אודות...



הגיע הזמן.
הזמן גם לכתוב לכם כמה מילים.. אך ראשית, עלי לציין שהופתעתי ולטובה. הבלוג תפס תאוצה בזמן מועט, לכמות אנשים שמבחינתי- לא מבוטלת. למרות שכנראה רובם, מכירים אותי. ובנוסף פרסמו בסביבתם כדי שאחרים יגיעו
"ויטעמו" גם כן ממה שיש לי להציע, לפחות בינתיים.

כמה מילים עלי, על הקונספט ועל מה שיהיה בעתיד.
שמי אביעד, למי שלא מכיר, נעים מאד. תחביבי הם רבים וימי מלאים בלא מעט עיסוקים, מלבד ה DAY JOB שמפרנס את סביבתי.
בין תחביבי ועיסוקיי הרבים, אחד הרציניים הוא בישול.
כבר לא מעט שנים שאני שם את פעמיי במטבח יום יום ומבשל מטעמים, פשוטים וקשים כאחד.
אני גסטרונום מושבע ואוהב את "החיים הטובים".
אלכוהול משובח, קפה, שוקולד, וכמובן מאכלים כאלו ואחרים.

ששואלים אותי מה אני הכי אוהב להכין, או לאכול (?).. תשובה פשוטה איני מוצא.
מכיוון שבמשך חיי אכלתי והתנסתי בלא מעט מאכלים-מעדות שונות ובקונספטים שונים.
מאוכל עממי פשוט ביותר ועד מאכלי גורמה דקדקנים, מיוחדים ולא משביעים במיוחד ;-).

אני חולה חומוס, שווארמה ופלאפל.. ובעצם תוכלו למצוא אותי בכל יום שישי בבוקר, מבקר בחומוסיה הקבועה שלי, 
למנת השבוע.. שבלעדיה אני רק חצי בן אדם. אך מצד שני, אני מנסה לאכול מכל טוב העולם, בכל מקום שאני נמצא ובפני כל ארון שאפתח יצוץ לו רעיון ומתכון מוכן להישלף ולהכין ארוחת מלאכים.

למה בעצם?
את האתר הזה פתחתי עבורי בעיקר.. פשוט רציתי מקום שאוכל להיכנס אליו ולשלוף את המתכונים
שאני מכיר, ממציא, או משפר עם הזמן מקיים.. באופן קל ונקי. בסופו של דבר, כמו כמעט כל דבר שאני מתעסק בו.. 
נכנסתי לזה בכל הכוח..והיום הוא מיועד עבור כל אחד שמוצא אותו מועיל, כיפי ונחמד.

מי מצלם?
אני! תמיד רציתי והיה לי חשק לצלם את המנות שאני מכין. כדי שיהיו לי תמונות יפות..אתם יודעים..גאווה. 
אך לעולם לא הצליח לי כל כך וגם לא התעמקתי בעניין עד הסוף. הפעם הלכתי כמה צעדים קדימה.
קראתי, למדתי ורכשתי ציוד צילום קצת יותר טוב ממה שתמיד היה מונח בבית, בתקווה להשתפר
ושהתמונות יזילו מימכם ריר.. וייתו בכם את הדרייב לנסות ולהכין בעצמכם.

אילו מתכונים יהיו?
אפשר לראות כבר עכשיו, שהקונספטים אינם אחידים.
"פסטה עם פירות ים" לצד "חמין". "טארט אגסים ביתי" לצד מנת "ים יבשה" אופנתית, של פילה עם חסילונים על הפלנצ'ה..   כך אני אוכל. מכל וכל. מתכונים מרוקאים, טוניסאים, רומניים, אמריקאים, צרפתיים ואיטלקיים.. לצד מתכונים מסין, יפן תאילנד ורואנדה. אנסה להביא לכם את המיטב שבישלתי ואבשל תוך כדי.. כדי שתוכלו להתנסות בעצמכם בבית,
או לקבל השראה לארוחות אחרות, שתרצו להכין.

