יום שישי, 25 בפברואר 2011

מרק תירס תאילנדי


מרק תירס, אפשר לאכול אותו כמעט צח עם גרעיני תירס שלמים בתחתית ועם טעם עדין..

ואפשר לאכול אותו סמיך יותר, קרמי יותר עם שכבות טעם עמוקות יותר וחזקות יותר.
אני אוהב אותו כך וכך, אך לאחרונה מצאתי שהמתכון התאילנדי מתאים לאנשים סביבי יותר.. הוא מזין
ומלא בכל טוב ודי קל להכנה.

מצרכים: (4 מנות וקצת)

3 כפות שמן תירס
1 בצל לבן קטן קצוץ דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, חתוך למקלות
1 קופסה תירס מתוק, בקופסת שימורים
1 ליטר ציר עוף, או מים
1 כף סויה בהירה
1 כף סויה כהה
1 פחית חלב קוקוס
1 כפית חומץ אורז
1 כפית שמן שומשום
קורט מלח
1 כפית פלפל לבן גרוס
1 ביצה טרופה (לא הכרחי)
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים באלכסון

הכנה:
1 - בסיר בינוני, מטגנים עד להזהבה את הבצל בשמן, מוסיפים חצי מקופסאת התירס, את הג'ינג'ר, שליש מהציר ואת חלב הקוקוס ומבשלים ל 3 דק'.
2 - מעבדים יחד לעיסה חלקה עם בלנדר מוט ומוסיפים את שאר ציר העוף, התירס, הסויה, החומץ ושמן השומשום. ממשיכים לבשל ל 10 דק' נוספות כאשר הסיר מכוסה, מורידים את המכסה וממשיכים לבשל על אש גבוהה 5 דק' נוספות כדי להסמיך.
3 - מערבבים היטב ותוך כדי עירבוב מזליפים בזרם דק את הביצה הטרופה לתוך המרק, כדי ליצור "נטפים".
4 - מפזרים את הבצל הירוק לטעם וקישוט ומכבים את האש.
מגישים בקערות אישיות, עמוקות.

בתאבון,
אביעד


Thai Corn Soup
Corn Soup, you can eat it almost pure with wholes corn seeds in the bottom and a delicate flavor or you can eat it thicker, creamier with a deeper, stronger taste layers… I like them both, but recently I found that the Thai recipe is more suitable for the ones around me, it's nourishing and fill with good stuff and pretty easy to make.
Ingredients: {4 dishes and a bit}
3 tablespoon of Corn Oil
1 small chop White Onion
2 cm sticks cut Ginger Root
1 can of Sweet Corn
1 liter of Chicken Broth or Water
1 tablespoon of Light Soy sauce
1 tablespoon of Dark Soy sauce
1 can of Coconut Milk
1 teaspoon of Sesame Oil
Pinch of Salt
1 teaspoon of grinded White Pepper
1 scrambled Egg {not necessary}
2 diagonal cut Green Onion Stalks
  1. In a medium pot, fry the Onion till golden. add half the can of the Corn, the Ginger, 1/3 of the Soup and the Coconut Milk and cook it for 3 minutes.
  2. With a blender – stick, process all to a smooth paste and add the rest of the corn, the Soy sauces and the Sesame Oil. Keep cooking it for another 10 minutes with the cover on. Pull off the cover and cook on a high fire stove for another 5 minutes.
  3. Mix it well and while mixing it, pour in a thin drizzle, the scrambled Egg into the Soup to create stalactites.
  4. Spread the Green Onion and turn off the stove.
Serve in deep bawls
Bon appétit
Aviad
Translation by -@ Gilad Barid

4 תגובות:

  1. תודה תודה תודה תודה
    יש לי הרגשה שזה יתקרב לטעם מרק התירס שאני אוהבת לאכול בג'ירף [מקווה שההשוואה לא מעליבה אותך]
    חייבת לנסות

    השבמחק
  2. הי עירית, תודה על התגובה הכנה.
    כולי תקווה שיצא לך כפי שאת רוצה, צערי היחיד שהתמונה צולמה ממש בתחילת דרכי והיא לא עומדת בסטנדרט החדש.
    כך שאל תשפטי אותי על פיה :) .
    ףתודה שוב,
    אביעד 

    השבמחק
  3. סליחה שאני נדחפת אבל על סמך הצילומים הטריים יותר אין לי ספק שאין מקום להתנצלות... אם גם המרק הזה היה מצולם בתקופה הבשלה שלך אני בטוחה שהייתי מזילה ריר על עצמי. על כל פנים ישבתי ועברתי מתכון מתכון כמו ילדה טובה והיו לי המון דברים להגיד אבל כבר מאוחר. דע לך שרכשת עוקבת אדוקה, כאחת שיודעת דבר או שניים בענייני בישול ואפיה אני מורידה בפניך את הכובע. תודה על חגיגה לעיניים.
    מורן

    השבמחק
  4. מורן, עבור שכמותך הבלג נוצר וקיים. מעריך מאד את אלו שיודעים להעריך מלכתחילה. תודות רבות עבור המחמאות החמות.
    בתקווה שתקחי את הזמן להגיב היכן שתמצאי לנכון.

    מצידי אני משתדל להחליף את התמונות הישנות בחדשות טובות יותר שאני יכול. (כבר היו כמה החלפות בעת האחרונה) ..

    שוב תודה.
    אביעד.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...