יום שלישי, 8 במרץ 2011

מרק אטריות, בטעם עדין מביג'ין.


מרקים ואטריות הם מאכלים נפוצים מאד במזרח אסיה.
יש להם תרבות שלמה סביבם ואף לא מעט שילובים של השניים.
מרקי אטריות יש בשפע ואפשר למצוא ולאכול אותם בשווקים השונים ובמסעדות הגדולות.

זוהי מנה שאני אוהב במיוחד. שכבות על שכבות של טעמים שמתקבלים מהירקות, מהתיבול המסורתי ומהציר כמובן.
היא מזינה מאד, בריאה וכיפית לאכילה בכל מזג אויר.
היא יכולה להוות ארוחה בפני עצמה במקומות מסוימים, אך אנחנו הישראלים שאוהבים לאכול, יראו בה "מנה ראשונה"..

הקפידו על ירקות טריים ועל ציר איכותי, בכך תבטיחו לעצמכם מרק עשיר ומדהים בטעמו.

מצרכים: (4 מנות בערך)
2 עלומות- אטריות חיטה (סומה) מבושלות במים רותחים ל 3 דק' בדיוק
1 ליטר ציר עוף צח (מתכון לציר עוף בסוף הרשומה)
1 חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1 כוס נבטים (מהסוג העבה)
4 פטריות שמפיניון ללא רגל, פרוסות דק
4 פטריות חורש ללא רגל, פרוסות דק
1 חופן פטריות שיטאקי פרוסות דק (אפ רכשתם יבשות, יש להשרות כשעה במים רותחים ולסנן)
3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר חתוך לג'וליאנים
1 גזר קטן חתוך לג'וליאנים
2 עלי כרוב לבן, חתוכים לרצועות דקות
שפיץ של פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 כפות סויה בהירה
2 כפות סוכר לבן
3 כפות חומץ אורז
קורט מלח
פלפל לבן גרוס
2 כפות קורנפלור מהולות במים פושרים
עלי כוסברה לעיטור

הכנה:
1 - בסיר בינוני, מחממים את הציר עד להרתחה. מוסיפים את העוף ואת כל הירקות; הפלפלים, הגזר, הכרוב, הפטריות, הג'ינגר, הנבטים והבצל הירוק. מרתיחים בשנית.
2 - מורידים קצת את האש ומתבלים את המרק; מוסיפים את הסויה, חומץ, סוכר, המלח והפלפל ומבשלים כ 7 דק'.
(הקפידו על המידות!)
3 - מוסיפים את הקונפלור ומערבבים קלות. מבשלים ל 2 דק' נוספות ומכבים את האש.
4 - מגישים בקערות עמוקות, חופן של האיטריות המבושלות (בערך שליש עומק הקערה) ומעליהן מוזגים 2 מצקות של מרק עשיר בירקות. מעטרים בכמה עלי כוסברה טריים.


ציר עוף פשוט:
בסיר גדול מרתיחים ליטר וחצי מים עם, 3 כרעי עוף, כרישה אחת (הלבן בלבד) חתוכה לחלקים, בצל אחד קלוף ומחולק לרבעים, 2 גזרים קלופים ומחולקים ל-3 כל אחד, 2 עלי דפנה, 5 תרמילי פלפל שחור אנגלי, כפית מלח גס ו 10 גבעולי פטרוזיליה. מבשלים כשעה בערך, מסננים את המרק לסיר נפרד וזורקים את הירקות.

בתאבון,
אביעד


2 תגובות:

  1. אוי אני באובססיה על אוכל אסייתי בזמן האחרון. אולי זו התחזית האביבית שמשום מה מתקשרת אצלה לתאילנד. בכל מקרה, מתכון מעולה. מרק טעים מאד.

    השבמחק
  2. הי דורה
    ותודה על תגובתך, ללא ספק מרק טעים בטירוף עם המון טעם, מתאים פיקס לתקופה לדעתי גם כן.

    אביעד

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...