יום שני, 17 בינואר 2011

שקשוקה צפון אפריקאית.


אני חולה על שקשוקות!
שנים של שיכלול, ניסיונות אין ספור ומה לא?
הכל כדי להוציא את 'מחבת השקשוקה' האולטימטיבית.
אין כמעט גזלן, מכולת, או מסעדת פועלים שהייתי בה עם השנים, שלא הזמנתי שקשוקה- אם בתפריטם התהדרה המילה.
לצערי, מעטים שיודעים באמת איך להכין את התבשיל הזה -
כך שיצא נכון, בחריפות המתאימה, עם הביצים המושלמות.

אני פותח בפניכם את מתכון השקשוקה האישי שלי, שכולל..איך לא? גם בשר.
(מי שרוצה את המנה הזו צמחונית, יכול פשוט להוריד את הקטע הבשרי. היא טעימה מאד גם ככה)

מצרכים (2 מנות - למטיבי לסת) :

חצי כוס שמן זית
4 ביצי משק גדולות
4-5 עגבניות בשלות מאד, קלופות, חתוכות גס ומסוננות
1 פלפל חריף ירוק\אדום - שרוף על אש גלויה, ללא חרצנים וקצוץ
1 כף פלפלצ'ומה איכותית (אפשר 'אריסה' כתחלופה) - בעקרון זהו הבסיס לשקשוקה מעולה.
1 כפית פפריקה מרוקאית בשמן (עדיף לקנות תבלינים בחנויות מתמחות ולא להתפתות לקופסאות של הסופר)
חצי כפית קימל טחון (אבקה, לא הגרעינים)
5-8 שיני שום פרוסות דק (אפשר יותר למי שאוהב, למי שפחות אוהב, אפשר קצת להוריד גם כן)
מלח, פלפל שחור גרוס
2-4 נקניקיות עגל[מרגז\צ'וריסו איכותיות ועבות -תתפנקו על אלו שהוכנו בעבודת יד.
כף פטרוזיליה קצוצה

להכנה:
1 - במחבת עמוקה נחמם מעט שמן זית ונטגן קלות את הנקניקיות מכל הצדדים, עד לחריכה יפה.
בתום הטיגון, נוציא לצלחת למנוחה קלה.
2 - נוריד את המחבת מהאש, נוסיף את יתר שמן ו'נפתח' את התבלינים.
נשים את כף הפלפלצ'ומה, השום, הקימל והפפריקה ונערבב קלות.
3 - נוסיף אליהם את העגבניות החתוכות, את הפלפל החריף ונערבב שוב שכל הירקות ישחו בשמן ובתבלינים. נחזיר את המחבת -לאש קטנה מאד ונכסה במכסה. {המהדרין - שמים גם מתחת למחבת "מטקה" כדי לפזר את החום כראוי}
(שימו לב - איכות ההכנה היא פונקציה של סבלנות בשלב זה. העגבניות צריכות להתרכך במשך זמן רב על אש קטנה)

4 - לאחר 20 דק' לערך, נבדוק מתחת למכסה את מצב הרוטב..ונוסיף את הנקניקיות שהמתינו בחוץ.
נמשיך לבשל לעוד דקה.
5 - נוסיף את הביצים, עם חצי מכמות החלבון (טעות נפוצה היא- להוסיף ביצים שלמות, החלבון סופח אליו המון נוזל וטעם)
פשוט נעביר את החלמון בין חצאי הקליפה, עד שנשאר מעט חלבון מסביב ונוסיף למחבת. נבזוק מעט פטרוזיליה ונוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם. נכסה את המחבת ואחרי 2 דק בדיוק (לא יותר!) נכבה את האש ונגיש חם.
עם לחם לבן\שחור אחיד, טרי מאד.

בתאבון.
אביעד.


2 תגובות:

  1. שקשוקות זה הבסיס להכל...
    ננסה (בלי הנקניקייה או החלמון....)

    LazyBoy

    השבמחק
  2. אהבתי את התוספת של הקימל , ובכלל התיבול מופלא בעיניי. הולכת לנסות גם את זה...
    מתכון מפתח מחשבה, הייתי אומרת..

    }{

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...