יום חמישי, 14 באפריל 2011

שרימפס ברוטב מרטיני וקארי


פיוז'ן זו לא רק מילה שמתארת סגנון מוסיקה מטורף שיצא מג'אז, מוסיקה מהעולם וכדומה.. אלא גם סגנון בישול שהציף בתחילת שנות ה 2000 את העולם.
לא מעט שפים בכל העולם, התחילו להמציא ולגלות עולם רחב מאד של טעמים שממוזגים מעבר למסורות רבות השנים במטבחים שהם גדלו או למדו בהם בחייהם.

טעמים מתוקים עם חריפים, תבלינים מהודו יחד עם חומרי גלם מערביים.. ועוד לא מעט שילובים מטריפים ומטורפים. מטבח הפיוז'ן צץ ולא בהפתעה גמור, בעיקר בשל מהפכת "הכפר הגלובלי" שהתחלנו לחוות לפני כ 10 שנים או יותר.. אנשים מכל העולם הגיעו לקצוות תבל והביאו כל אחד את המסורת ואת הבית שלו וכך נוצרו שילובים מענינים נוספים תמיד על כל מה שהיה.

הנה מתכון ברוח הקונספט הפיוז'ני..
שרימפסים, עם רוטב של מרטיני ביאנקו ותבלינים הודים, טקסניים ועוד.
מקווה שיערב לחיכחם. אני טרפתי את המנה עד תום! אבל אני משוחד..

מצרכים: (2 סועדים)
4 כפות שמן זית
24 שרימפסים מנוקים מראש ושריון (תשאירו את הזנב)
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות - "ברונאז"
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה.
1 כף מיץ לימון טרי
3/4 כוס מריטיני לבן יבש (ורמוט לבן)

תבלינים:
1 כף כמון
1 כף אבקת קארי ירוק
1/2 כפית פלפל קאיאן אדום (כתחליף, למצוא בשווקים תבלין במטחנה מזכוכית שנקרא; "פלפל ארבע עונות")
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח גס
1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת בשמן (אפשר גם רגילה)
1 כפית חרדל דיז'ון
2 כפיות גדושות של סוכר חום

הכנות:
1 - במחבת רחבה ועמוקה, מחממים מעט את שמן הזית על אש נמוכה ומאדים את הבצל והשום עד לשקיפות.
2 - מגבירים את הלהבה, מוסיפים את השרימפסים ומקפיצים לדקה וחצי, עד שהם משנים את צבעם לורדרד.
3 - מוזגים את המרטיני ומטים מעט את המחבת לעבר האש הגלויה (זהירות!!!), כדי שתיווצר להבה ('פלומבה') שתשרוף את האלכוהול. מצמצים את הנוזלים לחצי ומוסיפים את מיץ הלימון.
4 - מוסיפים את הפלפל הצהוב ואת כל התבלינים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטצמם ונהיה סמיך ועמוק (כ 2-4 דק' סה"כ)
5 - מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים על אורז, או אפילו עם בגט טרי כדי לתבול ברוטב.

בתאבון,
אביעד.




2 תגובות:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...