יום שני, 15 באוגוסט 2011

פסטה עם סלמון, ברוטב וודקה וגרידת לימון


אז במסע הפסטות הגדול שלי, גיליתי גם את זו.. האמת שגיליתי אותה ממש מזמן.
זאת אחת הפסטות הנפוצות ביותר שנעשות במיוחד ביום האהבה.. (Valnetine day) באיטליה כמובן. גברים רבים מכינים אותה לאהובותיהם ובדרך כלל גם מפספסים במלח, כך שהאגדה "שמי שממליח יותר מידי מאוהב", כנראה מקורה מפה.
אבל זה סתם, אני לא באמת יודע אם זה קשור או לא. סתם נחמד לצחוק על זה.

קל מאד להוציא את המנה הזו מלוחה מידי, בגלל הסלמון המעושן.. אז.. קחו את התיבול בעדינות חברים.
חבל שאחרי העבודה שלכם וחומרי הגלם, אף אחד\ת לא ת\יגע בזה.

המנה הזו חגיגית מאד, קלה מאד מאד להכנה ולוקחת משהו כמו 8 דק' מקסימום, להוציא אותה לאורחים.
בערך הזמן שהפסטה מתבשלת במים הרותחים. אז אין פה ממש הכנות מראש.
גם רשימת המרכיבים הפעם, קצרה מאד.
שימו לב, במתכון יש אלכוהול, במקרה הזה וודקה. אך ניתן להחליף את הוודקה באלכהול אחר שאתם אוהבים יותר.
אך קחו בחשבון, שזה משנה מעט את הטעמים. בזמן שהוודקה מביאה חזית קריספית ופאנצ'ית. רום, או וויסקי למשל יביאו
חמימות ועגלגלות למנה. פעם ניסיתי את המתכון עם קשאסה (שזה אלכוהול מברזיל שעשוי מקנה סוכר), זה שוס רציני!
אבל הנה, אני שוב גולש.. אנחנו כבר צריכים להתחיל.

מצרכים: (2 מנות)
300 גר' פסטה 'פנה', 'לינגוויני', או אחרת שאתם אוהבים.
2 כפות חמאה משובחת
1 בצל שאלוט פרוס דק
1 שן שום כתושה
3/4 כוס שמנת מתוקה עשירה (בטמפ' החדר)
100 גר' סלמון מעושן, חתוך לרצועות דקיקות (אפשר להחליף בסלמון טרי, ולחתוך לקוביות 1X1 ס"מ)
3 כפות וודקה טובה
2-3 כפות מי בישול הפסטה
עירית קצוצה לקישוט
גרידת לימון לקישוט
פלפל לבן גרוס (אפשר שחור, הוא פשוט "מכתים" במראה)

הכנה:
1 - בסיר גדול מרתיחים 5 ליטר מים וממליחים קלות (!), מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2 - שלוש דק' לפני שהפסטה מוכנה (מודדים) במחבת גדולה, ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל והשום על אש קטנה.
מוסיפים את רצועות (או קוביות) הסלמון ומקפיצים ל 10 שניות.
3 - מוסיפים את הוודקה (להזהר) ומטים את המחבת מעט לכיוון הכירה, אש תידלק ותשרוף את האלכוהול. מוסיפים את השמנת כולה. מערבבים הכל יחד, מפלפלים ומבשלים לחצי דקה. מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה שליד, כדי לתת לרוטב מעט נוזלים. יחד עם השמנת יווצר לכם רוטב בדיוק במרקם הרצוי. מוסיפים את הפסטה המוכנה (אחרי שסיננתם כמובן) לתוך הרוטב. מערבבים יחד שהטעמים יספגו והרוטב יעטוף את הפסטה. מכבים את האש ומגישים.
מקשטים בעירית ובגרידת לימון בשביל ארומה רעננה.

בתאבון,
אביעד.

5 תגובות:

  1. "וודקה טובה" ? דבר אלי..

    וגם: הזמן הנכון להיכנס לבלוג שלך הוא 12:00, בדיוק כשמתחילים בדיוני ארוחת הצהריים :-)

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  2. וודקה טובה...
    כל מה שלא עולה 20 שח בפיצוציה עלול להתאים.
    סמירנוף,פינלנדיה,גריי גוס, ושות׳

    בתאבון אחינו!

    השבמחק
  3. לצערי (וצער מנהל הבנק שלי) התאהבתי בסאן חוזה...

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  4. אם אהובי יכין לי כזו מנה, גם אם היא תצא אחושילינג מלוחה, אשתה מים בין ביס לביס ואתענג עליה, כי זו הכי מנה של אהבה.

    יופי צרוף !!

    השבמחק
  5. אם תרצה שאהיה, אפשר אותה עם סלמון, אבל לא מעושן?
    בטח שאפשר, הכל תלוי בגודל החיוך...

    אתה מדהים, כבר אמרתי?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...