יום שלישי, 6 בדצמבר 2011

פסטה בתנור עם ראגו בשר, בשמל ופרמז'נו (Pasta Al Forno)




זו אחת מהצורות הפופולריות ביותר למנות פסטה. כמובן שיש את הרגילות כאשר אנו מרתיחים פסטה ומשלבים אותה ברטבים שונים של פרות ים, בשרים, גבינות וירקות. ויש גם את הצורה האפויה, שלפנינו. בעצם ההתחלה די זהה לפסטות הרגילות, רק עם תהליך נוסף שנותן למנות זווית שונה לגמרי. משפחתית יותר, גדולה יותר, עשירה יותר, בדרך כלל בגלל רוטב רב יותר, גבינות על בשר ועוד.
אחת המנות הידועות ביותר בצורה הזו היא ה זיטי האפוי (Baked Ziti) ששגור בפי המהגרים באמריקה. בשפת המולדת התבשיל הזה נקרא - Zitoni al forno con le polpettine.. שזה אומר -
פסטה בצורת זיטי, אפויה עם רוטב נפוליטני (עגבניות) וכדורי בשר קטנטנים .. יש שם גם מוצרלה וכמה דברים נוספים.. וזו באמת חוויה מטורפת. בקרוב, מתכון כמובן. יש גם את הזיטי האפוי המוכר יותר פה בארץ שמבוסס גבינות.. והוא ה זיטי 4 גבינות אפוי.. (מתכון גם על זה בקרוב.. ).
אך הפעם, הבאתי אליכם מתכון מאוזן מאד, של טעמי בשר, עם גבינה כמובן.. מתכון נפוליטני מקורי.. מחוספס, משפחתי למהדרין. שום דבר פלצני.. הכי פשוט והכי נטול יומרות. כמובן שלאיטלקים מזווה מעט שונה מהישראלים.. ואצלם תוכלו למצוא תמיד חמאה, שמן זית, עגבניות בשלות מאד, פרמז'אנו טובה וכדומה. כך שהמצרכים אמנם אינם מסובכים או יומרניים, אבל אולי תצטרכו לגשת לרכוש לעצמכם משהו מהרשימה.. אצלי בבית בדרך כלל המזווה מוכן תמיד למטבח האיטלקי.. כך שזו מנה שעבורי מצריכה רק כמה דק' להפשיר בשר טחון משובח לרוטב הבשרי וזהו.
המתכון הזה יוצר תבנית מטריפה של אחת הפסטות האפויות הטעימות בכל הזמנים.. אני לא צוחק.
רק הערונת לפני סיום.. מי שחושב שאת השאריות הוא יוכל לאכול ביום למחרת.. שיחשוב שוב.
לא יהיו שאריות! J

 
מצרכים: (4-6 מנות.. תלוי )
1 חבילת פסטה חלולה קצרה (פנה, ריגטוני... ניתן ללמוד עוד על צורות הפסטה השונות כאן: "קדימה פסטה")
100 גר'  פרמז'נו ראג'יאנו מגורדת (אפשר גם יותר למי שרוצה\אוהב)
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
50 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות

לרוטב הבשר - 
שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
1 גזר קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
500 גר' בשר עגל טחון טרי (במתכון המקורי מאיטליה משתמשים בחזיר)
2 כפות יין אדום
2 שיני שום כתושות
1 קופסה גדולה של שימורי עגבניות תמר מייבוא איטלקי
1 קורט סוכר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית רסק עגבניות

לרוטב בשמל-
100 גר' חמאה
6 כפות קמח לבן רגיל (50 גר')
3 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
חופן גבינה פרמז'ן

הכנה:
1 – רוטב בשר; בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית על אש נמוכה ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי לכמה דק' עד שהם מתרככים. בשום אופן לא משחימים! הוסיפו כף מים אם צריך עם קורט מלח כדי להוציא נוזלים מהירקות ולעזור להם להתרכך מהר יותר. ערבבו בתדירות בתחתית הסיר.
2 – הוסיפו את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ או מזלג פוררו את הבשר תוך כדי שהוא מיטגן ומחליף את ציבעו מאדום לאפור ונאטם. הוסיפו את היין האדום והמשיכו לבשל עד שהיין מתאדה לחלוטין.
הוסיפו את השום הכתוש, את העגבניות, את רסק העגבניות ואת הסוכר. תבלו בפלפל שחור וערבבו הכל יחד. בשלו כשעה בערך על אש נמוכה כאשר הסיר מכוסה למחצה. (ככל שתבשלו את הרוטב יותר, כך טעמו יהיה עמוק ועשיר יותר). ניתן להוסיף חלב, מים או ציר טיפין טיפין בכל פעם שנראה לכם שהרוטב סמיך ודביק מידי בבישול. אך בסוף אנו מחפשים רוטב עשיר מאד.
3 - בשלו בסיר עם המון מים ומלח את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה" פחות דקה בערך (הפסטה תמשיך להתבשל ברוטב במשך האפייה, כך שאנו רק רוצים לרכך אותה מעט ולא להכין אותה לאכילה סופית)
סננו אותה ממים והוסיפו אותה לקערה גדולה.
4 – רוטב בשמל – בסיר רטבים או במחבת עמוקה, המיסו את החמאה על אש נמוכה. הוסיפו את כפות הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב תדיר למשחה הומוגנית ללא גושי קמח. בסיר ליד חממו מעט את החלב והוסיפו אותו למשחת החמאה בהדרגה תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה ידנית או כף עץ. תבלו במעט אגוז מוסקט והמשיכו לבשל על אש נמוכה כ 5 דק' בערך עד שהרוטב מסמיך. כבו את האש וערבבו היטב שוב.
5 – חממו תנור מראש ל 220 מעלות.
הוסיפו לקערה עם הפסטה את רוטב הבשר מהסיר, את רוטב הבשמל מהסיר שליד וערבבו עד שכל החומרים מתערבבים להם סביב הפסטה (לא צריך לערבב כדי להגיע לאיזה צבע אחיד. כל העניין
תבשיל הזה שיהיו כתמים לבנים ואדומים לכל אחד סביב הפסטה שלו בצלחת). הוסיפו מחצית מכמות הפרמז'נו. תבלו במלח ובפלפל לפי הטעם ובעוד מעט אגוז מוסקט.
6 – שמנו תבנית אפייה במעט שמן זית או חמאה.. וצקו את תערובת הפסטה המתובלת לתוכה. פזרו מלמעלה את מחצית הפרמז'נו הנותרת ואת קוביות החמאה הקטנות פה ושם.
הכניסו לתנור ואפו ל 20 דק' בערך עד שהרוטב מבעבע בצדדים והשכבה העליונה זהובה ויפה.
הוציאו, המתינו כ 5 דק' והגישו עם סלט ירוק למנה עיקרית, או כמנה ראשונה.. (באיטליה התבשיל הזה מוגש למנה ראשונה או שנייה.. לא לעיקרית)

