יום חמישי, 2 ביוני 2011

תבשיל קציצות מנגולד וחומוס, על מצע קוסקוס שקדים וצימוקים


שם ארוך למתכון ותבשיל טעים מאד, שכביכול יכול להיות מאד פשוט, ויכול להיות ברמת גורמה.
גם אם הוא מזכיר ובעצם אוכל "עממי" מאד.
יש בטח לא מעט ממכם שקוראים את הרשומה הזו עכשיו, שחושבים לעצמם.. "אנחנו אוכלים את זה כל יום שישי אצל אמא" ויכול להיות מאד שאתם צודקים, ואצל אימא שלכם עושים וריאציה של המתכון הזה או אחרת.
הפעם, חשבתי קצת להפתיע, להנדס ולתת לזה טאצ' קצת יותר "מיוחד" עם אלמנט "מקצועי" כמעט.. כל מיני טריקים קטנים וגדולים שלדעתי משדרגים את כל המנה הזו למקום אחר.. כמו השקדים והצימוקים למשל בקוסקוס, או המנגולד בתוך הקציצה. יש עוד לא מעט דברים בפנים.. רק שכבר לא היה לי מקום בכותרת לכתוב אותם :).

אז יאללה מתחילים.. שימו לב, יש פה כמה וכמה שלבים.. זה לא כזה מסובך.. פשוט עושים דברים אחד אחרי השני
כולם די מהירים. סה"כ כל משך ההכנה למתכון הזה, לא יותר מחצי שעה, ארבעים דק' גג.

במתכון זה, נלך שלב שלב, מצרכים והכנת השלב וכן הלאה.. מקווה שיהיה לכם מובן, קליל וטעים.

מצרכים:
קציצות -
שמן זית לטיגון
קמח
1/2 ק'ג בשר עגל (25 % שומן) טחון
1/4 ק'ג בשר טלה (חזה, צלעות) טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
5 עלי מנגולד חלוטים וקצוצים
חופן
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

הכנה:
קציצות -
1 - בקערה גדולה נערבב את החומרים, פרט לשמן והקמח עד לעיסה חלקה והומוגנית. נכסה בניילון נצמד ונטמין במקרר לשעה לפחות.(בינתיים אפשר לעשות את התבשיל עצמו...)
2 - נוציא, ניצור קציצות טיפה מאורכות (כמו קובה קטן), נגלגל בקמח, ננער משאריות ונטגן בשמן זית עד להזהבה מכל הצדדים. (שימו לב, הקציצות עוד עוברות בישול בתבשיל עצמו, אין צורך לטגן אותם עד הסוף, רק כדי לסגור ולקבל צבע)
3 - נניח בצד בינתיים.
עד כאן, פשוט מאד.. קציצות רגילות. והתבשיל כבר גם מובן, מי שהכין בינתיים שהעיסה היית במקרר)

מצרכים:
תבשיל -
4 כפות שמן קנולה
1 כוס גרגירי חומוס, מושרים לילה לפני ומבושלים עד לרכות (אפשר כתחליף, שימורי חומוס, או סנפרוסט)
2 חופני שעועית שלג (סינית)
4 עלי מנגולד חתוכים לסרטים
3 עגבניות תמר (או בשלות מאד), חתוכות לקוביות
1 בצל סגול חתוך לחצי ופרוס דק
3 שיני שום פרוסות
1 כף פפריקה בשמן
1 כף כמון
1 מקל קינמון
מלח ופלפל לפי הטעם
מים

הכנה:
תבשיל -אפשר להכין כבר את הרב, שעיסת הבשר שוכנת בבטחה במקרר.. לתורה.
1 - בסיר בינוני עמוק, נחמם את שמן הקנולה, נזהיב את הבצל והשום. נוסיף את עלי המנגולד ונערבב עד שהוא מתרכך.
2 - מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים ל 5 דק' עד שהעגבניות מתרככות גם כן.
3 - מוסיפים את החומוס, את התבלינים, את הקציצות שהמתינו יפה בצד, חצי כוס מים נוספים ומכסים במכסה.
ממשיכים לבשל כ 20 דק' נוספות. מוסיפים את השעועית הסינית מערבבים אותה פנימה בזהירות וממשיכים לבשל כ 5 דק' נוספות. מכבים את האש.

מצרכים:
קוסקוס -להכין ממש מייד לפני הגשה..
1 שקית קוסקוס מוכן (כמובן שעדיף לעשות לבד, אבל אין לזה סוף.. ) על פי הוראות היצרן
חופן שקדים פרוסים לבנים
חופן צימוקים זהובים שהושרו חצי שעה במים
1/2 בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה

הכנה:
1 - מערבבים לתוך הקוסקוס המוכן את שאר המרכיבים בעדינות.

מצלחתים:
בצלחת עמוקה יוצקים כמה כפות של הקוסקוס המתובל ומעליו מהתבשיל עם כמה קציצות לכל סועד.
הריחות של התבלינים, הירקות ומקל הקינמון ינעימו את השכונה וכמובן את שולחן האוכל שלכם.

בתאבון,
אביעד.

3 תגובות:

  1. בפעם הבאה לא יהיה מפרום עם הקוסקוס... מבטיחה
    (והקוסקוס שלי לא אינסטנט (-:)

    השבמחק
  2. טוב, יש לי רבע שעה (או טיפה יותר) עד שיבואו לאסוף אותי לפגישה שבכלל שכחתי מקיומה, ואני כבר אחרי מקלחת ואיפור ואפילו כבר התלבשתי, אז זה אומר שיש לי כמה דקות להיות פה ולהשלים עוד קצת חוסרים (ברמת העיקרון את כל הבלוג חרשתי לא פעם, אבל אני משלימה תגובות).
    אז הנה, הייתי גם פה, קיבלתי השראה וזה במיידית נכנס לרשימת המאסט.

    וכרגיל- אדווח ביצוע.
    ערב תותים לך.
    :-)

    השבמחק
  3. אז הפעם הבאה שעליה דיברתי הגיעה... למחר - בול אבל בול כזה... אפילו את הטלה השגתי הפעם (להבדיל מהפעם הקודמת)
    אריאלה אם הכנת ולא דיווחת זה הזמן.. כי מחר גג מחרתתים יגיע הדיווח שלי.
    אגב את מכינה קוסקוס לבד?

    מורן

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...