יום שישי, 7 בינואר 2011

פסטה עם שרימפס, ברוטב עגבניות חרפרף.



מנת הדגל שלי כנראה. או אולי זו שאני מכין באופן קבוע ותדיר ברגע שבא לי פסטה עם פירות ים.
שרימפסים טריים שנכנסים לרוטב עגבניות חרפרף מדהים וסמיך. קישוט של פטרוזיליה קצוצה רעננה מביאה ירק לצלחת
ולא מעט טעם למרות הכמות הקטנה ביחס לרוטב האדום והעשיר. פירות הים פריכים ומדהימים סופגים אליהם את העגבניות
וכל ביס מתלווה בגלגול עניים מהנאה ומעונג. זו ללא ספק אחת האהובות עלי ולא סתם היא מופיע ממש כבר בהתחלת הבלוג שנפתח זה עתה.

מצרכים: (4 מנות)

1 חבילת פסטה מסוג ספגטי או ארוכה אחרת לבחירתכם
1/3 כוס שמן זית משובח
1 כף חמאה
2 שיני שום פרוסות דק
5-6 עגבניות תמר בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
פלפלון צ'ילי קטן מיובש (או צ'ילי יבש בשבבים) לפי הטעם
400 גר' שרימפס טרי מקולף
פטרוזיליה טרייה קצוצה
חצי כפית בזיליקום יבש
רבע כוס יין לבן יבש
רבע לימון סחוט
קליפה מחצי לימון
מלח\פלפל שחור גרוס - לפי הטעם (שימו לב, הפסטה יוצאת קצת מלוחה מהמים המומלחים)
גבינת פרמז'ן מגורדת דק (אופציונאלי)

אופן הכנה:
1 - מחממים את החמאה יחד עם 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה על חום נמוך. מטגנים את השום יחד עם הצי'לי 
עד שהם מתחילים לעלות ארומה. 
2 - מוסיפים את העגבניות ו 3 כפות מים. מערבבים בעדינות, מכסים את המחבת ומבשלים כ 10-15 דק' עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות. מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עד לצמצום הנוזלים ב 2/3 לפחות. 
3 - מתבלים בבזיליקום, גרידת הלימון ומלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. מערבבים ומוסיפים את השרימפסים. 
מבשלים אותם כ 2-3 דק' לא יותר, עד שהם משנים את צבעם לורוד בהיר. מכבים את האש.
4 - סוחטים מעט מיץ מלימון כדי להבריק את הרוטב ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. 
5 - מסננים את הפסטה אך שומרים כוס ממי הבישול. מוסיפים את הפסטה למחבת ומדליקים שוב את האש.
מערבבים הכל יחד ומוסיפים מעט ממי הבישול כדי לפתוח את הרוטב שוב. מכבים ומגישים עם פרמז'ן מגורדת מעל לאקסטרא טעם.


טיפים -
הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך!
שרימפסים טריים הם הכי טובים, אך יש היום בסופרים גם קפואים באיכות טובה מאד..שימו לב להפשיר לפני ההכנה.
עגבניות תמר טריות ובשלות, קשה למצוא בחורף. למרות שיש פה ושם למצוא מחממות. לחילופין יש היום בסופרים\מעדניות שימורי עגבניות תמר מעולים מקולפים.. אפשר להשתמש בהן גם כן, רק תוסיפו לרוטב קורט סוכר שיאזן את החמיצות מהקופסאות הללו.



לחיצה על אחת התמונות תפתח לכם סדרה של כולן ברזולוציה גבוהה.
ואל תשכחו להגיב לספר לי מה אתם חושבים. 
C YA.. 



