יום שני, 19 בספטמבר 2011

סלט טוסקני של שעועית וטונה בשמן זית ולימון.




זו היא מנת פתיחה, סלט, או אנטיפסטי. זה הכל עניין של שיווק, לא?
טונה ושעועית הולכים יד ביד באיטליה ובעיקר בטוסקנה שהם כנראה אכלני השעועית הגדולים באיטליה.
ד"א יש ואריאציה לסלט הזה, שבמקום שעועית לבנה משתמשים בגרגירי חומוס שלמים ורכים. חומוס וטונה מפורסמים בטוסקנה גם כן.
במצרכים תראו פילה טונה בשמן זית, יש בעקרון במעדניות מתמחות כיום בייבוא אישי נתחי טונה משובחים, ששומרו בצנצנות מלאות בשמן זית. טעמם מדהים, איכותי וכלל לא מזכיר את השימורים שאנו אוכלים ביום יום. אבל למי שלא בא לרכוש צנצנת קטנטנה כזו בלא מעט כסף, יכול ללא ספק להשתמש בשימורים הרגילים, כך עושים בבתים בטוסקנה בכל מקרה. רק שימו לב שאתם משתמשים בטונה בשמן זית, ולא במשהו אחר כמו צמחי, מים וכו. נסו להשיג את הטונה בשמן זית בלבד למנה זו.  דבר נוסף הוא השעועית כמובן. אני מניח שלא לכל אחד יש סיר ענק של שעועית לבנה מוכנה בכל רגע ולהתחיל להשרות לילה קודם ולבשל כמה שעות שעועית בשביל "סלט" זה קצת אובר .. אפילו עבורי. אז מה שאני עושה זה משתמש בשעועית מהשקיות הקפואות של סנפרוסט. אני מחזיק שקית כזו כדרך קבע בפריזר ולוקח ממנה כמה שאני צריך בכל פעם.
היא טובה ודי איכותית. אני פשוט מבשל אותה במים כדי לחמם ולרכך אותה עוד קצת וזהו. די פשוט. ד"א מי שמוצא שימורי שעועית לבנה (לא אלו ברסק עגבניות), יכול להשתמש בזה גם כן. רק שימו לב לשטוף את השעועית היטב תחת הברז כדי להוציא את כל הנוזלים מקופסת השימורים. הם נוטים להשאיר טעם לוואי די גרוע. זהו. סה"כ זה לא כזה מתכון, אלא יותר לערבב הכל והופלה. כמו הרבה סלטים בעצם. המצרכים הטריים והנכונים וכמובן היחס, הם אלו שעושים את ההבדל.

מצרכים:
1 צנצנת פילה טונה בשמן זית
2 כוסטת שעועית לבנה רכה מאד 
1/2 בצל סגול פרוסים אמינסר (או 2 בצלצלי שאלוט)
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם

הכנה:
1 – בקערה מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים לפי הטעם. פשוט וטעים.
מגישים בקערה גדולה באמצע השולחן יחד עם אנטי פסטי אחרים, או אפילו בצלחות אישיות כמנה ראשונה קלילה.

 

בתאבון,
אביעד.

כמו תמיד, הקליקו על התמונות כדי לראות אותן הכי טוב..
ואל תשכחו להגיב..
C YA.

5 תגובות:

  1. באמת השועית של סנפרוסט מגיעה לסנדארד שלך ?..

    בכל מקרה, הסלט נראה טעים ומצולם מעולה. כרגיל.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  2. קצת מצחיק מצידי להציע לקחת צנצנת קטנטנה של פילה טונה משומר ב 60 שח ובאותה הנשימה ( כמעט ) להגיד שזה ״בסדר״ להכין עם שעועית של סנפרוסט.. אבל... 2 דברים
    1 - לדעתי בסלטים הללו השעועית שלהם משתלבת לא רע. אני מבשל אותה במים עוד קצת, עד שהיא נהיית רכה לגמרי ויאללה..
    2 - אני מקווה שקוראי פה יוכלו לעשות את ההפרדות ואת היחסים בין גבהיי איכויות חומרי הגלם.. :))) וללכת על הדברים האמיתיים תמיד למרות מחירם לפעמים ויותר חשוב זמן ההכנה והתהליכים שלפעמים ארוכים וקשים.. בהמשך לזה אני מחפש לפעמים אלטנטיבות סבירות..

    תודה על התגובה ידידי.
    תמיד כיף לראות אותך פה איתי

    אביעד.

    השבמחק
  3. היי אביעד,
    נראה טוב הסלט שלך... למרות שבאמת נראה לי קצת מטורף לשלם על צנצנת קטנטנה של פילה טונה משומר 60 ש"ח..
    בכל אופן נורא בא לי לרשום לך את הוורסיה של סלט השעועית מבית אמא:
    מבשלים 2 כוסות שעועית עד ריכוך (וכן אפשר גם של סנפרוסט) בינתיים מכינים תערובת של פטרוזיליה קצוצה, שום, מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור (לפי הטעם)ואת כל הכבודה מערבבים עם שמן תירס או קנולה (גם לפי הטעם).מסננים את השעועית, מוסיפים את תערובת הפטרוזיליה ומערבבים...שווה לנסות..ממש פשוט ומאד טעים.
    קרינה

    השבמחק
  4. הי קרינה, לדעתי אין פשוט מה להשוות .. אבל כל אחד עושה את החשובים שלו.. אפשר לבחור בהמון תחליפים.
    לגבי הסלט של אמא שלך .. נקרא מצויין רק שזה פשוט משהו אחר :)
    תודה על הכל,
    אביעד

    השבמחק
  5. איך לא קיבלתי קישור לזה?
    :-(
    בכל מקרה ביג לייק.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...