יום שני, 1 באוגוסט 2011

סלט שעועית לבנה, בצל סגול ולואיזה.


שעועית זה החומוס של הרומנים אומרים. ובכלל של ארצות הבלקן.. זו אחת הקטניות שמשתמשים בה במגוון כל כך רחב של מאכלים, מנות ומטעמים שקצת קשה לנכס אותה ללאום מסוים או אפילו לטעם. היא די פשוטה, סופגת את הטעמים שסביבה ומתאימה כאמור לכל מצב.

הרומן שלי עם שעועית התחיל עוד בילדות שזה אחד מהדברים הטעימים שאהבתי לדלות מסיר החמין, או לקפוץ ראש
לסיר של צ'ילי קון קרנה מהביל. הפעם - סלט. צימחוני, קל להכנה, מהיר מאד וטעים על כל שולחן ובכל מצב.

במקור זהו סלט שמגיע מארצות הבלקן, בולגריה, יוון וכדומה והוא מתווסף ל"מאזות" שעל השולחן.
אני שיניתי קצת והוספתי לו כמה עלי לואיזה קצוצים, כדי לתת לו טעם מיוחד ונוסף.


מצרכים: (לכמות שתספיק לארוחת משפחה)
1 כוס שעועית לבנה יבשה שהושרתה לילה בהמון מים
1/2 בצל סגול פרוס לקשתות דקות
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי לואיזה טריים קצוצים
1/2 לימון סחוט טרי
1/3 כוס שמן זית משובח
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:
1 - בסיר גדול מרתיחים המון מים עם כפית מלח ומבשלים את השעועית לשעה עד שעתיים, עד שהיא מתרככת כמעט לגמרי.
מסננים מהמים ומצננים באוויר הפתוח.
2 - בקערה גדולה מוסיפים את כל רכיבי המנה ומערבבים בעדינות בעזרת כף, או הידיים.
3 - מגישים לשולחן עם סלטים שונים אחרים ולחם טרי.

בתאבון,
אביעד.


White bean salad, red onion and Louisa

They say that beans are the Humus of the Romanians and for the Balkan nations. It is one of the pulses that are highly used in a large variety of dishes that is hard to give them to one nation or even a certain taste. It quite simple, it absorbs the flavors around it and as I said, fit to any occasion.

My romance with beans started in my childhood. It was one of the tastiest things I loved pulling out from the meat stew or diving head on to a Chilly con carne steaming pot.
This time, beans in a salad, a vegetarian one, easy to make, very quick and very tasty on every table and in each occasion.

In its origin, it is a salad which comes from the Balkans, Bulgaria, Greece and such and it added up to the snacks on the table.
I change it a bit and added some chopped verbena leaves, just for that special extra taste.
  

Ingredients: {a family meal}
1 glass of white dry beans that was soaked with a lot of water for a night
1/2 purple onion, thin archers spread
1/3 glass of chopped parsley
A handful of fresh chopped verbena leaves
1/2 lemon, fresh and squeezed
1/3 crushed garlic clove
Salt and pepper

Cooking:
  1. In a large pot we boil a lot of water with one teaspoon of salt and cook the beans for an hour or two, until it almost entirely soften. Filter it from the water and "air" cools it.
  2. In a large bowl add all the ingredients and slightly mix it with a spoon or by hands.
  3. Serve it along with other salads and fresh bread.

Appetite
Aviad

Translation by - Gilad Barid 

תגובה 1:

  1. אני נמנע מלבשל את השועית (או כל קטנייה אחרת: חומוס,פול..) ללא מלח, וממליח אחרי זה. נדמה לי שהקטניות פחות מצטמקות באופן זה. אולי שועית היא יוצאת הדופן מהקטניות בעניין הזה ?
    האם אתה גם מקפה את הקצף (קצת פחות פלוצים ;-))..

    אגב, הצילום שובר שיאים.


    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...