יום שני, 30 בינואר 2012

מרק קרם ירקות קטיפתי, עם קרוטונים וטרגון


מנה נהדרת, קטיפתית וקרמית במיוחד של מרק ירקות. כן כן.. מרק ירקות, כזה של חורף עם המון סוגים? בעצם המתכון הזה הוא שכלול של מרק ירקות אלמותי, כזה ששמים את כל מה שיש במקרר ונראה שיתאים לימים הקרירים. אצל אמא שלי זו הייתה אלטרנטיבה קלילה, ירקות כתומים וירוקים, תפוח אדמה וקצת אבקת מרק, חצי שעה על הכירה ו.. זהו. המרק מוכן. אני בעקרון לקחתי את הרעיון ופיתחתי אותו קלות, הוספתי, שיניתי, שכללתי, פלפלתי בעיקר, תיבלתי, טרפתי, ריסקתי והקצפתי כדי לקבל מרק חלק, מפוצץ בעושר טעמים וברבדים. הקרוטונים נותנים קונטרה לקרמיות הקטיפתית והטרגון שמקשט מזכיר לנו את מה שאנו טועמים בכמעט כל כף בפה ולא בדיוק יודעים לשים את האצבע על הטעם המיוחד. אז שתדעו. שזה הסוד של המרק הזה. בגדול, המתכון יכול להשתנות קצת בכל פעם, בתלות הירקות ששוכבים אצלכם במקרר. אך אני בדרך כלל משתדל להכין מירקות טריים, ארומאטיים ורעננים. כך לדעתי הטעם יוצא טוב במיוחד. אצלי כמובן.. אין אבקה, צ'טער!. הטעמים מגיעים מהירקות והתיבול. עשו כך גם. עדיף. אה כן.. למרות המסורתיות במרקים קרמים וקטיפתיים כאלו, אני הפעם לא הוספתי שמנת. זאת מכיוון שגם לא ממש הרגשתי חייב וגם כי אולי זה יתאים לאלו שרוצים לשלב את המרק בארוחות בשריות והם קצת מאותגרים בעניין.. אז הנה. בלי שמנת פה. (מי שרוצה כמובן יכול להוסיף.. זה מעשיר את המרק הזה מאד.. אבל לא ממש חובה, הוא יהיה עשיר גם כך).

מצרכים: (4-6 מנות)
1/4 כוס שמן זית
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס
2 בצלים (אחד לבן אחד סגול) חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 כרישות (החלק הלבן בלבד) פרוסות
1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך לקוביות
1 שורש סלרי גדול קלוף וחתוך גס
1 כוס קוביות דלעת
1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 קישוא גדול חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות
1/2 כפית אורגנו יבש
1/3 כפית זעפרן
בוקה גרני – (1-2 גבעולי טרגון טרי!, 2 גבעולי תימין טרי, עלה דפנה אחד, 3-4 גבעולי פטרוזיליה)
3 זרעי פלפל אנגלי
עלי טרגון טריים לקישוט


הכנה:
1 – בסיר מרק גדול וכבד חממו את שמן הזית והוסיפו את הבצל והשום. טגנו על להבה נמוכה עד לשקיפות. הוסיפו קוביות הגזר וגבעול הסלרי וערבבו היטב. טגנו עד לקרמול קל.
הוסיפו את שאר הירקות, שורשי הפטרוזיליה, שורש הסלרי, הקישוא, תפוח האדמה, הדלעת והכרשה.
ערבבו היטב לכ 5 דק' על להבה בינונית. תבלו במלח גס, פלפל שחור גרוס ואורגנו יבש. ערבבו יחד.
2 – הוסיפו כ ליטר ורבע מים קרים ונקיים ובשלו עם מכסה כ 30 דק'. הסירו את המכסה והוסיפו את זרעי הפלפל האנגלי ואת הבוקה גרני (נסו לתחוב אותו בשליש התחתון של הסיר). ערבבו ב 300 מ"ל מים פושרים את הזעפרן עד לקבלת צבע כתום ויפה והוסיפו אל הסיר גם כן. ערבבו היטב את הנוזלים וכסו שוב את הסיר. בשלו לכ 30 דק' נוספות. כבו את הלהבה. הוציאו בזהירות בעזרת מלקחיים למשל, את הבוקה גרני והשליכו לפח.
3 – בעזרת בלנדר סטיק (או מכשיר חיצוני – בלנדר, מעבד מזון) רסקו עד למצב "קטיפה" את המרק.
טעמו מעט ותקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל שחור גרוס.


הגישו בצלחות אישיות מצקת מהקרם, יחד קרוטונים פריכים ועלה טרגון טרי לקישוט.

בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לרזולוציה המקסימאלית ביותר.
ואל תשכחו להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים..
C YA ..

5 תגובות:

  1. על הבוקר!!! בחיי על הבוקר!!! הבוקה גרני הזה היכה בי...
    אל תשאלו למה ואיך... רק לא חשבתי שכל כך מהר הוא יצוץ לו (-;
    ובכן... תמה והושלמה משימת השף...
    עוד היום, בסיר שלי, יככב בוקה גרני חמוד ומתוק.
    יש לי דלורית סקסית ולא דלעת אבל המרק יסלח.
    ולמען האמת יצא יום מעולה למרק, גם למתכון מרק.
    עכשיו כל מה שנשאר זה לסיים יום עבודה (שרק התחיל) ולרוץ הביתה.
    בחוץ אפור לגמרי אבל שיהיה יום כתום לכולם (בסיר בצלחת בהרגשה, לא משנה בכלל)

    תודה
    מורנ(י)

    השבמחק
  2. חורף קלאסי למרקים. באמת קר וגשום מחרפים הקדמים, גם אני מוצא עצמי מתענג על מרקים יותר מאשר בחורפים הקודמים.
    אין על מרק ירקות קלאסי עם קצת קרוטונים - מנה מדהימה ותמיד מתאימה.
    תודה רבה על המתכון והתמונות!

    השבמחק
  3. בתאבון לכם, רק לא לעשות רעשים עם הקרוטונים בבקשה.

    השבמחק
  4. מנה נהדרת! מתקון כמו מרק עשיר בעונה הזאת. אני בטוח שהארומה משגעת את כל הבית כשהמרק בתסשל לו להנאתו בסיר.

    כל הכבוד, המתכון מהמם. והתמונות לא פחות.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  5. יאווו, אך המזג אויר התאים את עצמו למתכון :>>
    ושוב בצילומים האלה שפשוט בא לך לנגוס במסך...

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...