כולם מכירים את KFC כן? העוף הפריך המטוגן שמגיע מקנטאקי שבארה"ב. נו, העוף המשגע הזה, החרפרף.. זה שבטיפשותנו הישראלית, לא הצלחנו להשאיר אותו בארץ כמו שצריך כפי שהוא נטעם ברחבי העולם???. יופי, אז לא על זה אנחנו מדברים היום.
הפעם, רציתי להביא אליכם מתכון אחר משם, ממקום הולדתו של אברהם לינקולן... אבי האומה האמריקאית.
מן סנדוויץ' מדהים, שבנוי מדברים "קלילים" שאמורים להיות לכל אחד במקרר ובבית בכלל. טוב נו... בגלל שאנחנו בארץ ישראל.. אז אני מניח שאולי לחלק ממכם יהיה צורך לצאת לקניית קטנה, במעדנייה האהובה עליכם למשל. אבל בגדול, זו מן מנה כזו שמכינים מלחם פרוס, שאריות מארוחת ההודו האחרונה (מתי פעם אחרונה אכלתם הודו???), עגבנייה בשלה, כמה רצועות של בייקון ו"רוטב מורניי".
הרוטב הזה הוא משהו כמו "בשמל" קלסי, רק שבמקום חלב, משתמשים פה בשמנת מתוקה. יוצא טעים יותר! באחריות. \
את המתכון הזה לקחתי והזזתי (כמובן...) למקום אחר.. לא אומר אם למעלה או למטה.. אבל למקום אחר ללא ספק. בעצם, השארתי את המתכון "המסורתי" כפי שהוא מוצג בקנטאקי.. בדיינרים או על השולחן "המשפחתי", אך עם כמה שינויים ממש קטנים. למשל, את ההודו האנמי החלפתי בפיסות פרגית (או חזה עוף למשל), שניצלות עם "מעט" תבלינים. את פרוסות הלחם הפרוס, החלפתי בחלת שבת שהרבה יותר מגניבה וטעימה, אתם יודעים- זו המרובעת. את הבייקון, העגבנייה והרוטב, השארתי בדיוק מופלא, כמו שהם אמורים להיות במתכון. אותם אין לי שום סיבה להחליף- thank you very much.
הרוטב הזה הוא משהו כמו "בשמל" קלסי, רק שבמקום חלב, משתמשים פה בשמנת מתוקה. יוצא טעים יותר! באחריות. \
את המתכון הזה לקחתי והזזתי (כמובן...) למקום אחר.. לא אומר אם למעלה או למטה.. אבל למקום אחר ללא ספק. בעצם, השארתי את המתכון "המסורתי" כפי שהוא מוצג בקנטאקי.. בדיינרים או על השולחן "המשפחתי", אך עם כמה שינויים ממש קטנים. למשל, את ההודו האנמי החלפתי בפיסות פרגית (או חזה עוף למשל), שניצלות עם "מעט" תבלינים. את פרוסות הלחם הפרוס, החלפתי בחלת שבת שהרבה יותר מגניבה וטעימה, אתם יודעים- זו המרובעת. את הבייקון, העגבנייה והרוטב, השארתי בדיוק מופלא, כמו שהם אמורים להיות במתכון. אותם אין לי שום סיבה להחליף- thank you very much.
המנה הזו היא לא לשומרי הכשרות, הדיאטה, הכולסטרול או השומנים בדם. זו חגיגה מטורפת של מרקמים קטיפתיים, חמימות לימי חורף ועושר שנותן המון אושר. בקיצור.. לאכלנים ;).
מצרכים: (2 מנות)
4 פרוסות חלה בעובי 1 וחצי עד שני ס"מ.
