יום שישי, 11 בפברואר 2011

פאי שוקולד


שוקולד, מי לא אוהב?.. הנה פאי שוקולד.. בצק פאי פריך וחמאתי,
עם מילוי גאנש שוקולד מריר ועשיר.
סה"כ מאד מאד קל, הקלתית (הבצק) זהה לאלו שכבר הכנו בטארט אגסים ובפאי הלימון, או התפוחים..
והמילוי.. 3 דק' בדיוק והוא מוכן.

מצרכים: (לתבנית פאי 28 ס"מ, ועוד קצת)
2 כוסות קמח לבן רגיל
100 גר אבקת סוכר
150 גר חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 ביצה טרופה
2-3 כפות מים קרים מאד (רק אם יש צורך)

למילוי:
2 חפיסות שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
1 מיכל שמנת מתוקה (15% ומעלה!)
1 ביצה
קורט מלח

להכנה:
1 -שמים במעבד מזון, את הקמח יחד עם אבקת הסוכר, החמאה וקורט המלח ומעבדים בפולסים קצרים
עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד בפולסים קצרים (כן חייבים!) עד לקבלת
גוש בצק אחיד. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר, לחצי שעה.
2 -בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות, מוציאים את הבצק ומרדדים לעיגול שקוטרו קצת יותר גדול מהתבנית.
מעבירים את הבצק מעל לתבנית ומסדרים אותו כך שימלא את התחתית ואת השולים במדוייק. חותכים את השאריות
לפאי אישי נוסף, או לפעם אחרת.
3 -בנייר אלומיניום המסודר על שטח פני הבצק, שמים משקולת (קיטניה כלשהי, חומוס, שעועית וכדומה) ואופים
אפייה עיוורת ל 10 דק', מוציאים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות ל 5 דק' נוספות.
4 -בינתיים, בקערה המתאימה למיקרו - יוצקים את השמנת ושוברים פנימה את השוקולד. מחממים קצת במיקרו
ומערבבים עד לעיסה חלקה והומוגנית. מצננים קצת בטמפ החדר ומוסיפים את הביצה, את קורט המלח ומערבבים
היטב.
5-שהבצק חצי מוכן לאחר 20 דק' אפייה, יוצקים בתוכו את המילוי (שימו לב -לא למלא עד הסוף) ואופים ל 15-20
דק' נוספות. מוציאים, מקררים קצת ומגישים.

בתאבון,
אביעד.

"Chocolate Pie"
Who doesn’t love chocolate? Here is a recipe for chocolate Pie… buttery, crispy pie dough with bitter rich chocolate Ganache.
It is pretty easy to make, the dough is similar to the one we have already made in the Pear Tart and Lemon or Apple pie. The stuffing? 3 minutes and its ready.
Ingredients: {pie cast 28cm +}
2 glasses of White plain Flour
100gr of Sugar Powder
150gr of cold, cubes dice Butter
Pinch of Salt
1 Scrambled Egg
2-3 tablespoons of icy Water {only if necessary}

Stuffing:
2 Bitter Chocolate packs {60% cocoa}
1 Sweet Cream can {15% and up}
1 Egg
Pinch of salt

Cooking:
  1. In a food processor, put the flour along with the sugar powder, the butter, the Salt and work it in short pulses until receiving a crumbly mixture. Add the Egg and keep working in short pulses {yes, short pulses are a must!} until receiving a unify lump of dough. Takeout the dough, wrap it in stretch nylon and put it in the freezer for 30 minutes.
  2. In the meantime, heat the oven to 180 degrees, takeout the dough and flatten it to a round shape slightly bigger than the cast. Place the flatten dough over the cast so it fills the bottom and margins entirely. Cut the leftovers from the sides. You can use the leftovers for a personal smaller pie or for another time.
  3. Inside the cast, where the dough lay- put Aluminum Foil, place a small weight {small Beans or Hummus Beans} and blind bake it for 10 minutes. We pull the Foil and keep on baking for another 5 minutes.
  4. In the meantime, in a microwave fit bowl, we pour the cream and break in the Chocolate. Slightly heat the mixture in the microwave and mix it till receiving a homogeneous smooth paste. Cool it a bit in room temperature and add the Egg, Salt and mix it well.
  5. When the dough is half done after 20 minutes of baking, pour the stuffing in it. {Carful: not to fill all the way} and bake for 15 minutes more. Pull out from the oven, chill it a bit and serve.
Bon Appétit
Aviad

5 תגובות:

  1. סחטיין !
    מי מצלם עבורך את מה שאתה מכין ?
    זה נראה מקצועי כמו המאכל עצמו לפחות.

    השבמחק
  2. שלום ותודה.
    את הצילומים אני מצלם, תיחביב חדש שאני משקיע בו לא מעט עבור הבלוג הנ״ל.
    אפשר לקורא קצת עלי ועוד בדף ״אודות״ למעלה..

    אביעד

    השבמחק
  3. ברגע זה אני מכינה את הפאי. תודה רבה על המתכון! נראה נפלא!

    השבמחק
  4. הי, מקווה שיצא לך טעים..
    אביעד.

    השבמחק
  5. תמונה מרהיבה !
    המתכון קל וזה אחלה.
    אין על שוקולד בעולם.
    שוב- תמונה - ליגה. שאפו.
    :-)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...