יום שני, 5 במרץ 2012

סלמון מעושן דקיק עם ארטישוק צלוי, לימונים ופרחים



טאפאס נהדר על בסיס של סלמון מעושן. לו אנו מוסיפים לימונים, ארטישוק שנצלה על גריל פחמים בשמן זית, שמיר או עלים בטעם אניס של שומר ואיולי ריחני.
זו מנה שיכולה בשקט לעלות ולבוא לתפריט המסעדה העתידית שלי, בתור פתיח עשיר וטעים מאד.
מנה ראשונה או אפילו לנשנוש יחד עם כוסית של גראפה, וודקה, או ג'ין וטוניק.
סלמון מעושן ניתן לרכוש היום, אפילו בסופרים. אבל עדיף כמובן לרכוש במקומות שעושים לבד למשל או מייבאים סוג טוב בהרבה. כך או כך, המנה תצליח להרשים מכל הכיוונים. התוספות רעננות, טעימות ומשתלבות באופן מדויק ומושלם יחד עם טעמו המלוח והדגי של פיסות הסלמון. ההכנה קרה כמעט לחלוטין ואינה דורשת בישול כלל, אלא רק הרכבה ומעט ערבוב של כמה מצרכים קלילים.
(את המתכון בגדול והרעיון הכללי לקחתי מאתר קיטרינג; "Two Peas & a pot")

מצרכים: (4 צלחות אישיות)
400 גר' פילה סלמון מעושן ופרוס דק
2 פרוסות לימון חתוכות למשולשים
חופן עלי שמיר או עלי שומר לטעם הרבה יותר מעניין
(אני השתמשתי הפעם בפרחים של רוזמרין)
ליבות ארטישוק צלויים על הפלנצ'ה או על גריל פחמים בשמן זית (ניתן לרכוש כיום במעדניות)
פיסות של לימון כבוש
4 כפיות איולי


לאיולי (כמות גדולה מאד, ניתן לשמור במקרר לאורך זמן)
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס שמן קנולה
3-4 שיני שום כתושות דק
3 -4 כפות מים
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מנערים היטב בצנצנת את כל המרכיבים יחד.

הכנה: (סה"כ מרכיבים)
1 – מחלקים את פרוסות הסלמון בין הצלחות ומפזרים עליהם את משולשי הלימון, הלימון הכבוש, פרוסות ארטישוק ומעט מעלי השמיר או השומר. מזליפים כפית של איולי בערך סביב כל צלחת ועל המרכיבים ומגישים.


בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לפורמט צפייה עדיף ויפה יותר.


3 תגובות:

  1. wow, נראה מליון דולר!
    איזה פרחים אלו?
    דובי

    השבמחק
  2. תענוג לחיך תענוג לעין ויופי של כתיבה !

    השבמחק
  3. תודה לכם..

    דובי אלו פרחים של רוזמרין...

    אביעד.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...