יום שבת, 12 במרץ 2011

לביבות תפוחי אדמה


שאריות. למרות שאני בדרך כלל מאד מתוכנן במטבח והמנות שאני מכין מוקצבות מאד, על פי מספר האנשים שאני עומד להאכיל בדרך כלל, בתוספת קצת.. כדי שלא יחסר, ישארו שאריות.
בגדול, שאריות אפשר לחלק לכמה קבוצות. אלו שחייהן ארוכים יחסית. כך נוכן לחמם יום למחרת, מבלי לאבד יותר מידי
מטעמן. אלו שזורקים.. אם הן מעטים מידי כדי לשים בקופסה, או שפשוט אנו יודעים מראש שלא יעזור לנו כלום ביום למחרת ולא נוכל לאכול את זה. הקבוצה האחרונה היא שאריות שניתן למחזר. ז"א שאפשר להכין מהן מאכלים שונים עם טיפה דמיון ועוד קצת תוספות.

אני אישית מגיע מבית שגדל על בית שלא זרק כלום ואומנות המחזור הייתה רצינית ביותר. למדתי עם השנים כמה טריקים
אבל בגדול, אני אוהב אוכל טרי וחדש, כך שאני מתנסה בכך די מעט.

המתכון הנ"ל פשוט מאד וזו אחת השיטות שאני משתמש במחזור שאריות.. ובפרט בשאריות של פירה תפוחי אדמה.
לפירה תפוחי אדמה יש 2 סיומות.. או שנשאר כמה כפות.. או שחסר.. אני תמיד מכין קצת יותר, מפחד שלא יהיה מספיק לכולם.. כך שמידי פעם יש לי, כן.. שאריות.
מהן אני מכין את הלביבות הטעימות ביותר שישנן. הם רכות, מלאות בטעמים חדשים ואפשר לאכול טונה מבלי להתבלבל.. הן עד כדי כך טעימות.

המתכון כמובן בא בעקבות שאריות פירה תפוחי אדמה, אך אתם מוזמנים כמובן להכין פירה במיוחד עבורם
מבלי להמתין שיהיה לכם שאריות..(פרס למי שספר כמה פעמים כתבתי את המילה שאריות)

מצרכים: (10-15 לביבות בערך..)
שמן צמחי לטיגון
שאריות פירה ששוות לפירה מאחד וחצי תפוחי אדמה בערך
2 ביצים
3 כפות קמח לבן רגיל
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1/2 בצל לבן, או סגול קצוצים דק
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
{בעקרון, אתם יכולים להכניס פנימה כמעט כל דבר שבא לכם, שמיר, כוסברה למי שאוהב, ועוד ועוד)

הכנה:
1 - בקערה גדולה מוסיפים לפירה, את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה הומוגנית וחלקה.
2 - במחבת רחבה, חממו את השמן על להבה בינונית\קטנה ובעזרת כף- צקו מהעיסה מידה שווה אל תוך השמן החם.
היפכו שהצד המטוגן מגיע לצבע זהוב ויפה והמשיכו לטגן למשך חצי דקה נוספת לצד השני. הוציאו לנייר סופג.

הגישו עם סלט ביצים, או כל סלט שבא לכם.
בתאבון

אביעד
Potato latkes
Leftovers. Although I usually very organize and calculate in my kitchen and my dishes are very personalize and ration according to the number of people I'm about to feed, with a little extra, so nobody will leave hungry, there will be leftovers.
Leftovers can be divided to a few groups. Those who has a long lifetime; hence we can reheat them the next day and won't loose much of their flavors. The second are those we throughout. If because there not much to put in a box or we just know in advance that we won't eat them the next day. The last group is those which we can recycle, that means we can make different dishes from them with a little imagination and some ingredients.
I, personally, come from a house that didn’t through much and the recycling art was very serious… I learned, over the years, a few tricks, but basically, I like fresh new food, so I don’t practice with this art very much.
This recipe is very simple and is one of my methods that I use in recycling leftovers, specifically, mash potatoes leftovers.
A mash potato has two endings. One is that there are a few spoons left or none left. I always make extra from the fear that it won't be enough for everybody, so occasionally I do have leftovers. From these leftovers I make the tastiest potato's pancake there is. They are soft, filled with novice flavors and you can eat tons of them without worrying, they are that good.
The recipe, of course, comes from the mash potatoes leftovers, but you are welcome to make a mash potato just for them, without waiting for real leftovers.
Ingredients: {10-15 pancakes}
Frying Vegetable Oil
1 1/2 mash potatoes leftovers
2 Eggs
3 tablespoons of plain White Flour
1 chop Green Onion stalk
1/2 small chop White / Purple Onion
Salt
Grounded Black Pepper
2 tablespoons of chop Parsley
{Basically you can add anything you want, dill, coriander and more}
Cooking:
  1. In a large bawl we add to the Mash potatoes all the ingredients and mix them well till receiving a smooth homogeneous paste.
  2. In a wide pan, heat the Oil on a medium-small fire stove in with a tablespoon, pour some of the paste, in an equal amount, to the hot Oil. Turn when the frying side becomes a beautiful golden shade and keep frying the other side for another 30 seconds. Pull out to a paper towel.
Serve with Egg salad or any other salad you want.
Enjoy
Aviad
Translation by - Gilad Barid

5 תגובות:

  1. יצא טעים!
    LazyBoy

    השבמחק
  2. איזה כיף לשמוע.!
    אביעד

    השבמחק
  3. I’ve lately began a blog, the knowledge you present on this web site has helped me tremendously. Thank you for all your time & work.

    השבמחק
  4. well thank you.
    next time, drop us your blog url, that we can learn something too :)

    aviad.

    השבמחק
  5. מעולה! אין טעים יותר מתפוח אדמה באופן כללי, ולביבות בפרט, או לאטקעס, כמו שאמי קוראת להן. אמנם אני לא מתכוונת להכין את המתכון אלא להעבירו הלאה, למי שמבין יותר ממני, אבל התחזית שלי - ייצא טעים.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...