יום חמישי, 1 בספטמבר 2011

חזה עוף צלוי ברוטב הויסין, על ירקות מוקפצים.



הנה מתכון נחמד, טרי, פרש לגמרי ומהיר מאד להכנה.
יש מעט הכנה מראש. כמו השריית העוף במשרה מתקתק מלוח, עם ארומה מעושנת. כאשר בינתיים אפשר לחתוך את הירקות שילוו את המנה הזו. כך אתם מנצלים את הזמן כראוי ומתקתקים עניינים.
אפשר להגיש את המתכון הזה עם אטריות, או אורז. אך אני העדפתי  הפעם שהירקות עצמם יהוו לי כתוספת דיאטטית, רעננה ופריכה. חשבתי לעצמי שפעם אחת יהיה נחמד לאכול דווקא כך מבלי להוסיף פחמימות.
למעשה המנה מורכבת משני שלבי בישול. אחד זה צליית העוף על מחבת פסים (או על גריל פחמים אפילו עדיף.. אבל אני מבין שאף אחד לא יפתח מנגל בשביל מנה אסייתית.. ) והשלב השני הוא הקפצת הירקות החתוכים בווק חם מאד לשתי דק'. בדיוק כדי להביא אותם לספוג טעמים ולהתחמם, אך לא לאבד את פריכותם הטבעית. בכל מקרה, זו מנה משגעת מפוצצת בטעמים כיפים, עם הרגשה קלילה ובריאה בסופה.

מצרכים: (4 מנות בערך)
1 חזה עוף נקי, חתוך לחצי לאורך ושוב לרוחב (סה"כ 4 נתחים שמנמנים)
למשרה:
2 וחצי כפות רוטב הויסין
1 כפית מירין
1 כף סויה בהירה
1 כפית סויה כהה
1 שאלוט קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינגר קצוץ

1 זוקיני חתוך ג'וליאנים
1 גזר חתוך לג'וליאנים
1 בצל סגול חתוך לחצי ופרוס דק
1 פלפל אדום חתוך לג'וליאנים
1 פלפל ירוק חתוך לג'וליאנים
2-3 ס"מ ג'ינג'ר חתוך לג'וליאנים
2 שיני שום כתושות
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לסרטים
3-4 כפות שמן קנולה
2-3 כפות סויה
1 כף מירין
1 כפית שמן שומשום
1 כפית של שבבי צי'לי
מעט זרעי שומשום קלויים לקישוט


הכנה:
1 – מערבבים את כל חומרי המשרה היטב ומשרים את חזות העוף ל 30 דק עד שעתיים במקרר בכלי עטוף בניילון נצמד. מוציאים וצולים על מחבת פסים (בלי שמן) עד שהעוף מוכן ובנוסף מקבל פסי חריכה יפים (מידי פעם מושכים את העוף בנוזל המשרה בעזרת מברשת). מוציאים לצלחת חמה.
2 – בווק גדול מחממים שמן קנולה ומטגנים קלות את השום יחד עם שבבי הצ'ילי והג'ינג'ר, מייד מוסיפים את הגזר, הבצל, הפלפלים והזוקיני. מקפיצים כדקה בערך. מוסיפים את הסויה, המירין, שמן השומשום והבצל ירוק. מקפיצים ל 30 שניות עד דקה בדיוק ומכבים את האש.
3 – פורסים את חזות העוף לרצועות עבות ויפות.
4 -  מצלחתים. בצלחת עמוקה מניחים רבע מתערובת הירקות הריחנית וכמה רצועות עוף שהמתינו בחמימות בצד. מקשטים במעט שומשום ובצל ירוק טרי.

בתאבון,
אביעד


לחיצה על אחת התמונות תפתח לכם אותן ברזולוציה המקסימלית.
ואל תשכחו להגיב ולספר לי מה אתם חושבים.. 
C YA.. 

תגובה 1:

  1. את המתכון הזה קראתי אולי בחמש הזדמנויות שונות ולא שמתי לב שלא הגבתי . אז הנה אני מודיעה שאתמול הוצאתי כבר חזה עוף להפשרה איטית. אני מניחה שמחר אכין את המנה.
    היא מרשימה, היא נקראת נפלא וזו ללא ספק מנה מקסימה (מתה על מינוח הזה, אתה יודע).

    אז דיווח ביצוע יגיע.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...