יום שישי, 4 בפברואר 2011

פסטה ברוטב שמנת ואנטריקוט...

מי שמכיר אותי, יודע שיש שני דברים שאני מוכן לאכול תמיד (האמתי שיש יותר, אבל בשביל הסיפור..).
סטייק טוב ופסטה ואם אפשר, אז את שניהם גם יחד בבקשה. תודה.
אחת המנות שללא ספק תפסה את מקומה בפתנאון הביתי והסביבתי שלי, היא מנת ה-"פסטה ברוטב שמנת ונתחי אנטריקוט" שאני מכין ובעיקר לאנשים אהובים במיוחד.

סה"כ אפשר להגיד שהרמתי או מינפתי, מתכון לפסטה די בנאלי. שקשור יותר עם שנות ה 80 מאשר כל דבר אחר.
אך פה, אני מבטיח.. אין שום דבר בנאלי, רגיל, תפל, או משעמם. זהו מתכון איטלקי צפוני. חלומי, קטיפתי ומלא בהשראה...

רוצים כבר לטעום? אז יאללה לעבודה..

זמן הכנת המנה, די מהיר.
הרוטב מוכן תוך כמה דקות כאשר בינתיים, הפסטה כבר מתבשלת בסיר המים הגדול..

מצרכים: (2-4 מנות)
200 גר' אנטריקוט, נקי משומן ופרוס לרצועות
1 חבילת פסטה, מסוג 'פנה' (הצינורות שחתוכים באלכסון)
50 גר' חמאה
2 כפות שמן זית
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
10 ראשי פטריות שמפיניון, מנגובות ופרוסות דק
2 בצלצלי שאלוט (אשקלון) קלופים וקצוצים דק
10 עלי בזיליקום טריים, חתוכים "שיפונד" (ראו רשומה - "תחת הסכין..")
מלח גס משובח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
רבע כפית שבבי צ'ילי
1 כף של אגוזי מלך קצוצים קטן
1 כפית גרידת לימון
1 כף פרמז'ן מגורדת (ועוד קצת להגשה)

להכנה:
1 - מרתיחים כ 5 ליטר מים בסיר פסטה עמוק וממליחים בנדיבות (החוק אומר, כפית מלח על כל ליטר מים, אפשר לשים
קצת פחות אני אומר.. )
2 - בינתיים, במחבת- ממיסים 25 גר' חמאה (כחצי מהכמות ברשימה) יחד עם שתי כפות שמן הזית.
3 - מוסיפים את בצלי השאלוט ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים הכל יחד, עד שהפטריות נעשות
למחצה.
4 - הוסיפו את שאר החמאה והמתינו שתימס לתוך המחבת. מוסיפים את נתחי האנטריקוט ומערבבים את כל
המרכיבים יחדיו. ממליחים (שימו לב, הפסטה כבר מלוחה, אל תשתוללו) ומפלפלים.
5 - עתה, ניצוק את מיכל השמנת המתוקה. נוסיף את הבזליקום ואת שבבי הצ'ילי ונוריד את האש למינימום.
6 - הפסטה שלכם כבר צריכה להיות מוכנה עד עכשיו. מסננים אותה מימי הבישול (השאירו לכם קצת מהמים הללו בצד)
ומוסיפים אותה לרוטב שמתבשל בצד ומערבבים. אם חסר נוזלים קצת והרוטב נראה לכם טיפה דביק, הוסיפו כף
ממי הבישול של הפסטה, או יותר.
7 - כבו את האש, מיזגו לצלחות ופזרו מעל- אגוזי מלך קצוצים, גרידת לימון ופרמז'ן.

בתאבון,
אביעד

נ.ב- אם לא ידעתם, בכל המתכונים- לחיצה על התמונות תפתח אותן.


"Cream Sauce Pasta and Entrecote"

The ones who knows me, knows that there are two things I always ready to eat {the truth is that there are more, but for my story…} a good steak and Pasta. If it is possible, please combine the two.
One of my dishes, which without a doubt took a high place in my home pantheon, is "cream sauce pasta and entrecote slices" dish that I mainly make for the ones I truly love.
In summary I can declare I evolved a rather banal pasta recipe that is basically linked to the 80's, but here, I promise, there is nothing banal, ordinary, regular, flavorless or boring.
This is a dreamy, velvet inspiring north Italian recipe.
Want to taste? Let's get to work…
The cooking time is rather quick.
The sauce is ready in minutes while in the mean time the pasta is already cooked in large boiled water…
Ingredients:
{2-4 dishes}
200gr fat free oily strip cut Entrecote
1 Penne Pasta pack {the diagonal cut tubes}
50 gr Butter
2 tablespoons Olive Oil
1 Sweet Cream 15% can
10 wiped thin cut Champignon Mushrooms heads
2 pealed chop Shallots Onions
10 fresh Basil Leaves
Coarse Salt
Grounded Black Pepper
1/4 teaspoon of Chilly Chips
1 tablespoon of small chops King Nuts
1 teaspoon of Grated Lemon
1 tablespoon of Grated Parmesan
Cooking:
  1. boil 5 liters of water in a deep Pasta pot and add Salt {the rule is: one teaspoon of salt to every liter of water}
  2. In the meanwhile, on a pan – melt 25 gr of Butter {half of what stated in the list} along with the 2 tablespoon of Olive Oil.
  3. Add the Onion and steam until they become golden. Then add the Mushrooms and toss all together till the Mushrooms are half done.
  4. Add the rest of the Butter and wait till it all melt. Then add the Entrecote pieces and mix all the ingredients together. Add the Salt {carful, the Pasta is already salty} and Pepper
  5. Now, we pour the Sweet Cream, add the Basil and the Chilly chips and lower the fire to minimum.
  6. Your Pasta should be ready by now. We filter it {leave some of this water aside} and add it to the cooking sauce and mix. If the sauce is too thick and sticky, you can add the cooking pasta water by a tablespoon or more.
  7. Turn off the fire, pour it into serving dishes and spread some Chop Nuts, Lemon Grated and Parmesan
Bon appétit
Aviad

Translaion by -@Gilad Barid

5 תגובות:

  1. קשה לעמוד בפני המתכונים שלך מבלי לרייר על המקלדת..

    אתה עושה גם משלוחים?:)

    השבמחק
  2. הי, תודה על המחמאה :)
    בכל זאת, נרשמת\ה כ"אנונימי".. כך שאפילו להחליט אם אני רוצה לשלוח, (או להזמין לאכול, יותר טוב לא?!) אני לא יכול :).

    בכיף,
    אביעד.

    השבמחק
  3. להזמין לאכול נשמע הרבה יותר טוב:)
    אתה ממש מהיר תגובה.

    השבמחק
  4. תודה, אם זה נשמע טוב יותר, אז את מוזמנת.. ;)

    אביעד.

    השבמחק
  5. אני כבר בדרך..
    מביאה קינוח.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...