יום שישי, 7 בינואר 2011

עוף מקסיקני - 'מולה'


אחד הדברים האהובים עלי הם מאכלים מסורתיים שמגיעים ממדינות שונות.

אוכל מתובל, טרי, חם ומרתק. דרך מעולה להפיג את השעמום של "עוף בתנור הקיבוצי" מארוחות יום השישי הרגילות. שממשיכים להכין "כי כולם אוהבים" (למעשה זה בגלל שזה הכי פשוט ומהיר לטבח).

הנה לפניכם מתכון ל'מולה' - מאכל מסורתי ממקסיקו. סה"כ די פשוט להכנה, למרות רשימת המכולת הארוכה.
זמן ההכנה הרבה פחות משעה, העבודה בפועל לוקחת בקושי 10 דק'.

חומרים:
3 כפות שמן צמחי.
עוף מחולק ל 8 חלקים.
בצל אחד חתוך.
פלפל ירוק אחד חתוך.
פלפל חריף אחד חתוך.
3 שיני שום קצוצים.
2 כפיות אבקת צ'ילי.
2 כפיות כמון.
חצי כפית קינמון.
7 עגבניות מיובשות חתוכות (יש מעושנות, אפילו יותר טוב).
פחית אחת של עגבניות תמר מקולפות חתוכות.
רבע כוס שקדים (לא ממולחים!) קצוצים.
2 פילפלי צ'יפוטלי חתוכים (יש לקנות במעדניות שונות, אם לא מוצאים אז אפשר להחליף עם חלאפיניו)
1 כוס של ציר עוף.
1 כוס בירה כהה. (לא גינס).
2 כפיות של חמאת בוטנים (לא חובה).
2 כפיות סוכר.
1 כפית מלח.
2 חבילות שוקולד עם מוצקי קקאו גבוהים (לפחות 70%) מריר כמובן. (קצוץ דק בסכין, או מגורד בפומפייה).
בצל ירוק חתוך לקישוט.
אורז לבן להגשה.
דרך הכנה:
בסיר כבד (עדיף מברזל יצוק, אבל לא חובה) מטגנים בשמן את חתיכות העוף עד לגוון יפה מכל הצדדים. שימו לב שהטיגון הזה די מהיר ואנו לא מחפשים לבשל את העוף עד שיהיה מוכן..ומוציאים.
באותו הסיר אנו מאדים\מטגנים את הבצל, הפלפל הירוק, הפלפל החריף והשום לכמה דק.. עד שהירקות מתרככים ומקורמלים קלות. מתבלים בכמון, אבקת צ'ילי ובקינמון. מבשלים ל 3 דק' נוספות.
מוסיפים את העגבניות השונות, ובעצם את כל שאר הרכיבים (פרט לשוקולד); הצ'יפוטלי, ציר העוף, הבירה, סוכר, מלח, חמאת הבוטנים והשקדים. מבשלים את כל העיסה הזו עד להרתחה, מנמיכים את האש מעט ומבשלים מכוסה ל 20 דק' בערך. (שימו לב לערבב באופן תכוף.. שלא ידבק, או יישרף חלילה).
את העיסה לאחר הבישול מכניסים לבלנדר\סטיק, או למג'ימיקס עם להב מתכת, מוסיפים את השוקולד ומעבדים למשחה חלקה. מוסיפים את העוף שהמתין בצד, לסיר הכבד ומעליו יוצקים את המשחה מהבלנדר\מג'ימיקס. מבשלים על אש בינונית\קטנה כ 30-40 דק בביעבוע קל, עד לתבשיל הומוגני.
מגישים מעל אורז לבן ומקשטים בבצל ירוק חתוך לסרטים ו בסומסום.

בתאבון.
אביעד

5 תגובות:

  1. מרגישים את השקדים או רק בטעם?

    השבמחק
  2. לא מרגישים במרקם, הם נטחנים יחד עם הרכיבים השונים.
    בהצלחה.

    השבמחק
  3. נשמע מתכון מעולה.
    אני מוסיף עוד פלפלים מקסיקניים אבל את השוקולד מוסיף בסוף.

    ומצאתי לאחרונה עוד שיטה בה מבשלים את העוף בציר טעים ואת המולה בניפרד. מקררים את העוץף ומפרקים את נתחיו לתוך המולה. מבשלים עוד קצת יחד וממלאים בתוך טורטיות תירס. שכמובן אני עושה בעצמי. או קונה בטרז פזוס. כל יום שלישי הם מייצרים טרי.

    השבמחק
  4. הי איתמר.
    ראשית כיף לקרוא קצת תגובות פה :)

    מה שאתה אומר על חתיכות מפוררות מעוף באותו הרוטב נשמע נחמד מאד.
    נראה לי יהיה דווקא פתרון נחמד לעשות עם השאריות (הבעיה היחידה שבדרך כלל אין ;) )

    השבמחק
  5. איתמר דוידוב = פיטנגו?
    וואי, איך אהבתי את המסעדה הזו.

    המנה הזאת תמיד מעוררת את הדמיון שלי, לא יודע למה, פשוט נראה טעים בטרוף.
    חייב לטעום פעם.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...