יום שישי, 7 בינואר 2011

קציצות בשר ברוטב עגבניות וחציל בלאדי



לפעמים בשבתות, אני אוהב לקום מוקדם ולרדת לואדי ניסנס לאכול חצי מנה פלאפל אצל 'מישל' להתהלך בשוק.. לקנות כבש ובשר טרי אצל הקצב, חצילים בלאדי, תבלינים וירקות שנראים טוב בהרבה ממה שמוצאים בסופרים הגדולים.

ההשראה שאני מקבל "בשוק" גדולה מאד ואחד המאכלים האהובים עלי, להכין ולאכול אחרי סיבוב כזה בשוק הוא:
"קציצות כבש ועגל על מקל קינמון ברוטב עגבניות עשיר עם חציל בלאדי".

הנה המתכון לפניכם:

החומרים:
לקציצות:
חצי קילו בשר כבש\טלה טרי טחון (עדיף צלעות, אך למי שמתקמצן קצת, אפשר ירך, כתף, חזה. בסדר הזה).
חצי קילו בשר עגל טרי טחון.
בצל לבן אחד מגורד בפומפייה.
חופן פטרוזיליה קצוצה דק.
3 שיני שום כתושות.
מלח, פלפל.
ביצה אחת.
מקלות קינמון ארוכים.
שמן זית.


לרוטב:
שמן קנולה
2 חצילים בלאדי גדולים, קלופים למחצה (פס כן פס לא) וחתוכים לקוביות גדולות יחסית!
2 קילו עגבניות אדומות בשלות, חלוטות, מקולפות וחתוכות לרבעים\שמיניות.
5-6 שיני שום קולפות ומעוכות (נותנים מכה עם צד הסכין).
פפריקה מתוקה לפי הטעם
פפריקה חריפה לפי הטעם
מלח
פלפל
פלפלון צ'ילי יבש שהושרה במים לחצי שעה (לחילופין פלפל צ'ילי טרי) קצוץ.
כף רסק עגבניות.
מים.

דרך הכנה:
קציצות –
מערבבים את הבשרים, יחד עם הבצל, הפטרוזיליה והשום. מתבלים ומוסיפים ביצה.
מערבבים הכול למקשה אחת, רצוי לערבב די הרבה זמן, כך החלבון שיש בבשר נקשר ונהיית עיסה צמיגית יותר שלא תתפרק בטיגון. סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר לכמה שעות (רצוי). כדי שכל הטעמים יתמזגו.
לאחר מכן מוציאים ויוצרים קבבים\קציצות מסביב למקלות הקינמון. (שימו לב- לא להעמיס יותר מידי בשר כדי שלא ייפול בבישול).
מטגנים במחבת כחצי דקה מכל צד בשמן זית ומניחים בצד.


רוטב –
בסיר רחב מאד, מטגנים בשמן חצי עמוק את החצילים עד להזהבה ומוציאים לקערה עם נייר סופג.
שימו לב שצריך לטגן אותו בכמה נגלות, כדי שלא יעשה לכם סמרטוטי - מטיגון כל הכמות בבת אחת.
בתום טיגון החצילים, מוסיפים את העגבניות לסיר כשהוא מלא בשמן הטיגון של החצילים ומטגנים על אש קטנה עד שהן מתרככות..
מוסיפים טיפה מים וממשיכים לבשל. (שימו לב לא לשרוף(!) ולערבב מידי פעם כדי למנוע הדבקות העגבנייה לתחתית הסיר)
מתבלים בשום, מלח, פלפל, פפריקה חריפה ומתוקה ופלפלון הצ'ילי.
מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים.
מים ניתן ליצוק במידת הצורך לרוטב חלק, רכז העגבניות יסמיך מאד את הרוטב, כך שיהיה צורך בכמה כפות מים.
מוסיפים את החצילים שטוגנו לפני כן וממשיכים לבשל לכמה דק נוספות עד שהם יספגו קצת מהרוטב לעצמם.
בשלב זה אנו נוסיף את הקבבים שנחים בצד אל הרוטב. נוסיף מים עד כדי כיסוי חצי מגובה הבשר
ונכסה את הסיר לעוד כמה דק נוספות.
להגיש עם המון לחם טרי טחינה מושבחת ותוספת לבחירתכם.
אורז לבן\מתובל, פולנטה, קוסקוס וכו.




בתאבון.


תגובה 1:

  1. דוז פואה !
    בעוד שעה אצלי בסירים .. אני מתחילה במיז אן פלאס.
    :-)

    פוסט מרהיב, תמונה מדהימה ופרזנטציה אחולשלוקי.
    :-)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...