יום רביעי, 5 בינואר 2011

פילה דג מושחם

מידי פעם אני אוהב לפנק את עצמי בארוחת-ערב נקייה וכיפית של חתיכת דג נאה, תפוח אדמה אפוי ועדין וסלט ליד.

הנה לפניכם ארוחת ערב כזו שהכנתי ממש אתמול.

החומרים:
4 כפות שמן זית
1-2 פילה דג (אמנון, דניס, לברק..)
1 תפוח אדמה בינוני עם הקליפה.
1 גזר גדול מקולף וחתוך לג'וליאנים.
מלח גס
פלפל שחור גרוס
סומק
לימון
חצי כפית עלי כוסברה
כפית רוטב צ'ילי מתוק
רבע כפית שמן סומסום.

להכנה:
תפוח אדמה:
מרתיחים את תפוח האדמה במים רותחים למשך 10-15 דק'
חותכים אותו לפרוסות, שמים בתבנית מרופדת בניי אפיה ובוזקים עליו כף אחת של שמן זית
מתבלים במלח ובפלפל ומכניסים לתנור על גריל ב 200 מעלות למשך 7-8 דק'.

דג:
מנקים את הפילה משאריות עצמות קטנות ומייבשים אותו היטב במגבת מטבח או בנייר סופג.
את הצד של העור משקיעים בתוך קערה עם קמח ומנפים עד שנשארת שכבה דקה מאד.
במחבת קטנה מוסיפים את שארית שמן הזית ומחממים אותו עד שהוא חם מאד.
מניחים את הדג על צד העור (המאובק) קודם ומטגנים למשך 2 דק.
ממליחים, מפלפלים ומעבירים את המחבת כמו שהיא לתנור ל 3 דק נוספות לסיום הבישול.

גזר:
בקערה מערבבים את הג'וילאנים של הגזר עם הצ'ילי המתוק, הכוסברה הקצוצה
שמן הסומסום מלח ופלפל. פורסים פרוסה דקה של לימון וחותכים לקוביות קטנטנות ומוסיפים גם כן.
מניחים בצד לכמה דק עד שהטעמים יספגו.

מסדרים על צלחת את כל המרכיבים המוכנים.
בתאבון.



2 תגובות:

  1. יש העושים כמה חתכים על עור הדג על מנת שלא 'יתקפל'

    כאשר הוא פוגש את השמן החם.

    השבמחק
  2. כמו שאתה רואה, הוא לא מחורץ ועדיין לא התקפל.
    בברכה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...