Shrimp pasta with tomato sauce.
Here is a great recipe to an extremely tasty Pasta dish.
To whom who loves Italian food and for the ones who loves seafood in particular, this dish will be a delicacy.
Ingredients:
Sauce:
1/3 cup of Fine Olive Oil
30 gr Butter
2 thin sliced Garlic cloves
4-5 cubes diced very ripe Tomatoes
1 small dry Chilly Pepper
400 gr pealed fresh Shrimps
Chop fresh Parsley
1/2 teaspoon of dry Basil
1/2 glass of dry White Wine
1/4 squeezed Lemon
Whole Lemon zest
Salt {for flavor – keep in mind that the Pasta is a bit salty from the salty water}
Black pepper
Thin grated Parmesan cheese
Pasta:
1 pack of Pasta – 400/500 gr – fresh or dry long pasta
Salty water
Cooking:
In a deep pan, heat the Butter with two tablespoons of Olive Oil.
Fry the Garlic and Chilly until it turn golden {be careful not to over fry the Garlic, it becomes bitter} and add the Shrimps
Fry it all together for a minute or two – until the Shrimps turning to a pinkish/ orange color.
Add the dry Basil, White Wine and start to reduce.
Squeezed the Lemon, add the Lemon zest and steer it for few seconds.
add the Tomatoes and cover for a few minutes till it all soften.
When in need {the sauce is too thick} add a few tablespoons of Cooking Water from the Pasta which is boiled next to the sauce, add the Chop Parsley and turn of the fire.
When the Pasta is ready, we filter it and return it to the cooking pot {without the water of course} add the gravy from the pan. We mix it to a perfect harmony.
serve it with a slice of Lemon and grated Parmesan Cheese.
Bon appétit
Tips:
The gravy awaits the pasta, and not the other way around.
The gravy cooking should be rather quick…
Fresh shrimps are the best, but there are very good frozen ones in the supermarket nowadays. They have to be unfrozen before making them of course.
Fresh ripe Tamar tomatoes are hard to find during the winter. Although there are some greenhouses to find them in. the alternative is pealed Tamar tomatoes canned which you can find in the supermarket. You can use them as well; just add a pinch of sugar to balance the sourness of those cans.

Aviad

Translation By -@Gilad Barid

4 תגובות:

  1. הי אביעד,
    תודה על המתכון וברכות על הבלוג הנחמד. הכנתי אתמול פסטה בהשראת המתכון והתוצאה היתה טעימה. עם זאת, במהלך הבישול התעוררו שתי שאלות. האחת, מהי מידת שמן הזית הסופית הדרושה? השנייה, האם כמות הרוטב באמת מתאימה לחבילת פסטה שלמה? אני הכפלתי את כמות העגבניות והשום והשתמשתי ב- 3/4 חבילת פסטה ועדיין הרוטב יצא בעיקר לימוני ומעט תפל ובודאי דליל ובהיר יותר מהתמונה בבלוג.

    השבמחק
  2. הי הלה.
    תודה על הברכות.

    לגבי הכמויות, קצת קשה לענות בהתכתבות.
    ראשית עגבניות של קחץ למשל שונות משל חורף. בטח בצבען ובטעמן וגם בכמות המיץ או הבשרניות.
    קצת קשה לי להאמין ש 10 עגבניות לא הספיקו לך לכמות הפסטה שהכנת :) - למרות שכמובן הכל יכול להיות.
    ניתן תמיד להוסיף רוטב עגבניות מוכן למזל של mutti שבא בבקבוקי זכוכית כדי להסמיך עוד יותר אם למשל לא מספיק לנו.

    לגבי שמן הזית, כתבתי אומנם שליש כוס אבל לא חייבים להשתמש בהכל. עניין של טעם. אני מכין את הפסטה הזו עם קצת יותר מ2 כפות.

    מקווה שפעם הבאה יצליח לך יותר :)
    כיף שבאת,
    אביעד 

    השבמחק
  3. היי אביעד,
    צילומים נפלאים - הייתי נוגס עוד רגע במסך ....
    עקבתי אחרי התפריט ויצא מעולה !!!
    אימא שלי אהבה מאוד וזה הישג בפני עצמו

    חזק ואמץ

    יוסי

    השבמחק
    תשובות
    1. יוסי, תודה רבה על התגובה. אני שמח שכולם אהבו את המנה והמתכון.

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...