ ובקוטר גדול רק בקצת
מתבנית הפאי. הופכים את הבצק בעזרת נייר האפיה והמערוך מעל לתבנית משומנת ומורידים את השאריות מסביב.
נחמם תנור ל 180 מעלות.
5 - נחרוץ בעזרת מזלג את תחתית הבצק כדי למנוע התקערות באפייה ונכניס לתנור "לאפיה עיוורת" למשך של 10 דק'

למילוי:
1 - מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה עד לקבלת נוזל הומוגני וחלק ללא גושים.
2 - לאחר האפייה הראשונית של הבצק, נוציא מהתנור, נצנן לכמה דק באוויר הפתוח ונוסיף את תוכן המילוי.
3 - נכניס לתנור להמשך אפייה של 25-30 דק' נוספות.

למרנג:
1 - נערבב את החלבונים יחד עם אבקת הסוכר ונקציף עד קבלת ענן לבן וסמיך.
2 - שהפאי מוכן ולאחר צינון נוסף של כמה דק, ניצוק את הקצף הלבן מעל ונעצב.
3 - נכניס לתנור שכוון למצב גריל בחום של 200 מעלות ל 30 שניות בדיוק להשחמה יפה.

בתאבון
אביעד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...