יום שני, 16 בינואר 2012

לזניה מזוקיני, בצבעי דגל איטליה


בזמן האחרון אני מתחיל להפתיע את עצמי, מנות צמחוניות כמעט לחלוטין או לפחות קרובות לכך באופן מפתיע במיוחד, עולות על שולחני, או על השיש במטבח בתסריט הפחות מפתה (או יותר? ;-) טוב, תלוי את מי שואלים). אבל עדיין, לא משהו שכל כך מוכר אצלי (להכין צמחוני זאת אומרת), אבל לאחרונה, אני מרגיש שאני צריך להתאמן.. יש בשביל מי, זה בטוח. טוב.. מה שבטוח שאולי.

הפעם מתכון סופר איכותי, סופר יפה וסופר טעים!! הכנתי אותו ממש לפני יום והוא ללא ספק נכנס לרשימת הקלים, המהירים והטעימים ביותר שאין בשר בהישג יד.

מנה איטלקית' "קלאסית" של לזניה- מבורכת מבחינתי בדיוק כמו האפיפיור. זאת אומרת' שמבחינתי בכל רגע, אם יניחו לפני קוביית לזניה מהבילה וטרייה, אני טורף ללא היסוס. הלזניה לשפנינו היא אמנם לא "קלאסית" ואפילו לא ממש לזניה. בלי בצק ובלי בשר. אלא מן מגדל של פרוסות זוקיני טרי, גבינות, רוטב עגבניות איכותי, בזיליקום ועוד מלא דברים. כל אלו יוצרים מנה מקסימה של שילוב טעמים משכר, חמים, עשיר, ריחני וצבעוני מאד.
המרכיבים לא בשמיים וזמן ההכנה די מהיר, יחסית.. אבל כן.. יש פה מעט התעסקות. זה לא סנדוויץ', אל תגזימו. את המתכון אפשר להכין בתבנית אפייה ואז לחלק לסועדים, או להכין מנות אישיות מלכתחילה כבר בזמן ההרכבה. אני כמובן שהלכתי על האופציה האישית והיפה יותר לטעמי. עשו כמובן איך שמתאים לכם באותו הרגע.

מצרכים: (2 מנות אישיות)
שמן זית לטיגון
2-3 זוקיני טרי, פרוס לפרוסות ארוכות באלכסון
קמח לבן

1/2 כפית אורגנו יבש
1 ביצה

1 כוס פירורי לחם
1/2 כוס פרמז'אנו מגורדת דק 
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
עיגולי מוצרלה טרייה (אפשר לקנות גם את המגורדת של מחלבות "גד" למשל או אפילו את הגליל שלהם ולחתוך פרוסות ממנו)
עלי בזיליקום טריים
פרמז'אנו לקישוט נוסף

לרוטב –
1/4 כוס שמן זית
1 קופסת שימורים של עגבניות חתוכות מייבוא איטלקי.
2 שיני שום קצוצות
1 כף רסק עגבניות איכותי (אופציונאלי)
2 כפות מים
בזיליקום טרי חתוך שיפונד
25 גר' חמאה
קורט סוכר


הכנה:
1 – בסיר רטבים, מחממים מעט את שמן הזית ומוסיפים את העגבניות. מערבבים. מוסיפים את השום ואת הבזיליקום הטרי ומבשלים יחד עם 2 כפות מים ורסק העגבניות לכמה דק' עד שכל הרוטב מתמזג.
מתבלים במלח, פלפל שחור לפי הטעם וקורט סוכר כדי לאזן חמיצות. טועמים ומתקנים תיבול (מלח, פלפל, סוכר). מוסיפים את החמאה ונותנים לה להתמזג עם הרוטב תוך כדי ערבוב. מכבים את האש. שומרים בצד להמשך.

2 – מסדרים בשלוש קערות; קמח לבן. ביצה טרופה יחד עם חלב, מלח, פלפל ואורגנו יבש. פירורי לחם יחד עם פרמז'ן. טובלים את פרוסות הזוקיני בקמח ומנערים מעודפים. מטבילים בביצה ומעבירים לפירורי הלחם והפרמז'ן עד כדי כיסוי. כך ממשיכים עם כל פרוסות הזוקיני.
3 – מחממים 1/2 כוס שמן זית (או עד חצי מגובה פרוסת זוקיני) במחבת שטוחה. מטגנים על להבה בינונית את פרוסות הזוקיני בסבבים קטנים, עד להזהבה עדינה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

מחממים תנור ל 190 מעלות.
4 – מרכיבים את המנה; מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 3 פרוסות זוקיני אחת ליד השנייה, יוצקים כף מהרוטב ועיגול מוצרלה. מניחים 3 פרוסות נוספת שפונות לצד שני (שתי וערב) יוצקים 2 כפות מהרוטב, 2 עיגולי מוצרלה ומוסיפים 3 פרוסות זוקיני נוספות בכיוון של הראשונות (סה"כ 9 פרוסות זוקיני למנה). יוצקים שוב 2 כפות רוטב, מוצרלה, מעט פרמז'אנו ועלי בזיליקום קרועים. יוצקים מעט שמן זית מעל הכול ומכניסים לתנור החם ל 15 דק' או עד שהגבינה והרוטב מבעבעים.

מגישים עם עלי בזיליקום טריים לקישוט ופרמז'אנו מגורדת מעל לאקסטרה טעם.


בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן בפורמט יפה לצפייה.
אל תשכחו להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים..





7 תגובות:

  1. תודה מותק!
    בהחלט מנה שמתאימה לי. איזה כייף להיות התגובה הראשונה לפוסט!
    הצבעים מרהיבים והריח מגיע עד כאן. ארוחת הבוקר שתונח עכשיו על השולחן תהיה רדודה מאד למול מה שמשתקף מהמסך.

    יש למה לחכות... :*

    השבמחק
  2. איזה צבעוניות, איזה צילומים, ללקלק
    את האצבעות :)

    השבמחק
  3. וואי זה נראה טעים
    והתמונות - חבל"ז

    מזל שבדיוק אכלתי, אחרת הייתי מביא ביס במסך.

    תודה

    השבמחק
  4. מקסים ביופיו והטעם בטח אגדה.
    תמשיך להפתיע את עצמך ואותנו במנות צמחוניות איכותיות ויפות כמו אלה, אני בעד :-)

    השבמחק
  5. זו נראית כמו מנה נהדרת. מקורית מאוד, עם רמת ביצוע גבוהה ביותר. כל הכבוד man.
    על הצילום כבר אין מה להוסיף נכון .. ?


    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  6. תודה לכולכם.
    אשתדל מפעם לפעם להפתיע :)

    אביעד

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...