המזווה



אוכל טעים ומשובח מתחיל תמיד "בשוק"...
אחד הדברים ששכללתי ולמדתי עם השנים הוא- לרכוש מצרכים באופן נכון ומדויק.
איך לבחור חצילים, ירקות ופירות בכלל. איך לגשת לקצב ולבחור נתח למטרה כזו, או אחרת ועוד.
את כל התורה, קצת קשה ללמד על רגל אחת.. אולי בעתיד.. אצליח לרשום מן מדריך מתומצת
על דרכים לרכישת מזון באופן נכון. אך בהמשך לזה וביחס למאה ה- 21 שאנו חיים בה,
רב המזון המוצע בסופרים ובשווקים מסביבכם, כמעט תמיד יהיה טרי מאד ודי איכותי.
(תמיד אפשר למצוא קצב טוב יותר, מעדנייה משובחת יותר, ירקן טרי עם סחורה יפה יותר וכדומה)
כך שגם אם אתם לא ממש יודעים להתהלך בין עגבניות, או גבינות.. כמעט כל דבר שתרימו מהמדף
יהיה מספק וגם יותר מזה. עכשיו נשאר לקנות את המצרכים הנכונים למתכון המתאים.

כלל - נסו תמיד לבחור, לבחון ולהבין מה אתם לוקחים ביד.
בדרך כלל יש מוצרים טובים יותר וטובים פחות ממש ליד.

 אך לא על זה פתחתי את הרשומה הזו, אלא בשביל לרשום מולכם רשימת קניות כללית.
כדי לאבזר את המטבח שלכם במוצרי בסיס, שתוכלו למצוא בלא מעט מהמתכונים שיהיו בבלוג זה
ובמתכונים אחרים שתתקלו בהם, אם בטמבליזיה, או בספרי בישול שונים.

אני מחלק את הרשימה לכמה חלקים; לפי יבש ורטוב, לפי מקרר וארון מטבח וכדומה.. אתם תבינו תכף ומיד.
נסו לעקוב.. ואל תרגישו שום צורך שיהיה לכם ה-כ-ל תמיד ובכל עת.. אך רובם דברים שעדיף
שתמיד יהיה "בשלוף" ולא תצטרכו להיתקע בלעדיהם, שאתם כבר הפשלתם שרוולים והתחלתם לבשל.

כלל – תמיד לפני שאתם מבשלים, תכננו.
עיברו על ארונות המטבח ובדקו אם יש לכם את כל מצרכי המתכון. תמיד אפשר ללכת לסופר\מכולת הקרובה ולרכוש
לעצמכם השלמות ספציפיות.

יבשים: {"חומרים יבשים" זה מושג צבאי...שסה"כ די שכיח בעגה שלנו.. האחסון שלו יהיה בארונות השונים במטבח ולאו דווקא במקרר.. הוא לא מתקלקל כל כך מהר ותוקף התפוגה שלו ארוך בדרך כלל{.

-         קמח לבן רגיל
-         סוכר לבן
-         סוכר חום
-         אבקת אפיה
-         סודה לשתיה (אבקה)
-         פירורי לחם זהב
-         פירורי לחם רגיל (אפשר להכין גם לבד אם רוצים)
-         קקאו
-         שעועית לבנה יבשה
-         אורז לבן (מאיזה סוג שבא לכם)
-         אורז עגול (טוב גם לריזוטו, גם לסושי)
-         פסטה יבשה (ספגטי, פנה, פרפלה.. או כל סוג שאתם אוהבים לאכול)
-         אבקת מרק עוף צח (למרות שאני לא מת על אבקות, לפעמים הם עוזרות מאד)

רטובים: {"רטובים" בדרך כלל יהיו כל מה שמגיע בבקבוקים והוא נוזלי.. האחסון שלהם יהיה בארונות
השונים במטבח ולאו דווקא במקרר.. הם לא מתקלקלים כל כך מהר ותוקף התפוגה שלהם די ארוך}

-         שמן זית בתולי (היום יש המון מודעות לשמן זית, נסו לטעום כמה כדי להחליט איזה אתם הכי אוהבים.
      לי בדרך כלל יש בין 2-4 סוגים שונים במטבח בכל רגע נתון, זהו אחד המוצרים שאני הכי אוהב.
-         שמן צמחי (קנולה, תירס, סויה וכדומה.. )
-         חומץ בן יין לבן
-         חומץ רגיל
-         רוטב סויה (נסו לרכוש מחברות טובות ולא מ "אסם"..)
-         רוטב צ'ילי מתוק
-         מירין (לאלו שמתכננים לבשל יותר, אוכל אסייתי)
-         חומץ אורז (לאלו שמתכננים לבשל יותר, אוכל אסייתי)
-         חומץ בלסמי
-         שמן שומשום
-         חלב קוקוס (אני בדרך כלל מחזיק פחית אחת, אבל תמיד מתכנן לפני עם הרכישה)
-         רסק עגבניות

