לפני תקופה מה, ביקרתי באחת מהמסעדות הנחשבות שישנן בארץ. אצל "שגב" בהרצלייה.
אכלתי שם במסגרת ארוחה "עסקית" שהייתה להפתעתי די שופעת במנות שאפשר לבחור מהן.
הארוחה העסקית שם במחיר של 115 ₪ לאדם לא כולל קינוח ושתייה. מציעה מנה ראשונה ממגוון רחב של מנות, 'מרענן פה' שבאותו היום היה קבוע בדמות של סורבה סלרי מעניין ומגניב מאד ומנה עיקרית, שוב ממגוון בחירה רחב. לא אספר על כל מה שאכלנו, טעמנו ואהבנו.. מכיוון שזו לא רשומה "ביקורת מסעדה". אך בכל זאת, למה אני בכלל מספר לכם את כל זה? .. כי מכל מה שאכלנו וטעמנו באותו היום.. המנה שפשוט עשתה לי את זה ונשארתי עם טעמה בפה עד היום.. היא המנה הזו שלפניכם.
בתום הארוחה, ביקשתי מאחד המלצרים הנחמדים, אם אוכל לפגוש את השף..לברך ולהודות. זה שהיה מספיק נחמד לצאת אלי, קיבל ממני שבחים כמובן, בעיקר על המנה הזו ולא היססתי גם לבקש את המתכון.
כך שהנה היא גם לפניכם. מנת הניוקי בשר סרטנים של שגב.. מילה במילה כפי שאני קיבלתי אותה.
אני מצידי, סרתי לביתי וביום המחרת ניסיתי לשחזר אותה.. יצא מעולה. אני מניח שגם לכם ייצא נהדר אם תלכו לפי המתכון. אה.. כן כמעט שכחתי.. אני מבין שפטריות כמהין הן לא ממש מוצר שיש על המדף במכולת, או בשר של סרטנים כחולים אם כבר.. אבל לדעתי זו ללא ספק מנה שבאה בול כדי לדרבן לרכוש, להכיר ולטעום את חומרי הגלם הללו. בשר סרטנים אפשר להשיג גם במעדניות, בתוך קופסאות שימורים שמייבאים לארץ, למי שלא רוצה עכשיו להתעסק עם טריים למשל. כמהין אפשר להשיג גם כן במעדניות מתמחות. משומרות, או קצוצות בצנצנות קטנות. נכון, זה עולה הון.. אבל משתמשים במעט מאד וזה יכול להישמר לזמן רב- כדי להספיק לכם לכמה מנות נהדרות. כמובן שביחס למקור, התחליפים די LAME.. אבל עדיין.. זה טוב מכלום. (ד"א שימו לב שאתם קונים את הדברים האמתיים ולא תחליפים) אני במנה הזו לפחות, הלכתי ורכשתי לי כמה סרטנים כחולים ומבחינת כמהין, יש לי צנצנת מיובאת מאיטליה עם טרטופו אמתיות קצוצות משומרות. זה עולה הון עתק, אך אני מכין מידי פעם דברים מהממים עם זה. משתמש במעט מאד בכל פעם כמובן, אבל זה תמיד שווה לי.
250 גר' ניוקי טריים וחלוטים (איך להכין ניוקי, ראו מתכון פה)
3 כפות בשר סרטנים כחול, טרי, מפורר
2 כפות שמן זית
1 כף חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (לא פחות!)
שפיץ מפלפל צ'ילי אדום חתוך לסרטים דקים מאד
1 כפית פטריות כמהין שחורות קצוצות
1 כפית בזיליקום טרי חתוך שיפונד דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
הכנה:
1 – במחבת מחממים את שמן הזית יחד עם החמאה, ומקפיצים את הניוקי החלוטים ל דקה בערך.
מוסיפים את הצ'ילי ובשר הסרטנים. מקפיצים לדקה נוספת יחד עם הניוקי.
2 – יוצקים את השמנת ומורידים את האש לקטנה עד בינונית. מצמצמים עד למרקם הרצוי.
3 – מוסיפים את פטריות הכמהין הבזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים קלות
ומכבים את האש.
מגישים עם פרמז'ן משובחת מגורדת, או לאלו שמוכנים לבזבז קצת, רבע כפית כמהין נוספת.
בתאבון,
אביעד.
הגעתי אל הבלוג שלך מתפוז ופשוט התענגתי. התמונות והמתכונים נראים מדהים.
השבמחקבהחלט נתת לי עוד סיבה להתחתן עם גבר שמבין בבישול.
מחכה כבר לנסות חלק:)
הי! ברוכה הבאה.
השבמחקכולי תקווה שתמצאתי לך אחד כזה.. ואם לא, לפחות יהיה לך את הבלוג כדי לשמש לך השראה לבשל עבורו ועבורך כמובן.
כיף שאת מעריכה.
ותודה על המחמאות. מקווה לראותך שוב ושוב.
אביעד.
איך אני אוהב את המתכונים ממשפחת "כמה קל להכנה, ככה טעים!" ..
השבמחקLazyBoy , Hungry like a wolf
לייזי, אלו הכי כיפים ללא ספק ;)
השבמחקדי, איזה מנה שחבל"ז!
השבמחקנראה מדהים...
השבמחקמזכיר לי מנה נשכחת מיועזר :)
ובכלל... הגיע הזמן לבקר אצלו, לא?
כזה. בול.
השבמחק}{
אני מאוהבת... קשות
השבמחקמורן, תודה.
השבמחקבי או במנה? ;-)
אביעד.
שאלה קשה... (-:
השבמחקאז שתדע שחלמתי על המנה הזאת בלילה /-:
השבמחקמה שיפה, שעכשיו אולי תוכלי להגיד שהגשמת חלום. גשי והכיני לך ;-)
השבמחקד"א גם אני חולם על אוכל בדרך כלל.
זה כיף :)
אביעד
בשניה שאתפנה מהכנות החג...
השבמחקהיה חלומי (-:
או שאמתין בסבלנות...
השבמחקכנראה שאני יכולה רק להמשיך להמתין... הדבר היחיד שיקרה הוא שאצמיח שערות לבנות ואפרוש מן העולם... בכל מקרה זה פוסט שתמיד נעים לי לחזור אליו בגלל אלף סיבות שונות!
השבמחקמ
מ
השבמחקnever say never
A
איזה קטע, השבת הייתי ב"שגב" ואכלתי את המנה הזו שגרמה לי לבדוק על מתכונים של ניוקי והנה אני מוצאת את הרשומה הזאת פה אצלך! גדול.
השבמחקקיצר אני הולכת להכין את זה לשישי אז רק שאלה קטנה.. יש לי שמן כמהין בבית, זה לא מתאים להחליף פה את המחית בשמן, הא?!
ולגבי בשר הסרטנים, אם אני לא רוצה משומר איפה אפשר להשיג טרי? איך זה מגיע, אפשר לבקש נטו את הבשר או שאני אצטרך להתחיל ולטפל בזה?
הי גלי.
השבמחקאני שמח שמצאת את מבוקשך אצלי ;)
לשאלותיך -
שמן כמהין זה ממש לא המחית, כמו שהמחית קצת רחוקה מהפטרייה. אז פטרייה את לא הולכת להשיג אני מניח, כך שהמחיר הטובה ביותר שתמצאי תהייה the best second thing.
לגבי בשר הסרטנים - יש לרכוש סרטנים כחולים טריים, לחלוט ולהוציא מהם את הבשר. לפורר ולהשתמש.
בהצלחה,
אביעד