8 או יותר, פרוסות "רו בייקון" (אפשר גם בייקון "רגיל")
1 עגבנייה בשלה פרוסה לפרוסות יפות
4 נתחי פרגית נקיים מגידים ושומן (אפשר להחליף בחזה עוף)
1 כף תבלין קאייג'ין (או פלפל קאיין כתחליף הולם)
2 כפות שמן זית
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
1 כוס גבינת פיקורינו מגוררת (אופציונאלי)
לרוטב מורניי -
2 כפות חמאה
2 כפות קמח לבן
1 וחצי מיכלי שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 חופן גבינת פיקורינו מגורדת (אפשר להחליף בפרמז'אנו ראג'יאנו)
הכנה:
1 – "מורניי"; בסיר רטבים קטן או במחבת עמוקה, המיסו 2 כפות חמאה והוסיפו את הקמח. ערבבו למשחה חלקה ללא גושים. הוסיפו בהדרגה תוך כדי טריפה במטרפה ידנית (או בכף עץ) את השמנת המתוקה. המשיכו לערבב עד לקבלת רביכה חלקה וריחנית. תבלו באגוז מוסקט ובמעט מלח ופלפל שחור וכבו את הלהבה. הוסיפו את הגבינה וערבבו שוב לאחד את כל המרכיבים. הניחו בצד להמשך.
2 – במחבת קטנה טגנו ממש קלות את הבייקון עד שהוא מתחיל מעט להיחרך ולהגיר מהשומן שלו.
כבו את הלהבה. הוציאו למשמרת להמשך. (שימרו את השומן!)
3 – במחבת בינונית, חממו את שמן הזית והוסיפו את נתחי הפרגית. תבלו בקאיג'ין מלח ופלפל וטגנו את הנתחים עד שהם מוכנים לחלוטין. כבו את הלהבה. פרסו את הנתחים לפרוסות דקות.
4 – חממו תנור אפייה ל 200 מעלות. הברישו את פרוסות החלה בשומן הבייקון שניגר קודם במחבת והכניסו אותם לכ 2-3 דק' לתנור החם לקלייה קלילה.
5 – בכלי חסין חום (מחבת ברזל אישית, צלחת, רמקין.. ) הניחו פרוסת חלה ומעלייה פרוסות פרגית ועגבנייה. הניחו את הפרוסה השנייה ומעליה הוסיפו פרוסות נוספות של פרגית. צקו מצקת גדולה של רוטב מורניי על הכול ופזרו מסביב חצי מכמות גבינת הפיקורינו המגורדת. הכניסו לתנור החם לכמה דק' עד שהגבינה והרוטב מבעבעים ומזהיבים.
הגישו עם סרטי בייקון פריכים ופטרוזיליה קצוצה מעל לקישוט צבע ורעננות.
בתאבון,
אביעד.
לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן למצב אידיאלי..
אל תשכחו כמובן להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים.
C YA..
וואו נראה אדיר!!!
השבמחקמה ההבדל בין בייקון לרו בייקון? ראיתי של מזרע אם אני לא טועה אבל לא בדקתי את העניין..
הי עידו.
השבמחקתודה רבה,
ההבדל בין הרו לבין הרגיל שהרו פשוט לא מבושל.. הוא נא למרות שאחרי המלחה ושימור מסוים. הטעם שלו הרבה יותר חזק ודומיננטי מהרגיל. זה עניין של טעם.
בהצלחה.
אביעד
אפשר להזמין משלוחה?
השבמחקזה נראה טעים בטירוףףףףףףףףף
זה נראה נהדר. אני בטוח שזה טעים בטירוף. אם ש משהו כיפי זה סנדוויץ מושקע. כהיחס לסנדוויץ הוא לא כפתרון לעצלנים אלא כאתגר ליצירתיים.
השבמחקהצילום אגב, פשוט מעולה.
LazyBoy, Hungry like a wolf
יאללה בתיא ביס :))
השבמחקרק שבישבילי את הביקון לשרוף קצת יותר...
תודה לכולם..
השבמחקגבי, אין בעיה, אתה יכול להזמין בכיף.
ראובן, קדימה.. יש לי מה להכין לך :)
תקבל שרוף.
לייזי ידידי, ללא ספק מסכים איתך.
סנדוויצ'ים זה עניין דתי אצלי.
אביעד.
(F)
השבמחקוואי וואי,
השבמחקוזה בטח הולך כל כך טוב עם הג'ק לידו :)
שמע ידידי, אני כבר יומיים שוכב חולה בבית, חסר תיאבון ואנרגיות, אבל התמונות האלה והתיאור העסיסי בהחלט הביאו לי את הרעב.