יום חמישי, 9 ביוני 2011

עוף מטוגן בפירורי לחם ותבלינים



לפני כמה שבתות, כמו בכל שבת, כבר בבוקר, אני חושב מה בא לי לאכול בצהריים.
אחד הדברים הראשונים שקפצו לי בראש זה, איך בא לי עכשיו "דלי ענקי מ KFC..."
הרשת הזו לא בדיוק ההצליחה בארצנו הקטנטונת, אני לא בטוח בדיוק למה, אבל אני מניח שעוף מטוגן לא ממש התחבב
על יהודים שאוכלים עוף כמעט כל הזמן בבית.. ולטגן זה לא בדיוק הדבר הכי נפוץ כאן, למרות שכולנו מתים על שניצלים למשל וצ'יפס וכל דבר אחר שמטוגן.. אבל שוב.. לא יודע. משהו השתבש. אני לא שולל גם חוסר ידע בניהול הרשת ועוד כל מיני חולאות כאלו ואחרות. אבל לא על זה באתי לדבר היום.
הקרייבינג שלי שהכתיב את ארוחת הצהריים באותה השבת, הוא המושא העיקרי בסיפור וכמובן העוף שהכנתי בעקבותו.

בכל מקרה, אני לא יודע אם ידוע לכם או לא, אבל את העוף המיוחד הזה שמכינים ב KFC, זה שמצופה במן ציפוי פריך ומגניב כזה, עושים כאשר משרים את העוף לכמה שעות (או עדיף ללילה שלם) ב"חלב- חמאה" (Buttermilk). שבעצם התחליף "הישראלי" לעניין הזה הוא לבן חלבי, או בשפת היהודים "רויון". (כך לפחות עושים בניכר, לא ממש מודע אם הרשת שלנו פה בארץ היית כשרה או יש לה "טריק" אחר לעניין)
אני, שיש לי מן אלרגיה לא מוסברת ובעייתית ביותר עם מוצרי חלב וגבינה (אבל עם סייגים, שוב לא ממש ברור איך)
לא מסוגל אפילו להריח את ה'רויון' הזה, בעוד שמיותר לציין שלשים אותו אצלי באוכל, זה מתכון לבעיות עיכול קשות.
כך, שהתחלתי לחשוב מה עושים כדי שעדיין אוכל לטגן עוף ושיצא לי עם ציפוי פריך ומגניב.
בגדול, לא צריך להיות גאון רציני בשביל זה, הרי אני מכין שניצל קטלני כבר מכיתה ב'.. אז זה אמור להיות בסיס טוב.
רק במקום חזה פרוס, יש פה שוק, או ירך, נו ביג דיל.

אז יאללה מתחילים.. אה כן, המתכון הזה כשר לגמרי, אין פה חלב, חמאה, או בייקון.. אז לכל אלה שפוחדים להמשיך איתנו .. אל! מה שכן עשיתי, זה תיבלתי את העוף לא מעט, כך שזה יוצא פיקנטי ודי מיוחד.

מצרכים: (לכמה שבא לכם, פשוט תכפילו מנות, קל ופשוט)
8 שוקי עוף (אפשר גם חלקים אחרים, כנפיים למשל, או ירך. רק שיהיו קטנים יחסית. חזה זה חלק שלא מומלץ, מכיוון שהוא יבש מידי. אנחנו מחפשים עסיסיות מבפנים וקרנצ'יות מבחוץ!)
2 ביצים
הר של פירורי לחם מסוג "פירורית זהב"
2 כפות רוטב ווסטשייר
1 בקבוק שמן צמחי (חמניות, קנולה וכו) לטיגון עמוק.

{תבלינים}-
1 כף קמח לבן רגיל
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה (לא חובה למי שלא רוצה חריף)
1 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה למי שלא רוצה חריף)
1 כפית אבקת שום
1 כפית טימין יבש
1 כפית מלח גס
1 וחצי כפיות פלפל שחור גרוס

הכנה:
1 - בקערה גדולה מערבבים את כל התבלינים, דוקרים קלות את השוקיים עם מזלג, או עם שפיץ של סכין ומסובבים אותם בתוך התבלינים עד שהם מצופים לגמרי, מניחים במקרר (מכוסים בניילון נצמד) לכמה שעות, מינימום שעתיים.
2 - בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את רוטב הוויסטשייר ומעבירים את השוקיים מהמקרר אל תוך הביצים. מוודאים שכל העוף שוכב ומצופה בבלילה.
3 - מכינים בקערה נוספת את ערמת פרורי הלחם ומתחילים להעביר כל פעם שוק אחד לתוך הערמה. מסובבים ומצפים אותו היטב בפירורים ומניחים בצד, כך עושים עם כל העוף.
- מחממים תנור אפיה על 160 מעלות.
4 - מחממים שמן בסיר טיגון עד לחום בינוני (שלא יעשן) ומטגנים את העוף עד להזהבה עמוקה.
(שימו לב, לא לטגן הכל ביחד, אלא להעביר אל הסיר (תלוי בגודל) 2-3 שוקיים בכל פעם. כך תשמרו על חום השמן מאוזן) מוציאים את השוקיים מהשמן, היישר לנייר סופג וממנו לתבנית מרופדת בנייר אפיה. לאחר שסיימתם לטגן את כל העוף והוא מסודר בתבנית, הכניסו אותה לתנור ל-10 דק' נוספות.
הוא יתבשל קצת יותר (כי לא תמיד הטיגון מסיים את בישולו עד הסוף) ויקשה את הציפוי עד לפריכות מקסימלית.
הוציאו והגישו עם רטבים לבחירתכם (קטשופ, מיונז, איולי, חזרת לבנה ועוד )

בתאבון,
אביעד.

5 תגובות:

  1. נראה קטלני.
    אבל יש לי רק שאלה קטנה: השוקיים, עם העור או בלעדיו ?

    השבמחק
  2. בעקרון כן, אני עשיתי עם. בעור יש שומן שכביכול גם ישמור על עסיסיות הבשר מתחתיו.
    אפשר כמובן להוריד ולהכין כאשר השוק ״ערום״. זה יהיה בסדר גמור.

    השבמחק
  3. בצעירותי עבדתי בKFC בירושלים (כשר כמובן).
    בארץ אין טריקים, פשוט לא משרים בשום דבר ומטגנים בשמן. זו הסיבה שזה פחות טעים (ואני משער שזו אחת הסיבות לכך שזה לא הצליח).

    השבמחק
  4. היי שגיא. תודה ששפכת אור.
    זה היה די שקוף שלא משרים בחלב, או במשהו כזה..

    אני לא בטוח שבגלל זה זה לא הצליח, למרות שאתה צודק וזה לא היה טעים כמו שזה בחול.
    אבל עדיין היה לא רע בסניפים אחדים.

    השבמחק
  5. המתכון נראה מצויין!
    הערה קטנה אם יורשה לי - כנפי עוף אפויות ולא אפויים.. הרבים זה לכנפיים ולא לפעולה (אפיה).
    פרט שולי שלא משפיע על הטעם לבטח..
    תודה
    לילך

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...