יום שבת, 19 במרץ 2011

קנלוני בשרי, ברוטב עגבניות וגבינות



כבר המון זמן שאני "חם" על לזנייה מהבילה, גבוהה ועשירה מאד.
אני עושה לזניות כבר המון שנים וזה ללא ספק אחד מהמאכלים האיטלקיים האהובים עלי.
יש שם הכל יחד בקוביה הזו. בצק פסטה, בשר, רוטב חלומי, גבינות שקושרות הכל, תבלינים וטעמיים.
אין כמו חתיכת לזנייה חמה ועדינה כדי להחזיר לי את הצבע לפנים.

הפעם, חשבתי לגלוש קצת מהמתכון המסורתי שלי וחשבתי.. למה לא לעשות את אותה הלזניה, רק במקום
העלים המסורתיים ובשכבות, להשתמש בקנלוני. גלילי פסטה ממולאים.
יצא חולומי ועדיף לטעמי להגיש לאורחים בצורה הזו. כך כל אחד מקבל מספר גלילים דומה וזה לא מתפרק,
כפי שלזניה מדי פעם "עושה" לנו את זה.

קנלוני כיום אפשר לרכוש בכל סופר.. בדיוק כפי שאפשר למצוא עלי לזניה. חפשו קנלוני יבש מחברות כמו
"דה צ'קו", "ברילה" וכדומה.. הם מצויינים.
למילוי אני אישית משתמש בבלונז אמיתי... אך במתכון הזה, רשמתי בלונז מהיר במיוחד שיכול להוות אלטרנטיבה לא פחות טובה, לאלו שהסבלנות היא מהם והלאה...
דבר נוסף שחשוב, השקיעו ברוטב ובגבינות.. רמת המנה תלויה בכך באופן ישיר.

אז נתחיל..
מצרכים (מנה ראשונה ל 10 אנשים, או קצת יותר לכמה פחות.. )
20 גלילי פסטה (קנלוני) יבש מברנד משובח (אין צורך בבישול מקדים!)

למילוי-
4 כפות שמן זית
600 גר' בשר עגל טחון טרי
1 גזר קטן, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 גבעול סלרי, מנוקה וחתוך לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול קצוץ דק
2 כפיות רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
קורט אורגנו יבש
3 עלי בזיליקום שלמים קצוצים
1/2 כוס ציר בקר\מים

לרוטב -
4 כפות שמן זית
1 קג' עגבניות בשלות, חלוטות וקצוצות
1 מיכל קטן, רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט סוכר לבן (אל דאגה, זה לסתור את החמיצות של העגבניות)
1/2 כוס מים חמים
3-5 עלי בזיליקום חתוכים שיפונד

גבינות -
אחד וחצי כוסות של מוצרלה מגורדת
1/2 כוס פרמזן מגורדת גס

הכנות:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
1 - בסיר בינוני, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד לשקיפות הבצל.
2 - מוסיפים את הבשר לאט לאט ומערבבים את התערובת עד שהבשר משנה את צבעו והופך להיות פירורי.
3 - מתבלים ברסק העגבניות, המים\מרק, מלח, פלפל , בזיליקום, אורגנו, מערבבים ומביאים לכמעט רתיחה,
מורידים את האש למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים יחד ל 15 דק'. מורידים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר מעט.

4 - במחבת עמוקה וגדולה מחממים מעט את שמן הזית ומוסיפים את העגבניות ו 3 כפות מים חמימים.. מכסים את המחבת וממתינים שהעגבניות מתרכחות.
5 - מוסיפים את השום ואת התבלינים ובעזרת מיקסר מוט, מעבדים את העגבניות עד למרקם חלק ביותר (למי שאין מיקסר מוט, יכול להעביר את התעורבת לבלנדר או למעבד מזון רגיל).
6 - מוסיפים לרוטב את רסק העגבניות ואת יתר המים ומערבבים על אש נמוכה מאד עד שמתקבל רוטב סמיך אדום ורחני.


7 - סידור התבנית: משמנים במעט שמן זית, תחתית תבנית בינונית עמוקה (אפשר גם חד פעמית מאלומיניום)
את גלילי הפסטה ממלאים בתערובת הבלונז שלנו בעזרת כפית או שק הזלפה ומסדרים אותם "כמו חילים" בתבנית.
8 - יוצקים מעליהם את רוטב העגבניות שיכסה אותם לחלוטין ומעל הכל מפזרים את הגבינות שלנו. בעזרת כפית מזליפים מעט שמן זית לפיניש אחרון ושיתבל קצת את הגבינה.
9 - מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל 20 דק'. מורידים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות ל 5 דק' נוספות כדי שהגבינות יקבלו צבע זהוב ועמוק.

מגישים לכל אחד 2 גלילים או יותר..

בתאבון,
אביעד.


