יום ראשון, 13 בפברואר 2011

צלעות לבן, בחמאת מרווה עם תפוחי אדמה בתנור



אני מודע לכך שלא כולם אוכלים, או מכירים את סוג הבשר הנהדר הזה.
חוץ מענייני כשרות (שכפי שאתם רואים, אינם נמצאים באתר זה), יש מיתוסים על בשר מלוכלך וכדומה.

זהו בשר לבנבן, נקי מאד ועדין. שטעמו עסיסי וחלק, בתלות כמובן בעשייה.
את הבשר הלבן, אנו צולים עד הסוף, ולא משאירים מדיום או, נא כמו בעגל\בקר...
הוא טעים כאשר הוא צלוי במידה הנכונה בלבד. הדרגה הבאה תהיה, שהוא יהיה יבש וסולייתי..
את בשר החזיר, אנו בדרך כלל נתבל, או נוסיף רטבים, מכיוון שהוא, כמו העוף..סופח טעמים מצויין.
לכן אפשר כמובן לאכול אותו, במגוון רחב מאד של דרכים..
הנה אחת מהן שאפשר להכין בבית, מבלי להדליק מנגל והבשר עסיסי ורך כמו חמאה..

מצרכים: (4 מנות)
שמן זית כתית משובח
4 צלעות חזיר טריות
1 קילו תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
24 עלי מרווה טרייה
50 גר' חמאה
4 משמשים יבשים
4 פרוסות פרושטו קצוצות
2 רצועות בייקון, חתוכות בעובי 1/2 ס"מ
ראש שום (כן, ראש שלם..) מופרד לשיניים, כולל הקליפה
מלח גס
פלפל שחור גרוס

להכנה:
חממו תנור אפייה על 220 מעלות.
1- בסיר עמוק, בשלו במים רותחים את תפוחי האדמה כ 7 דק' (המטרה לבשל אותם כחצי בישול), סננו והניחו בתבנית גדולה.
הוסיפו לתבנית את רצועות הבייקון, שיני השום (עם הקליפה!),8 עלי מרווה והזליפו שמן זית בנדיבות.
2- את הצלעות הניחו על קרש חיתוך והחדירו סכין מהצד כדי לפעור "כיס" קטן (שימו לב לא לפצוע את עצמכם).
3- בבלנדר; ערבבו את החמאה עם 8 עלי מרווה, שן שום קלופה וקצוצה, הפרשוטו, ומשמשים. תבלו במלח ובפלפל.
את החמאה המתובלת מירחו ב"כיסים" הקטנים שפערתם בצלעות.
4- מירחו 8 עלי מרווה נוספות, בשמן זית והצמידו לכל אחד מצידי הצלעות.
5- כעת, הכניסו את התבנית, עם תפוחי האדמה לתנור.
6- בינתיים: במחבת, חממו שליש כוס שמן זית וטגנו את הצלעות עד להזהבה מכל צד. לאחר שסיימתם, תפוחי האדמה בתנור כבר הזהיבו בתקווה. הוסיפו אליהם את הצלעות שעתה טיגנתם והמשיכו לצלות ל 10 דק' נוספות.
הוציאו והגישו.

בתאבון,
אביעד.


Pork chops in a sage butter with oven baked potatoes

I'm well aware that not everyone eats or knows this fine type of meat.
Beside kosher business {as you can see, there are non in this site} there are a lot of myths on dirty meat and such.

It is a whitish meat, delicate and very clean. It taste is smooth and juicy, depends on how you cook it of course.
White meat, we grill all the way, we are not leaving it medium or rare such as beef/veal.
It is tasty when it is the right cooking degree. The next degree will turns it to be dry and chewy. The pork meat, we usually spice or add sauces because it is, like the chicken, excellent in absorbing flavors. Thus, you can eat it in a wide variety of ways.
Here is one of them you can make in your home without turning on the grill outside and the meat will be juicy and soft as butter.

Ingredients: {4 dishes}
Fine olive oil
4 fresh pork chops
1kg of medium potatoes, peeled and cube diced
24 leaves of fresh sage
50gr of butter
4 dry apricots
4 chopped prosciutto
2 bacon stripes, 1/2cm thick cut
1 Garlic head {yes a whole head} separate to cloves including the shell
Coarse salt
Grounded black pepper

Cooking:
Heat the oven to 220 degrees.

  1. In a large pot, cooked the potatoes in boiled water for a bout 7 minutes {the goal is to half cook them}, filter them and place them in a big cast. Add the bacon stripes, garlic cloves {with the shell!}, 8 sage leaves and generously drizzle olive oil.
  2. Place the chops on a cutting board and insert the knife from the side to create a small "pocket" {be carful not hurting yourselves}
  3. In a blender, mix the butter with 8 sage leaves, 1 peeled chopped garlic clove, the prosciutto and the apricots. Spice with salt and pepper. The flavor butter you received, smear in the small pockets you made in the chops.
  4. put another 8 sage leaves in olive oil and tight them to each side of the chops,
  5. Place the cast with the potatoes to the oven
  6. In the meanwhile, in a pan, heat 1/3 glass of olive oil and fry the chop until golden from each side. After you done, the potatoes in the oven are hopefully golden. Add the chops you just fry to them and keep on roasting for 10 minutes more.

Pull them out and serve

Appetite
Aviad


Translation By - Gilad Barid

תגובה 1:

  1. כל כך מחזיר אותי לימים של אבא שלי..
    זה לגמרי מסוג המנות שהוא היה מכין לנו.
    אהבתי את הדקדוק בנוגע לדרגות הצלייה. זה מאוד חשוב , שאפו בייבי.
    }{

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...