יום חמישי, 30 ביוני 2011

סלט שרימפס עם פול ירוק, תירס טרי, עגבניות שרי, אבוקדו ובייקון מעושן.



אי אפשר להתכחש לכוחם של הסלטים בחיינו. אך כמובן שאנו כאן לא מדברים על חומוס טחינה, סלט ירקות ערבי
(בלי שום קשר שחומוס זה אחד מאבות המזנות הישראלי ושלי על אחת כמה וכמה).
אנו מדברים על סלטים מעניינים שמתלווים כיום בכמעט כל מסעדה, סעודה, אירוע ואפילו בבית סביב שולחן המשפחה.
ירקות יש כאן בארץ בשפע וטעימים במיוחד. כל מה שצריך כדי להצליח, זה מעט דמיון. החלטתי שליד המנות האיטלקיות
והבשריות לרב שאני מעלה כאן בבלוג, אנסה גם מידי פעם להבזיק מעט צבעוניות לצלחת. תודה ל Zen can cook שלימד אותי להגיע גם לזה.. המנה שאובה מהבלוג המדהים! שלו.
כבר היו לנו לא מעט מנות ירוקות, כתומות ועוד.. שהיוו תוספות יפות למנות אחרות. אך הפעם החלטתי להגיש לכם
מתכון שיכול להוות לא רק כ"עוד" סלט על השולחן, אלא מנה בפני עצמה. ראשונה או כארוחה קלילה ביום קיץ מהביל
שחייבים משהו קליל ומרענן.

המנה נפלאה, יפה מאד, מרשימה ומרעננת בטעמים מדהימים. היא אורכת כמה דק' בודדות של הכנה ויש לכם את אחת
המנות הנפלאות והמדהימות שתראו אי פעם על הצלחת. היא גם טעימה מאד ;).
הנה, הנה.. כבר מתחילים.. אני שותק!


מצרכים: (מנות 2-4)
1 כף שמן זית
12 חסילוני ג'מבו נקיים
200 גר בייקון חתוך למקלות עבים (בקשו במעדנייה לפרוס לכם 2-3 פרוסות בעובי 0.5 ס"מ)
1 קלח תירס טרי, מבושל ומפולט (פשוט העמידו את התירס לאחר בישולו והחליקו סכין מלמעלה למטה)
1 וחצי כוסות פול ירוק חלוט ומקולף
1 כוס עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 אבוקדו נקי וחתוך לקוביות
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כפית של טימין קצוץ
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם.

לתיבול הסלט:
1 שם שום כתושה עד דק
3 כפות מיץ ליים סחוט (או לימון)
1/3 כוס שמן זית משובח
מלח ופלפל לפי הטעם

להכנה:
1 – במחבת טפלון הקפיצו את הבייקון למשך כמה דק' ללא שמן, עד שהוא נעשה פריך. הוציאו בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
2 – באותה המחבת חממו כף שמן זית וטגנו את החסילונים עד שהם נעשים ורדרדים ומוכנים. הוציאו למשטח נקי וחיתכו אותם באופן גס במיוחד (בערך לגודל ביס).
3 – בקערה קטנה, טירפו במרץ את השום עם הלימון והמלח\פלפל. הזליפו לאט לאט את שמן הזית בעוד אתם ממשיכים לטרוף. עד לקבלת רוטב חלק (ויניגרט).
3 – בקערה גדולה, הוסיפו את כל מרכיבי הסלט יחד עם ה ויניגרט וערבבו קלות, כאשר אתם מנערים את הקערה באוויר, או למי שלא פוחד להתלכלך בעזרת כפות הידיים בתנועות דגדוג מלמטה למעלה.
(שימו לב- הסלט לא צריך לטבוע ברוטב. אלא רק להיעטף בו בעדינות. אז; עם רגש לפי הכמויות שיוצאות לכם).
4 – צלחתו: הגישו לכל סועד חלק מהסלט המתובל, יחד עם לחם משובח, חמאה ויין לבן צונן.


בתאבון,
אביעד. 


תגובה 1:

  1. הרגת אותי עם הפורנו צילומים הזה.
    טוב, אז היום אוכלים צהריים במוג'ו..

    LazyBoy,
    Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...