Cannelloni
There is quite sometime, I crave for tall, very rich hot Lasagna.
I'm making lasagnas for many years and it is definitely one my favorite Italian dishes. This cube has everything in it, Pasta, meat, dreamy sauce, cheeses that combine all together, spices and flavors. There is nothing like gentle hot lasagna to put some color to my face.
This time, I thought of diverse a bit from my traditional recipe and thought… why not making the same lasagna, but instead of traditional layers from leaves, uses cannelloni, filled pastas' rolls. It turns divine and it's better to serve your guest in this way. Each receives the same number of rolls and it doesn’t collapse as the lasagna usually does.
You can find cannelloni in the super market this day, as you can find lasagna's leaves. Look for dry cannelloni from brands: De Checco, Brilla, and such, they are exquisite.
For the stuffing, I personally use a real Bolognese, the full recipe which you can look and find in this blog. This particular recipe, I wrote a quick Bolognese which can be a very good alternative for those who doesn’t posses patient as a virtue. Plus, please put your effort and money on the tomatoes and sauce… the whole dish depends on it.
Let's begin…
Ingredients {first course for 10 people}
20 pastas' rolls {cannelloni} dry, from a high quality brand {there is no need for cooking it first!}
Stuffing:
4 tablespoons of Olive Oil
600gr of fresh ground veal
1small cubes dice washed and peeled Carrot
1 cleaned small cube dice Celery Stalk
1/2 small chop Purple Onion
2 teaspoon of Tomato sauce
1/2 teaspoon Salt
1/2 teaspoon Black Pepper
Pinch dry Oregano
3 chop whole Basil leaves
1/2 glass of Beef Broth / Water
Sauce:
4 tablespoons Olive Oil
1kg ripe chop boiled Tomatoes
1 small can of Tomato sauce
4 crashed Garlic Cloves
Pinch Salt
Pinch Black Pepper
Pinch White Sugar {don’t worry, it's only to contradict the tart taste of the tomatoes}
1/2 glass of hot Water
3-5 cut Basil leaves
Chesses:
1 1/2 glasses of grated Mozzarella
1/2 glass of coarse grated Parmesan
Cooking:
Turn the oven to 180degrees.
  1. In a medium pot, heat the Olive Oil and fry the Onion, Carrot and Celery until the Onion becomes transparent.
  2. We add the meat, slowly, and mix the mixture until the meat changes its color and becomes crumbly.
  3. Add the tomatoes sauce, Water/Soup, Salt, Pepper, Basil and Oregano, we mix it and reduce the stove almost when its boil, cover the pot and cook for 15 minutes. Pull out from the stove and let the mixture chill a bit.
  4. In a wide deep pan, heat the Olive Oil and the Tomatoes and 3 tablespoons of warm Water; cover the pan and wait for the tomatoes to soften.
  5. Add the Garlic and spices and process the tomatoes {with a blender stick} to a very smooth texture {those who doesn’t posses a blender stick can move the mixture to a blender or regular food processor}.
  6. Add the tomatoes sauce and the rest of the Water and mix it on a very small stove until receiving an aromatic, thick, red sauce.
  7. The cast arrangement: oil the bottom with some Olive Oil. The Pastas' Rolls filled with the Bolognese mixture with the help of a teaspoon or sprinkling sack and arrange them as soldiers in the cast.
  8. Pour the tomatoes sauce on them to cover them completely and spread our chesses on top of everything. With a teaspoon we sprinkle some of the Olive Oil to spice up the cheese.
  9. Cover the cast with aluminum foil and put in the oven for 20 minutes. take out the aluminum foil and keep bake it for another 5 minutes so the cheeses receive a deep, golden color.
Each receives 2 rolls or more…
Bon appetite
Aviad
Translatipn by - Gilad Barid

4 תגובות:

  1. נסה להוסיף רוטב בשמל, מוסיף הרבה (קלוריות...). אני מכין את הרוטב עם הרבה חמאה והרבה חלב כך שיצא דליל.

    השבמחק
  2. תדי, תודה על התגובה ידידי.
    קנלוני זהה עם רוטב בשמל, אני מכין גם כן. זה מעשיר את המנה (מכל המובנים) בכמה מונים.
    אך העדפתי ברשומה זו, להציג את המתכון בצורה "נקייה" יותר.

    אביעד.

    השבמחק
  3. מכל המתכונים ברשת בחרתי את המתכון מכאן. הוא היה נראה לי הכי מתאים לטעם שלי וכל הבלוג פשוט קסם לי.
    הכנתי אתמול את המנה שיצאה מדהים אך טעות אחת קטנה שלי הרחיקה אותה מלהיות מושלמת, בטעות קניתי בייקון מעושן...
    אבל בהחלט מומלץ וטעייייים!

    השבמחק
  4. הי, ותודה רבה על המחמאות.
    מקווה שתגיע\י לכאן שוב ושוב.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...