יום חמישי, 5 באפריל 2012

אורזו ים תיכוני, עם רצועות פרגית ושייטל.



אורזו, כדי שלא תתבלבלו, זה לא אורז. זה נראה מאד דומה, אבל זה מוצר ממשפחת הפסטות.
תוכלו ללמוד קצת פה.. עליו ועל פסטות אחרות כמובן ברשומת "קדימה פסטה...". את האורזו מצאתי משתלב מדהים בתבשילי סיר אחד. פה בתיבול ים תיכוני של פפריקה מעושנת, כמון, מקל קינמון וכמובן בשר. הפעם אפילו שני סוגים.
פרגיות טריות חתוכות לרצועות ונתח שייטל שנפרס לפרוסות דקות ועדינות. המנה בסופו של דבר במרקם של ריזוטו מהביל, רך בפה עם המון טקסטורה וטעם עשיר במיוחד.
המנה אורכת כמה דק' של הכנות ובישול קצר. לאחר מכן יש ארוחה מדהימה וטעימה למשפחה שלמה. המתכון שלפניכם מיועד ל 4 מנות, אך בקלות תוכלו להפוך אותה לסיר גדול בהרבה. פשוט תכפילו.

מצרכים: (4 מנות~)
1/2 ק"ג נתחי פרגית נקיים, חתוכים לרצועות
300 גר' נתח שייטל חתוך לרצועות
3 כפות גדושות של שומן אווז (שמאלץ)\שמן זית כאופציה משנית
2 בצלים לבנים גדולים, נקיים ופרוסים דק
5 שיני שום מעוכות עם גב סכין (אפשר פחות למי שלא אוהב וההיפך)
3 פטריות חורש גדולות (או 6 קטנות) פרוסות
2 וחצי כוסות 'אורזו' (אני מעדיף של "דה צ'קו")
4 כוסות ציר עוף (ניתן למצוא את המתכון ברשומת "צירים ורטבים")
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 מקל קינמון
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה מעושנת
1 כפית אבקת צ'ילי
1 כפית שבבי צ'ילי יבש (או טבעות צ'ילי אדום טרי)
מלח ופלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם.



הכנה:
1 - בסיר רחב מחממים את שומן האווז ומטגנים עד להזהבה את הבצל. מסיפים את הפטריות ואת רצועות הפרגית ומערבבים לדקה וחצי. מוסיפים את הסטייק ומתבלים במלח ובפלפל. ממשיכים לטגן את הבשר יחד עם הבצל ל 2 דק' בערך עד שצבעם נאטם והבשר "נסגר".
2 – מוסיפים את השום ואת התבלינים; כמון,מקל הקינמון, פפריקה, אבקה ושבבי צ'ילי. לאחר מכן גם את האורזו ומערבבים הכול יחד לכ2 דק' עד שכל התערובת נעטפת בשמן ובתבלינים.
3 - מוסיפים את הציר ומורידים את הלהבה מעט. מכסים את הסיר ומבשלים לכ 15 דק' (YMMV) מערבבים מידי פעם כדי להפריד את ה'אורזו' שלא יוצרו גושים.
4 – מוסיפים את הפטרוזיליה ומכבים את האש. מערבבים ומגישים בצלחות חצי עמוקות. מקשטים עם פטרוזיליה טרייה.



בתאבון,
אביעד.

אם תקליקו על התמונות.. תוכלו לראות אותן באיכותן הגבוהה ביותר.
אל תשכחו להגיב..
C YA.

5 תגובות:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...