תבלינים: {"תבלינים" הם חומר בישול חשוב ביותר אצלי, יש לי ארון שלם שמוקדש רק להם.
פה הבעיה גדולה יותר, מכיוון שתבלינים טובים, צריך לרכוש בחנויות מתמחות. בכלל תבלינים הם מוצרים שעדיף שיהיו טריים כמה שיותר ואם אפשר לרכוש את התבלינים במצב הצבירה הרגיל שלהם ולא באבקה, עדיף. אך זה דורש מכתש ועלי, או מטחנת תבלינים חשמלית.. לשיקולכם}

-         מלח גס אטלנטי (יש היום להשיג מלח משובח. אפשר להפסיק להשתמש במלח הבישול הרגיל)
-         פלפל שחור (עדיף טרי ואז לגרוס\לטחון שצריך)
-         פלפל לבן (כנ"ל, רק פחות קריטי)
-         פפריקה מתוקה
-         פפריקה חריפה
-         כמון
-         כורכום
-         בזיליקום יבש
-         אורגנו יבש
-         זעתר
-         טימין הררי יבש
-         חוויאג' למרק
-         "ראס אל חנות" (לכל חנות תבלינים יש את ה"ראס" שלה. זוהי תערובת תבלינים שכל חנות תבלינים  
      מערבבת בעצמה.. תבלין מעולה לתבל כמעט כל מאכל אתני)
-         קינמון
-         אגוז מוסקט
-         עלי דפנה
-         זעפרן (שימו לב, זעפרן אמיתי וטהור עולה יותר מזהב.. אני קונה אותו בצנצנות קטנטנות בהמון כסף..  
      אך זה הדבר האמיתי. יש לא מעט זעפרן בשווקים שמוכרים שקית של 50-100 גר'.
            זה זעפרן מהול ולא טהור. הוא סביר, אבל ממש לא מתקרב לדבר האמיתי
-         בהרט
 יש כמובן עוד תבלינים אחרים שאני מחזיק ובטח חלקכם מחזיק והם לא ברשימה.. 

ירקות\ירק: {ירקות וירק-עלים, הם הבסיס ללא מעט תבשילים, סלטים וכמעט כל דבר במטבח.
בעצם בכל העולם, מבצל ושום ועד לפטרוזיליה כוסברה ובזיליקום.. }

-         בצל לבן יבש
-         בצל סגול יבש
-         בצלי שאלוט – אשקלון
-         שום (מגיע בראשים.. עזבו את הצנצנות עם השום הכתוש שיש בסופר)
-         בצל ירוק
-         צרור פטרוזיליה
-         צרור כוסברה
-         צרור שמיר (לא תמיד נמצא אצלי.. בדרך כלל אני מתכנן מראש)
-         בזיליקום
-         נענע
-         שורש ג'ינג'ר
-         עגבניות (חשוב מאד אצלי במטבח)
-         פלפל אדום\ירוק\צהוב
-         פלפל צ'ילי טרי
-         גזר
-         עלי בייבי – לגרסאותיהם..
-         חסה
-    חצילים

בשר\גבינות ועוד..{זהו מגוון שלא חייב להיות בכל עת, אפשר לתכנן יום, יומיים לפני..ולרכוש. אך אצלי אישית, תוכלו למצוא אותם כמעט בכל עת}

-         בשר טחון עגל
-         בשר טחון הודו אדום (אני מעדיף על עוף טחון)
-         חזה עוף נקי 
-         סוגי נקניקיות שונות (קנו מקצבים מומחים את הנקניקיות שלהם.. עזבו את הפשוטות מהסופר)
-         חמאה מלוחה ורגילה (אני מחזיק בכל עת כ 2-3 קג' חמאה במקרר... )
-         שמנת מתוקה (ככל שאחוזי השומן גבוהים יותר, היא סמיכה וטעימה יותר, אך לבישול אפשר 
      להסתפק ב 10              
      לא חייבים את זאת של ה 32%.. אלא אם אתם עושים קצפת)
-         חרדל רגיל\דיז'ון
-         מיונז
-         טחינה גולמית מסוג טוב (קאראוון, יונה, ארז וכו .. איך יודעים אם היא טובה או לא?
            טועמים או מריחים.. אם יש תחושה של "חלווה"..תקחו!)
-         פלפלצ'ומה\אריסה (אני מעדיף להכין לבד, בקרוב פוסט בבלוג על כך)
-     פרמז'ן (נסו לקנות תוצרת חוץ, בארץ עדיין לא הצליחו..)
-     מוצרלה (אני רוכש גוש קטן של מחלבת גד.., או עיגולים קטנים טריים במעדנייה עם תכנון מראש)

אני חושב שזהו.. יש עוד המון ואפשר להמשיך את הרשימות הללו לאורך בלתי נלאה.
חלק מהדברים אני מחזיק בנוסף וחלק נכנסים לרשימת הקניות בתכנון מראש על מתכונים שונים שאני רוצה להכין.
רכשתם או לא רכשתם, זיכרו!.. "אוכל טוב וטעים מתחיל במצרכים טובים וטריים"
בהצלחה, 
אביעד.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...