יום שני, 10 בינואר 2011

עוף טנדורי

אוכל הודי. בגדול - אני לא מתעסק איתו יותר מידי.
התיבול שלהם גס ואינטנסיבי מאד. אני שאוהב תיבול באוכל מתחבר עדיין לטעמים העדינים יותר בדרך כלל.
אוכל יפני, סיני, תאילנדי, וכמובן אירופאי..איטלקי, צרפתי קלאסי, או כפרי ועוד.. ובכל זאת, הנה מתכון לעוף טנדורי..
אולי המתכון "המפורסם" ביותר של ההודים, או הבנאלי ביותר
:-) ובכל זאת, טעים מאד!
יש לא מעט מתכונים ברשת, כולם סה"כ די דומים וסובבים סביב אותם המאפיינים. עוף טרי, תבלינים רבים, יוגורט סמיך וצלייה..

למצרכים:
עוף שלם\חלקים נבחרים- מחולק ל 8 חלקים (מיטבי הסכינים יכולים גם לפלט מעצמות)
לימון שלם סחוט.
בצל סגול חתוך לרבעים ומופרד

למרינדה:
כף זרעי כוסברה
כף זרעי כמון
כפית אבקת פלפל קאיין (מדורג בין 40K ל 90K במדד סקוביל)
3 שיני שום כתושים
חצי כפית פלפל שחור
כף נענע קצוצה
כף כוסברה קצוצה
4 כפות יוגורט סמיך
זעפרן (למי שאין, לא נורא)
1 כפית כורכום
5 טיפות צבע מאכל אדום (זה בעצם הצבע האדום הבוהק שאנו מכירים מהמאכל הזה..כן כן)

דרך הכנה:
את העוף והבצל אנו משרים בלימון הסחוט ובקורט מלח גס. מעסים אותו לחצי דקה ומניחים בצד
למנוחה.

את זרעי הכמון והכוסברה שמים במחבת קטנה וקולים לכמה שניות על הגז.
הזרעים אמורים להיפתח והריח יציף את המטבח. הזרעים יושחמו קלות, זה הזמן שמכבים את האש לפני ששורפים אותם.

בקערה גדולה נערבב את המרכיבים הנוספים, אבקת פלפל קאיין, פלפל שחור, מלח, זעפרן, כורכום, שום,
והירק. מוסיפים לכל זה את הזרעים הקלויים, את היוגורט ואת צבע המאכל.
מערבבים היטב עד לקבלת משחה סמיכה ואדומה, שבתוכה נערבב את העוף והבצל שהמתינו לנו כל כך יפה בצד.

לתנור אפייה מחומם מראש ל 220 מעלות - נכניס את העוף כאשר הוא משופד על שיפודי מתכת
(שיפודי מסעדות..) למי שאין, יש אפשרות לרכוש שיפודי עץ ארוכים ולשפד עליהם
(יש להשרות את שיפודי העץ לפני כן במים לכמה דק') שלבו את חתיכות הבצל בין לבין חלקי העוף כדי ליצור הפרדה.

את השיפודים נשעין על פאות הצדדים של תבנית עמוקה (כך שהעוף יהיה באוויר ויקבל חום באופן שווה
מכל צדדיו) ונצלה ל 20-30 דק' -או עד שהעוף יהיה מוכן – אם הקצוות ישרפו קצת, לא נורא.. זה הרבה
יותר טעים ככה.

בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...