מתאבן זו מנת התחלה. אפילו לא. אלא משהו ככה בשביל לפתוח את התיאבון, מן "בקטנה" כזו כדי להקפיץ את החך ולומר לגוף שהנה, אנחנו מתחילים ארוחה. באיטלקית אלו האנטיפסטי המפורסמים, בספרד הטאפאס (לא בדיוק, אבל נגיד) ולצרפתים יש שתי מילים שמתארות שני דברים קצת שונים בתחום. יש את המתאבן שהוא כפי שאמרתי קודם, מן מנת פתיחה קטנטנה.. שבדרך כלל אוכלים עם אפריטיף ויש גם את ה "אמיוז בוש" (Amuse bush) שבתרגום חופשי נקרא "משעשע חך". המנה הזו שלפניכם היא לא בדיוק מתכון פר סה, אלא מתאבן שיכול להיות אנטיפסטי, טאפאס או אפילו משעשע חיך צרפתי על פי הקודים שלהם.
הוא מלא בטעם, עשיר מאד, קופצני וחד! יש כאן השפעות ספרדיות מהצ'וריסו, איטלקיות מבזיליקום ולוק צרפתי מסוגנן ומלא בצבעים. בקיצור.. השיפוד המושלם J.
את המנה הזו "חטפתי" מגורדון רמזי דרך אגב, שלו מגיע הקרדיט(!) אך הוספתי לה את פרוסות ה"קופה" המדהימות שאתם רואים בתמונות (אינטרפרטציה שלי). 'קופה' זה סוג של בשר מעושן ומיושן בדומה לפרשוטו, רק שעושים אותו מחלק אחר בחזיר. זו מנה פשוטה מאד, אפשר לעשות אותה במהירות ויש לכם מגש מלא כדי לארח בבופה, להגיש באורחת ערב וגם לערום כמה בצלחת- כמנה ראשונה בלי בעיה אם בא לכם.
6 עגבניות שרי גדולות חצויות
2 שיני שום פרוסות דק
12 חסילונים טריים מסוג טייגר נקיים ובלי שריון
2 נקניקיות צ'וריסו חתוכות לטבעות עבות באופן שווה
12 עלי בזיליקום קרועים לחצי
12 פרוסות "קופה"
2 גבעולי תימין טרי
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
הכנה:
1 – חממו תנור ל 170 מעלות. סדרו את העגבניות החצויות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. פזרו את פרוסות השום והתימין. תבלו במלח ובפלפל. הזליפו מעט שמן זית וערבבו בעדינות. סדרו את העגבניות כך שהחצי החתוך פונה כלפי מעלה ואפו כ 20 דק'. כבו את התנור והוציאו את התבנית.
2 – טגנו קלות בשמן זית את השרימפסים עד שהם משנים את צבעם לורוד, תבלו במלח ובפלפל. הוציאו לצלחת חמימה.
3 – טגנו את פרוסות הצ'וריסו כחצי דקה מכל צד והוציאו לצלחת חמימה בצד.
4 – שפדו; סדרו במגדל-פרוסת "קופה", עלה בזיליקום, שרימפס אחד, פרוסת צ'וריסו, עלה בזיליקום שני ועגבנייה.
החדירו באמצע שיפוד מתכת, או עץ קטן וסדרו על משטח הגשה.
בתאבון,
אביעד.
לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לרזולוציה המקסימלית.
ואל תשכחו להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים..
C YA..
א
השבמחקנראה מעולה! אני מנסה לדמיין את שילוב הטעמים, ולא מצליחה..
השבמחקכנראה שאין ברירה, ואצטרך להכין גם..
או להזמין את השף שיכין לי:)
אריאלה מה קרה? התקלקלה המקלדת?!?!
השבמחק(-;
תמונות מקסימות.
תודה.
מורני , מותק, במיוחד בשבילך- תגובה מורחבת.
השבמחקהקודמת הייתה מקודדת כך שרק יחידי סגולה יוכלו להבין.
ובכן, גורדון רמזי (הפנטזיה האירוטית, ולא רק הקולינרית שלי) ידע מה הוא עשה כשהמציא את המנה, וכשאביעד הביא אותה בשדרוגיישן שלו נוצר פה משהו אחר לגמרי.
משחק הצבעים, טעמים , מרקמים וטמפרטורות הוא הטופ שבטופ.
לחשוב שכל מרכיב שבפני עצמו מהווה שחיתות לשמה, חוברים יחד ויוצרים אורגיה נטולת מעצורים - זה מגרה. וכמדומני שלא רק אותי.
השילוב בין המרכיבים החמים שכלואים בין שתי שכבות קרות, גורם ללשון ולחיך לחשוב ולנתח. כלומר להפעיל מחשבה, ולא רק בלוטות טעם.
מנה גאונית, בעיניי.
מעבר לזה- הידיעה שבביס אחד אתה טועם מכל חטאי העולם הקולינרי בפעם אחת מביאה אותי לחשוב שזה דומה לפיתוי שגרם לנחש בגן העדן המיתולוגי לקחת ביס מהתפוח, .
אז כן, זה לחלוטין הדבר שיגרום לכל אחד לומר :"אם כבר חטא, אז שיהיה טעים, ואם כבר טעים אז שיהיה בול כזה"!
נסחפתי, אה?
עדיף היה להישאר עם ה- א', ...
מורן, זה את ביקשת...
:-)
תודה לכולכן..
השבמחקארי נשמה.. אל תעשי לי התקפי לב כאלו, התגובות שלך בבלוג נהיו פה נוף קבוע. אל תעלמי..
אני שמח שמורן כפה עלייה עיניים התריאה.. אחרת הייתי בוכה ;)
שוב תודה ענקית וחיבוק
ממני..
שמע, זה נראה עירוב טעמים מעניין!
השבמחקאין עליך :>
מעולה, תודה!
השבמחקאם כך מזל שיש אותי
השבמחק(Y)
השבמחקמורן- לחלוטין טוב שיש אותך. את זה אמרתי גם קודם. את נהדרת על אמת.
השבמחקאביעד- אין שמץ של סיכוי שאיעלם או איאלם.
מי כמוך יודע...
ומורן - אכן כפרה עליה עיניים ואפילו אוזניים ולב.
חיבוק ענקי חזרה
}{
ארי
הייתי אומר בזהירות שאדוני חותך מכיוון של ביסטרו "למבינים" חבוי אל הכלים, לכיוון של טאפאס בר היפסטרי.
השבמחקכמובן, שיכול להיות שזה רק גליצ'..
הגליצ', אגב, נראה כמו תאווה לעינין ולחיך.
LazyBoy, Hungry like a wolf
כתבתי תגובה והיא נמחקה..
השבמחקאין לי כוח לשחזר, אז רק את הסוף:
פשוט, טעים, אלגנטי, גאונות.
ידעתי שלא תפקיר את המשמרת אפילו בניכר..
אייל