יום ראשון, 13 במרץ 2011

צ'יקן פרמז'אנו



איטליה במיטבה, נתחי חזה עוף חלקים ועסיסיים מטוגנים בפירורי לחם ובגבנית פרמז'ן מגוררת
טבולים ברוטב פסטה עשיר וסמיך ומעליהם מבעבעת גבינה לבנה מותכת.
כל זה, מוגש עם פסטה עדינה ובשרנית.

אחת המנות האהובות עלי מהמטבח הביתי מאיטלייה.
זאת מנה עם תשוקה ועם כיף גדול, אני לא מכיר אף אחד שיתנגד לה, מבוגרים וילדים.
אז בואו נתחיל.
בגדול? די קל, מכינים "שניצלים" וקצת רוטב פסטה ומכניסים לתנור, אבל יש פה ושם קצת טריקים שמעבירים
את המנה הזו לדרגה הבאה.

מצרכים: (4 מנות? תלוי)
לבשר-
2 חזה עוף, חתוכים באמצע ופרוסים לשניים שוב (סה"כ 4 נתחים שמנים מחזה עוף אחד)
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
קמח
פרורי לחם
1 ביצה טרופה
חצי כוס גבינת פרמז'ן מגורדת

לרוטב-
חצי כוס שמן זית
1 קג' עגבניות בשלות מאד (או לחילופין מיכל גדול של עגבניות משומרות מאיטליה)
1 כף רסק עגבניות איכותי
6 שיני שום פרוסות
10 עלי בזיליקום טריים חתוכים ל"שיפונד"
חצי כוס מים

4 פרוסות מוצרלה
חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

להכנה:
1 - מקמחים את נתחי העוף בקמח לבן רגיל, מנערים משאריות. טובלים בביצה מתובלת במלח ובפלפל.
מצפים את הנתחים בפירורי לחם מעורבבים עם גבינת הפרמז'ן המגוררת.
במחבת בינונית, מטגנים כל זוג נתחים במעט שמן זית עד להזהבה יפה.
2 - בינתיים בסיר קטן, מחממים חצי כוס שמן זית ומאדים את העגבניות עד לריכוך מוחלט. מוסיפים את שיני השום, הבזיליקום, רסק העגבניות והמים ומבשלים כ 20 דק' נוספות. מעבדים עם בלנדר סטיק לרוטב חלק יותר (לא צריכים להגזים)
3 - בתבנית מלבנית, יוצקים את רוטב העגבניות שיכסה את התחתית. מניחים את נתחי העוף על הרוטב, על כל אחד מהם מסדרים פרוסת מוצרלה ועלה טרי של בזיליקום, מפזרים מעל הכל את שאר גבינת הפרמז'ן ומזליפים מעט שמן זית.
אופים בתנור אפייה שחומם מראש על 200 מעלות, כ 10 דק'.

מגישים חם, עם פסטה (קצרה או ארוכה לפי טעמכם) וסלט ירוק.

בתאבון,
אביעד.


4 תגובות:

  1. היכן קונים באיזור חיפה את שימורי העגבניות האיטלקי?

    השבמחק
  2. שלום,
    את מצרכי המעדנייה שמופיעים מעת לעת בבלוג אני רוכש בעיקר במעדנייה של ״שמחה״ בשד הנשיא. ( ליד בית קפה ׳טיבי׳ ) יש לו שם 2 חנויותיו כמעט צמודות של קצבייה ומעדנייה עשירה מאד.

    אבחעד

    השבמחק
  3. היי אביעד, בארגנטינה אכלנו את המעדן הזה ואנחנו קראנו/קוראים לו "מילנסה א-לה-נפוליטנה"....את המילנסה (השניצל בעברית) אימי הייתה מכינה מבשר בקר (כמדומני מנתח שייטל)כמובן עם רוטב עגבניות אבל רק עם גבינת פרמז'יאנו למעלה ללא המוצרלה (למרות שעם מוצרלה נשמע לי שדרוג מטריף), הפעם אנסה להכין מחזה עוף ובתוספת מוצרלה גם.

    השבמחק
  4. קרינה, גם באיטליה שמו דומה למה שאמרת..
    יש לא מעט ואריאציות.. הטובות הם עם שייטל או צלע חזיר
    Cottolleta alla milanese
    העוף מתאים דווקא לישראלים ובכלל טעים ורך וכמובן סופג את כל הרוטב הזה באופן מושלם

    אביעד

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...