יום חמישי, 24 במאי 2012

צלעות חזיר על תבשיל שעועית לבנה ועגבניות שרי


חזיר, שעועית, עגבניות ו.. עשבי תיבול.. מה יכול להיות רע? או מה שבאמת צריך לשאול, מה יכול להיות יותר טוב מזה?!

צלעות חזיר הן נתח יחסית זול, שאפשר להשיג די בקלות היום וכמות המנות שאפשר לייצר סביבם הן כמעט אינסופיים. הנה מתכון עם השפעות טוסקניות מובהקות, בעיקר בגין השעועית הלבנה שמתבשלת לאיטה, יחד עם ציר עגל, עגבניות שרי מתקתקות ועשבי תיבול ריחניים כמו רוזמרין, תימין ועוד.
את ההכנה אנו מחלקים ל 3 בעקרון. זמן ההשריה של השעועית לפני, בישול התבשיל עצמו עד לרכות עדינה וקטיפתית וצליית הצלעות הבלתי תלויה. כך אנו מבטיחים שכל המרכיבים יתמזגו בסוף בצורה מושלמת וכל מרכיב במנה, יקבל את תשומת הלב המגיע לו. שבה הוא יהיה הטעים ביותר.
לגבי השעועית, כבר דסקסנו בעניין בעבר. יש היום בארץ מבחר מאד גדול של סוגי שעועית ואתם יכולים לבחור לעצמכם את אלו שלטעמכם. יש לא מעט דרכים לבשל אותן כדי שיהיו רכות, אך הכלל החשוב ביותר שתוכלו לקחת עמכם מפה, זה עניין המלח.
לא! אני חוזר, לא! להמליח את תבשיל השעועית אלא רק בסוף ההכנה. מלח בנוזל הבישול של קטניות, ימנע את התרככותם. אז הישמרו לכם. שאר המתכון מאד מאד קל. התבשיל הזה מתאים גם לחורף אך אני אוהב משום מה להכין אותו באביב או בסתיו, זה הולך לי מעולה עם מזג אוויר ככה באמצע.
את המתכון ביססתי על זה של Chuck Hughes מתכנית הטלוויזיה "Chuck Day Off"

מצרכים: (2-4 מנות)
4 צלעות חזיר גדולות ויפות
4 פרוסות בייקון קצוצים
2 כוסות שעועית יבשה שהושרתה לילה שלם בהמון מים
2 כוסות עגבניות שרי שלמות או חצויות
600 מ"ל ציר עגל צח (מתכון תוכלו לראות ברשומת "צירים ורטבים")
4-5 גבעולי תימין טרי
2 גבעולי רוזמרין טרי
1 עלה דפנה
חצי ראש שום חצוי באמצע
1 בצל סגול קצוץ
שמן זית
גרידה מלימון שלם
מלח ופלפל שחור טרי


הכנה:
1 – בסיר כבד מחממים כ 1/3 כוס שמן זית משובח ומוסיפים את הבצל יחד עם הבייקון. מטגנים על להבה נמוכה עד לריכוך. מוסיפים את השעועית, העגבניות ואת ציר העגל ומערבבים היטב. מוסיפים את הרוזמרין והתימין קשורים יחד עם עלה דפנה. מכניסים אל הסיר גם את השום ומכסים. מבשלים יחד כשעתיים או עד שהשעועית רכה מאד.
2 – לקראת סיום הבישול, מחממים תנור ל 180 מעלות. מנגבים היטב את צלעות החזיר ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס לפי הטעם. יוצקים על צלחת 2 כפות זמן זית ומטבילים את הצלעות משני הצדדים.
מחממים מחבת מברזל יצוק לחום גבוה וצולים את הסטיקים כ 3 דק' מכל צד. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור חם ל 10 דק' נוספות להשלמת הצלייה (שימו לב, הזמנים יכולים להשתנות מתנור לתנור, כך ש שימו לב שהבשר לא יתייבש לכם מעבר למידת הצלייה הנכונה).
3 – טועמים את תבשיל השעועית ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.