FAQ:

אתם: היכן נרשמים כדי לקבל עדכונים בכל פעם שמתכון חדש עולה לבלוג?
אני: בפינה הנמוכה מימין בבלוג, נמצאת מערכת הרשמה. "כמנוי".. יש לחצן עם המילה "עקוב"..תלחצו עליו..
ותעקבו אחר ההסברים. זה די פשוט וקל. אם זה לא מצליח ואין לכם כח להתעסק עם זה, שילחו לי מייל ואעדכן אתכם בעצמי.

אתם: ההסברים על הכנת המתכונים קצרים ומתומצתים קצת.. לא?
אני: כפי שהסברתי.. הבלוג הזה נכתב בהתחלה עבורי.. כך שאני לא ממש צריך הסברים מדוקדקים וארוכים, 
אלא רק תזכורת מאד כללית. אך אני מבטיח לשתף ולתת קצת יותר פירוט והסברים.
אם למישהו יש שאלה כל שהיא.. המייל שלי מופיע פה בסוף הדף.. ואפשר גם להגיב\לשאול בסוף כל מתכון
בבלוג עצמו. מבטיח לענות..תגיבו ותקשקשו כמה שבא לכם בבלוג.. יהיה כיף יחד.

אתם: יש בייננו גם צמחוניים וטבעונים.. האם יהיו מתכונים שלא כוללים בשר, דגים וכיוצ'.. ?
אני:  למרות שמגוון המתכונים הנמצא באמתחתי, לא ממש מכוון לז'אנר הצמחוני לגרסאותיו..
אשתדל מפעם לפעם, לגוון עבורכם גם כן.
אני בדרך כלל, לא ממש "אוכל את האוכל של האוכל שלי". ;-) .אבל אם זה יביא אתכם לבדוק את
הבלוג מפעם לפעם.. אשתדל להכניס כמה כאלו בכיף.

אתם: בכמה מהמתכונים, אתה משתמש ברכיבים שלא שמענו עליהם, או שאין אותם בבית "נורמאלי.. "
איפה קונים? והאם יש לך את הרכיבים הללו באופן שוטף אצלך?
אני: הרכיבים הם לרב די סטנדרטים, אלא אם אלה תבלינים מיוחדים, או רטבים שבדרך כלל מתברגים תחת מתכונים מאסיה הרחוקה למשל.
לי אישית יש לא מעט מהרכיבים שמופיעים במתכונים השונים. המלצתי היא לכל אחד שחושב להתחיל את דרכו 
בבישול היא: לבנות לעצמכם מן מזווה בסיסי של דברים "שתמיד" תצטרכו, או שמשתמשים בהם המון.. 
למשל: חמאה, שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, ג'ינג'ר, סויה בהירה, קמח לבן ועוד.
אפשר למצוא רשימה די ארוכה של מזווה "בסיסי" בדף הזה שרשמתי עבורכם גם כן.

אתם: מדוע אתה לא מצלם גם את דרכי ההכנה אלא רק את המנה הסופית?
אני: שאלה טובה.. התשובה הפשוטה היא.. שפשוט אין לי ממש כוח.. וזה לא תמיד נוח.
ישנם מתכונים מתוזמנים במדויק, או מהירים מאד. כך שלצלם, יהיה קשה מאד.. בגין זמן.
 מבטיח מפעם לפעם, להראות קצת תוך כדי הכנת המנות.

אז זהו.. זוהי הייתה תמצית הרעיון שעומד מאחורי האתר הזה. כולי תקווה שהוא יביא לכם אושר, חשק ושמחה
בלב. בסופו של דבר, אוכל זה צורך ואפשר להנות ממנו ולאכול טוב ובכיף.
איכלו במידה ושתפו אחרים.
אביעד בריד.

דרך התקשרות: אביעד ב.
למייל – Byrdparis@Gmail.com




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...