יום ראשון, 23 בינואר 2011

סלט פלפלים וחצילים קלויים


אחד הדברים שאני אוהב הם ירקות מדהימים בתנור, אם כאנטי פאסטי, או
כסלט חם עשיר בטעמים מדהימים שאני מכין מהם. ירקות כמו פלפלים אדומים, חצילים, בטטות, בצלים, ראשי שום, סוגי פטריות ועוד- כאשר נכנסים לתנור משנים את טעמם למתוק מקירמול. מוסיפים חומץ בן יין, שמן זית איכותי ומלח ופשוט טורפים על לחם טרי וחמאה.

הנה מתכון לסלט פלפלים אדומים וחציל בלאדי עם ירק.
מתכון נפלא שאני מאד אוהב לאכול על טוסט מלחם שיפון וכדומה.

למצרכים:
3 פלפלים אדומים
1-2 פלפלים חריפים אדום או ירוק
2 חצילים בלאדי גדולים
1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חצי כוס נענע קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות חומץ בן יין לבן איכותי מאד
1/3 כוס שמן זית בתולי
מלח גס לפי הטעם
פלפל גרוס טרי לפי הטעם

להכנה:
נקלה על אש פתוחה, או בגריל את הפלפלים השונים והחצילים עד שהם עשויים לגמרי.
1 - מקלפים את הפלפלים, מסלקים את הגרעינים וחותכים לקוביות גדולות.
2 - בעזרת סכין או כף נגרד את בשר החצילים מהקליפה ונחתוך באופן גס.
3 - בקערה גדולה, נוסיף את הנענע, הפטרוזיליה הבצל והשום. ניצוק קצת משמן הזית ומעט מהחומץ ונערבב.
4 - נוסיף את הפלפלים השונים ואת החצילים, נוסיף את יתרת החומץ ושמן הזית ונתקן את התיבול במלח ופלפל לאחר טעימה.

נגיש על גבי טוסטים מלחם שיפון, או שיעור עבה שנמרח בשמן זית.


2 תגובות:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...