יום שישי, 3 באפריל 2020

שרימפס נשפים סיני עם ממתקי קשיו.


זהו מתכון מאד מאד מיוחד, טעים בטירוף, מושחת ומדהים. 
המתכון הזה מאד פופולארי במסעדות סיניות גדולות ברחבי העולם, אלו שמגישות אוכל קנטונזי.
אבל אפילו בפנדה אקספרס יש וואריאציה של המתכון המיוחד הזה. תכלס, פה המתכון שלי טיפ-טיפה אחר... במתכון המקורי אמורים לעשות את המנה הזו עם אגוזי מלך, אני הפעם הלכתי על תפנית קצת אחרת והשתמשתי בקשיו במקום. לא בגלל שזה טוב יותר או קל יותר, אלא פשוט מאד, זה מה שהיה לי באותו הרגע במזוווה, ושכחתי בעצם לקנות אגוזי מלך שהלכתי לקנות חלב מרוכז (זה מרכיב עיקרי במתכון הזה). אקיצר קשיו במקום אגוזים, אבל המתכון והתהליך דומה בדיוק, אז פשוט תחליפו אחד בשני. אציין זאת גם בהמשך המתכוון. 


תהליך ההכנה אורך מעט זמן אבל הוא זריז מאד סה״כ, אבל לא בגלל זמני בישול או חיתוכים מיוחדים, אלא בגלל שצריך להתעסק בכמה מישורים. להכין את ממתקי האגוזים\קשיו, להכין את הרוטב לציפוי, לטגן את השרימפס וכן הלאה. אז צפו לטיפלה בלאגן במטבח, אבל תכלס מי שמבשל הרבה, המתכון הזה קטן עליו, קליל להכנה ומבלי להתאמץ בכלל מקבלים מנה לא רק שנראית מדהים להגשה, אלא גם טעימה ברמה שלא הכרתם. ואל תרימו גבה לאור שום רכיב! הכל בול ככה.. וזה טעים בטירוף. 

מצרכים להגשה ל 2-4
חצי קילו שרימפס נקיים מקולפים (אפשר להשאיר זנבות לפרזנטציה)
קורנפלור 
 3- 4 כוסות שמן קנולה לטיגון 

50 גר׳ אגוזי מלך או קשיו 
2 כפות סוכר
2 כפות מים 

2 כפות מיונז רגיל 
3 כפיות חלב מרוכז ממותק (יש בשפורפרת או במיכל לרכישה)
1 כפות חומץ אורז 

ברוקולי מאודה עם מעט מלח פלפל ושמן שומשום לקישוט ורעננות. 

דרך הכנה:
1 - בסיר עמוק קטן יש לחמם את השמן (או בצ׳יפסר) ל 175-180 מעלות. 
להוריד ב-כף מחוררת את האגוזים אל השמן ולטגן ל 2-3 דק׳ עד שהם נעשים זהובים ויפים. 
מוציאים שיתקררו בטמפ׳ החדר. 


2 - במחבת שטוחה יוצקים 2-3 כפות מים, את הסוכר ומעט חומץ אורז כדי ליצור סירופ שקוף. 
מכניסים את האגוזים אל הסירופ בשטח פנים אחיד (משתדלים שלא יגעו אחד בשני) ומבשלים עד שהסירופ עוטף במלואו את האגוזים ונעלם מהמחבת. 
מוציאים לנייר אפייה להתקררות (מאד מאד חשוב שאגוזים לא יגעו אחד בשני ויהיו בודדים על המשטח. אחרת יהיו לכם שם גושים ויהיה קשה מאד להפריד אותם.)
3 - מצפים את השרימפס בקורנפלור. פשוט מעבירים אותם בקערה עם האבקה הלבנה הזו ומנערים מעודפים. 


4 - מטגנים בשמן שטיגנו את האגוזים, בקבצות קטנות ל 2-3 דק׳ את כל השרימפסים ומעבירים אותם לקערת ערבוב (מנירוסטה עדיף, או זכוכית).
5 - בינתיים מערבבים בקערה קטנה את המיונז, החלב הממותק וחומץ האורז עד שמתקבלת מסה הומוגנית. 
שכל השרימפס מוכנים בקערה לאחר טיגון, יוצקים עליהם את רוטב המיונז ומקפיצים בעדינת את השרימפסים הזהובים שיקבלו שמיכה דקיקה של הרוטב סביבם. 


מגישים עם פרחי ברוקולי בצלחת הגשה רחבה ומפזרים מעליהם את ממתקי האגוזים שבינתיים התקררו בצד.






בתאבון. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...