מגישים בצלחת חצי עמוקה- כף הגשה של התבשיל ומעליו צלע צלויה וריחנית. מפזרים את גרידת הלימון מלמעלה לקישוט וארומה ומזליפים עוד מעט שמן זית לטאצ' אחרון. צרפו גם בגט טרי וחם.


בתאבון, 
אביעד.


14 תגובות:

  1. אני שמח להיווכח בכבוד שיש לך לשועית לבנה. זהת היא מזון מעולה, הן מבחינת הטעם והן מבחינת הבריאות, שלא מקבל מספיק פוקוס בארץ.
    ועוד הצילום המהמם שלך גורם לשועית להראות כל כך טוב..
    והצלעות.. כמובן פנטסטיות. בחירה של נתח מעולה. עוד אחד שלא מרקבל מספיק ריספקט בארץ. צילמת אותן כל כך יפה שאני מריח אותן עד כאן.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
    תשובות
    1. מת על שעועית לבנה, מכין ממנה די הרבה דברים, אבל אני הכי אוהב אותה מבושלת בציר, עם שום וכל מיני דברים כמו פה, כאשר היא מצע רך וענני לבשר מתובל ועסיסי.
      אך גם אני נהייתי רעב עכשיו :).
      בקרוב, עוד מתכון דומה.. מיוחד מיוחד.

      תודה חבר.
      א.

      מחק
  2. די כבר אביעד.
    אני רב מת.
    אתה לא יכול לעשות לי את זה כל פעם מחדש.

    נראה מליון דולר.

    יאיר

    השבמחק
    תשובות
    1. נו, מזל שפה לפחות אני רואה אותך!
      איפה נעלמת לי? השתכרת ? :)

      תבוא לבקר אחי, בקרוב מפגש מועדון, תכין ת'קיבה.

      תודה.
      א.

      מחק
    2. וואללק אני טובע בעיסוקים, אבל אני קורא הכל ודי מגיב על הכל, פשוט באיחור אופנתי ....

      נמתין בסבלנות לפרטים על מפגש המועדון.

      מחק
  3. די כברררררררר.
    לא מראים לקרניבור מכור כאלה תמונות של כזאת מנה.
    ועוד בערב חג השבועות שבכל מקום מגישים רק מוצרי חלב. ברור?!!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מתכחש ל"חג" הזה.. זה בדיוק מה שחסר לי, כל הגבינות האלו מסביב..
      יאללה תדליק תמנגל חביבי.. יש לי כמה קג' בשר מדבאח!

      מחק
  4. לא להגזים... בכל זאת חג מתן תורה.
    טוב, התמונות מעולות. הבשר נראה מדהים ולמען האמת אני לא חסידה גדולה (או קטנה או חסידה... טוב די שטויות) של שעועית אבל זה נראה מבטיח.
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. כל אחד מאמין במה שטוב לו :)
      אני בשעועית עם צלעות.. אחר בגבינות בחג הזה..

      תודה

      מחק
    2. באמת לא מבינה את הקשר לאמונה אבל שיהיה... אה וזה לא עניין של אמונה לאכול גבינות בחג הזה אם כבר מעמיקים המצווה היא בכלל לאכול בשר. מוצרי החלב מצאו דרכם לשולחן החג כחלק ממסורת שתפסה ממש חזק וכן כולנו מכירים את סיפור יעל הגיבורה. אופס זה מתחיל להראות כמו אתר "כיפה" ולא בלוג אוכל ובטח שלא אחד עם פוסט של צלעות חזיר רחמנא... (-:

      מחק
  5. אגב, באיסרו חג אין פרסומים? האתר שומר שבת? כי מותר! (-:
    למי שלא שם לב והתבלבלו לו הימים היום יום שני בשבת קודש.

    השבמחק
    תשובות
    1. מזל שאת מרשה ;-)
      לא העלתי היום, כי סתם ככה.. עוד כמה ימים מבטיח אחד טוב במיוחד :).

      א.

      מחק
    2. א. לא אני היא זו שתרשה או לא (-:
      ב. אין חיה כזו "סתם" אבל זה נאמר בנימה חמודה להפליא!!!
      ג. מאחר וזה שבוע ממששששש קצר ה"עוד כמה ימים" האלה ממש במרחק נגיעה אז, עוד כמה ימים.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...