יום רביעי, 5 בינואר 2011

מרק מינסטרונה


למרות שאין ממש חורף, או גשם. עדיין נהיה קצת קריר לקראת הערב. מרק זה, הוא אחד מאבות המזון אצלי בבית. פעם בכמה ימים אני מכין סיר חדש וטרי של מרק מחמם ועשיר. מידי כמה מרקים, מגיע גם מינסטרונה מקסים. בייננו? הוא אחד האהובים עלי.


בבקשה:

החומרים:
שמן זית משובח (נגיד שליש כוס).
2 בצלים, חתוכים לקוביות (אפשר לבן, או סגול, או אחד כזה ואחד כזה.. כמו שאני אוהב).
3 גזרים, חתוכים לקוביות.
4 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים אמינסה
½ כוס רסק עגבניות (אני לא משתמש בקנוי, אלא פשוט מגרד 2-3 עגבניות בשלות בפומפיה על החורים הגדולים).
2 ליטר ציר עוף (מתכון לציר עוף כהלכה - "צירים ורטבים...")
2 תפוחי-אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות.
2-3 קישואים (זוקיני), חתוכים לקוביות עם הקליפה.
חצי כוס שעועית לבנה מבושלת, חצי כוס שעועית אדומה מבושלת. (אני משתמש באלו של סנפרוסט - הם סבירים בהחלט למרק)
200 גרם פסטה קצרה או אפילו קטנה מאוד (פנה או אפילו ספגטי שבור)
מלח ופלפל שחור טרי לפי הטעם
רבע כפית אורגנו יבש
רבע כפית בזיליקום יבש
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
פרמז'ן מגורדת לקישוט ולטעם.

הכנה:
בסיר מספיק גדול, מחממים את שמן הזית.
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים לפי הסדר את הגזר ואת הסלרי תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העגבניות ומחכים דקותיים תוך כדי ערבוב עדיין.
מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה בלי מכסה. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
מוסיפים את תפוחי האדמה, הקישואים והשעועית וממשיכים לבשל 20-30 דקות נוספות.
בשלב זה מוסיפים את התבלינים השונים פרט לפטרוזיליה ולפרמז'ן
מוסיפים את הפסטה ומבשלים 5 דקות נוספות.
מגישים עם לחם טרי, פטרוזיליה קצוצה טריה מעל וחופן של פרמז'נו.

בתאבון. 
אביעד.


"Minestrone Soup"
Although there isn’t a real winter, or rain in our country, the weather becomes slightly chilly at night. Soup is one of my food groups in my house that I keep in a daily bases. Once in a few days I make a fresh new pot of a rich heating soup.
Occasionally I make a delightful minestrone soup.
Here we go,
Ingredients:
1/3 glass of fine Olive Oil
2 cubes diced Onion {one white and one purple}
3 cubes diced Carrot
4 spread American Celery Roots
1/2 glass of Tomatoes Sauce {I don’t use a buy one, I make it myself by grating Tomatoes on a grater –on the big holes}
2 liters of vegetable Broth {for the lazy ones, you can use Chicken Soup Powder in boiled water – I recommend to use a real Broth}
2 pealed, cubes dices medium size Potatoes
2-3 cubes diced Zucchini {with the shell}
1/2 glass of cooked White Beans
1/2 glass of cooked Red Beans {'Sanfrost' is good also}
200 gr of short or even tiny Pasta {short Penne or broken Spaghetti}
Salt
Black pepper
1/4 teaspoon of Dry Oregano
1/4 teaspoon of Dry Basil
Chop Parsley for decoration
Grated Parmesan for decoration and flavor
Cooking:
In a large pot, heat the Olive Oil.
Fry the Onion till they turn slightly golden.
Add in order: the Carrot and the Celery by steer it all together.
Keep adding the Tomatoes and wait for 2 minutes during delicate steer.
Add the Broth and wait till it boiled without the pot cover. Cook on a small fire for 30 minutes.
Then add the Potatoes, Zucchini and the Beans. Keep cooking for another 20 minutes.
At this point, add the different spices except the Parsley and Parmesan. Add the Pasta and cook for another 10 minutes.
We serve with fresh bread; chop Parsley on top and a handful of Parmesan.
Bon appétit
Aviad

Translation by-@Gilad Barid

תגובה 1:

  1. הגשם והחולי החזירו אותי לנישת המרקים... חובבת מרקים מושבעת על כך יעידו הסובבים אותי...
    על כל פנים בעבר הרחוק באמת התחלתי כאן.. מרק תירס לדעתי(אוהבת תירס) והנה אני שוב במרק אהוב לא פחות.
    אין ספק שהמתכון ידידותי למשתמש והוא הולך לככב ברפרטואר המרקים לחורף זה.
    (מיד אחרי מרק העדשים יאמ יאמ יאמ)
    תודה

    (המרקים כבשו את חודש ינואר)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...