 

בתאבון,
אביעד.

לחיצה על התמונות תגדיל אותן לרזולוציה המקסימלית שלהן
אל תשכחו להגיב ולספר לי מה אתם חושבים.. 
C YA.. 

8 תגובות:

  1. מה שטוב באוכל האיטלקי ה"ביתי" הזה זה שהוא נועד להשביע ולהיות טעים.

    וככה נראית המנה הזו, שמביאה לי את החלסטרה כי אני רעב מת.

    תודה רבה!

    השבמחק
  2. אחת מהרשומות הכי אהובות עליי אצלך (תצחק, נו..) היא רשומת הפסטות. עם כמה שחשבתי שאני יודעת (ואני קצת יודעת) הרשומה הזו היא נכס צאן ברזל.

    יקירי, חזרתי לא מזמן מיום ת"א עמוס במיוחד. לא הייתי ליד המחשב ואולי טוב שכך, כי אם הייתי רואה את הפוסט הזה כשפורסם, מן הסתם הייתי מתעצבנת על שלא הפשרתי בשר טחון קודם לכן (אי דחיית סיפוקים זה שמי השני, כידוע..), אי לכך ובהתאם לזאת עכשיו אני מקימה את הצלוליטיס מהספה ומכניסה למקרר להפשרה איטית חצי קילו טחון (אם זכרוני אינו מטעני יש לי גם עגל טחון) וככה מחר יהיה לי מה שיש לך היום ..

    הצילומים, המתכון, הפתיח... הכל דוז פואה.
    כרגיל, נו ..

    השבמחק
  3. על הבוקר לראות את זה, איזה כיף!

    תודה אביעד.

    השבמחק
  4. למרות צמחוניותי, זה נראה סופני..... פעם תכין לי אחת כזאת, אבל בלי הבשר?

    השבמחק
  5. נפלא!
    אני עושה מנוי משלוח-עד-הבית לכל מנה שעולה פה בבלוג - שמעת!!!
    אוכל איטלקי ובמיוחד פסטה, אם עשוי כמו שצריך, זה תמיד טעים וכיף לאכול.
    ד"א, אבוייה, איזה בשר טחון אתה ממליץ למנה הזו (ולרוטב ראגו בשר בכלל)?
    כמו תמיד, שימוש ביין טוב (ולא כרמל SELECTED ב-30 ש"ח) ישדרגו את המנה הזו חבל"Z.

    השבמחק
  6. ללא ספק המטבח המוביל אצלי ובקרוב המון המון ממנו.

    אריאלה, תדווחי כפרה עלייך. מחכה לשמוע מה הכנת ואיך יצא

    יניב - תודה.

    אנונימי.. שתרגיש נוח להחשף - אשמח להכין לך עם או בלי בשר
    בכיף. (פרח)

    איתמר חברי, תודה.
    לא עושה משלוחים הביתה, אבל הבית שלי פתוח עבורך לרווחה תבוא ותאכל כל יום.
    לגבי הבשר, מה הכוונה? כתבתי עגל, האם השאלה לגבי הנתח עצמו לבקש לטחון? אני אוהב צוואר או צלעות לבשר טחון.
    לגבי היין, מסכים, רק שפה יש ממש שתיים שלו כפות, שזה די כלום..
    אם פותחים כבר יין טוב אפשר לזרוק בפנים, אבל חבל לפתוח בקבוק בשביל זה.. אפשר להשתמש גם ביין של 43 שח.

    תודה לכולכם!
    אביעד

    השבמחק
  7. התמונות האלה מסוכנות מאוד ל carbon junkie כמוני. המטבח האיטלקי. כל מילה מיותרת..

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  8. ניסית להכין את המנה מבשר חזיר? במידה וכן - ממליץ?
    ירון

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...