יום שלישי, 7 ביוני 2011

קרם ברולה



הנה עוד קנוח לרשימה..
שהתחלתי עם הבלוג הזה, הייתי בטוח שקינוחים כמעט ולא יהיו כאן. כי בגדול, זה פשוט לא כל כך מעניין אותי
להכין. זה גם משהו שאני אף פעם לא ממש מרגיש איתו נוח, אולי בגלל עניין הנסיון הדל שיש לי בתחום הזה.

אך רצה הגורל (האמת היא- ידעתי שזה יגיע) ואני מקבל לא מעט פניות לקינוחים.. הצעות הגשה ועוד.
כך שלקחתי על עצמי להכין קצת מאלו גם, אתם יודעים.. מתוקים.. קינוחים.. שיהיה :-).

קרם ברולה. אולי הקינוח הבנאלי ביותר שאפשר להזמין בכל מסעדה שהיא. מזרחית, איטלקית, צרפתית..
תגידו אתם איפה לא?!..
כולם עושים אותו, כולם מגישים אותו ובכולם הוא סה"כ די טעים. כי פשוט קשה מאד לטעות בו..
המרכיבים מאד פשוטים, הרשימה קצרה וההכנה די קלילה.
אך יש כאלו שמתעלים על אחרים וזה בעיקר קורה כאשר חומרי הגלם והזמנים משובחים ומדויקים בהתאמה..
הבעיה שזמנים בבית יהיה קשה לי לתת, מכיוון שתנורים ביתיים, למרות המעלות המסומנות עליהם, לא נולדו שווים.
כך שתצטרכו טיפה להתאמץ ולהיות רגישים לכמה דברים..בהמשך.
דבר נוסף - את קרום הזכוכית הזהוב שכולנו מכירים, מייצרים משכבת סוכר דקה וממבער קטן, שאפשר לקנות בחנויות לציוד אפייה\בישול או אפילו ב"טמבוריות" היום. אך למי שאין, או לא רוצה לרכוש לעצמו אחד כזה, אפשר להשתמש
גם בגריל.. אל דאגה.

אבל יאללה, קישקשתי מספיק להיום. בואו נתחיל.

מצרכים: (6 תבניות קרם ברולה ייעודיות)

500 מ"ל שמנת מתוקה (תקנו את זו של ה 32%, זה קינוח חברים, לא לדיאטה)
6 חלמונים (מהחלבונים תכינו מרנג, חביתה.. )
3/4 כוס סוכר לבן
1 מקל וניל
מעט סוכר ל"קרום הזכוכית"
מבער קטן (אם אין, אפשר גם לייצר את הקרום בגריל, אל דאגה!)

איך מכינים:
1 - בסיר קטן, יוצקים את השמנת ואת מקל הוניל, אחרי שחצינו אותו וגירדנו מתוכו את כל הזרעים, בעזרת גב הסכין.
הוספנו את הכל כמובן לשמנת ועירבבנו קלות. מחממים את השמנת עד לרתיחה (שימו לב, השמנת תרצה לגלוש, זה הסימן שאפשר לסגור את האש).
2 - בינתיים בקערה, טורפים (מטרפת יד) את החלמונים יחד עם הסוכר, עד לקבלת רוטב זהוב בהיר והומוגני.
3 - 'מטמפררים' את הביצים עם 2 כפות מהשמנת וטורפים (יד) במהירות כדי לאחד אותם. מוסיפים עוד 2 כפות מהשמנת וממשיכים לטרוף. מוסיפים את כל תכולת הסיר (לא כולל מקל הוניל עצמו) אל הביצים וממשיכים לטרוף עד לקבלת נוזל בהיר והומוגני.
4 - יוצקים את התערובת לתבניות האישיות (כמעט עד השפה, השאירו כמה מ"מ לסוכר הקרוש שיבוא אחר כך)
ומכניסים ל"בן מארי" עם מים עד חצי גובה התבניות (מה זה בן מארי? - אמבט מים חמים. לוקחים תבנית גדולה
ועמוקה יותר ויוצקים לתוכה מים רותחים, עד לחצי גובה התבניות עם הקרם שלנו. זהירות שלא יכנסו מים לתבניות האישיות!) מכניסים את התבנית עם המים, שבתוכה התבניות האישיות, עם הקרם- לתנור למשך 40 דקות עד שעה..
(אמרתי קודם, זמן מדוייק יהיה קשה לתת, מכיוון שלכל אחד תנור אחר, תבנית אחרת וכדומה..)
מה שבעקרון אתם צריכים לבדוק אחרי 40 דק' לערך, שהקרם בצדדים קרוש ובאמצע- עדיין טיפה רוטט
(לא נוזלי, רוטט!).
5 - מוציאים מהתנור ומצננים באויר החדר כ 5 דק', מכניסים למקרר לפחות לשעתיים לפני הגשה.
6 - לפני שמגישים, מפזרים שכבה אחידה של סוכר לבן ושורפים אותה בעזרת ברנר, עד שהסוכר מתקשה ונהפך ל"זכוכית".
אם אין ברנר, מחממים תנור אפייה על מצב גריל, בחום בינוני גבוה ומכניסים את התבניות בשליש העליון של התנור
עד שהסוכר נהיה זהוב ויפה (שימו לב לא לשרוף אותו!).

מוציאים ומגישים..כל כפית נתקלת בשכבת סוכר מתפצפצת שמתחתיה קרם עשיר, מדהים בטעם וניל עדין.
בתאבון.

2 תגובות:

  1. להתבונן בתמונה הזאת זה עינוי. פשוט עינוי.

    LazyBoy

    השבמחק
  2. אני מודה שקרם ברולה הוא לחלוטין האפ אוף טי שלי. מכל הקינוחים בעולם את זה אני הכי אוהבת.
    הניגודיות בין הטקסטורות עושה בי שמות.
    אז כן, מתכון פשוט ותוצאה מדהימה.
    יופי של תמונה , בייבי.
    }{

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...