יום שישי, 7 בינואר 2011

פריטטה שרימפס.


מתכון נהדר להגשה כשיש אורחים לארוחת ערב זריזה, או סתם להתפנק לבד עם כוס יין.

מרכיבים:
30 גר' חמאה + 2 כפות שמן זית בתולי.
6 ביצים גדולות (עדיף משק\אורגניות).
350-400 גר' שרימפס טרי, או קפוא (לא מבושל).
תפוח אדמה קטן, מגורד בפומפייה.
בצל סגול אחד, קצוץ דק.
חצי כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה.
חצי כוס גבינת פרמז'ן, מגורדת.
קליפה מחצי תפוז מגוררת.
חצי לימון סחוט.
מלח, פלפל.
חצי כפית צ'ילי יבש.


תהליך ההכנה.
מחממים תנור ל 200 מעלות על מצב אפייה.
ממיסים את החמאה ושמן הזית במחבת בינונית יחסית
(הרעיון שהבלילה תעלה לעובי של 2 וחצי ס"מ בערך).
את מחצית מכמות השרימפס נחתוך לחתיכות גסות ואת המחצית השנייה נשאיר שלמה.
מערבבים את כל מרכיבי המנה היטב בקערה עמוקה ויוצקים במחבת החמה.
מערבבים את הבלילה עם כף עץ כדקה לערך ומשטחים את הבלילה על כל פני המחבת.
מכניסים לתנור ואופים כ 5-6 דק', או עד שהפריטטה מזהיבה.
מוציאים ומגישים חם, בתוספת סלט עלים ירוק רענן וכוס יין.
או אפילו כמתאבן קר בחתיכות קטנות יותר.


טיפים –
אפשר לשחק עם זמני האפייה ובכך ליצור מרקם שונה לפי העדפה. פחות זמן המרקם יהיה רך ודליל יותר.
זמן רב יותר באפיה, יהפוך את הפריטטה לדחוסה וסמיכה יותר.
יש לשים לב לא לאפות יותר מידי זמן, בכדי לא לשרוף את הקצוות, או את תחתית הפריטטה הכבדה.
העדפה האישית שלי; לאפות קצת פחות זמן, למרקם הרבה יותר עדין ויוקרתי, מתקבלת פריטטה גבוהה ויפה.

"Shrimps Frittata"
Here is a great recipe to serve when guests arrive for a quick dinner, or just to indulge you with a glass of wine.
Ingredients:
30gr of Butter + 2 tablespoons of virgin Olive Oil
6 large Eggs {organic or Farmhouse}
350 -400gr of fresh/freeze {uncooked} Shrimps
1 small grated Potato
1 small chop red Onion
1/2 glass of fresh, chop Parsley
1/2 glass grated Parmesan Cheese
1/2 grated Orange Shell
Juice from 1/2 Squeezed Lemon
Salt
Pepper
1/2 teaspoon Dry Chilly
Cooking:
Heat the oven to 200 degrees on baking mode. Melt the butter and Olive Oil in a relatively medium pan {the idea is that the mixture will be 2.5cm thickness}. Cut 1/2 of the shrimp's quantity to rough pieces and the other 1/2 leave intact. Mix the mixture with a wooden spoon for about a minute and flatten the mixture throughout the pan. Put in the oven and bake for 5-6 minutes or until the Frittata turns gold. Pull out and serve hot with a fresh green salad aside and a glass of wine. You can serve even as small appetizers as well.
Tips
You can play with the baking time and by that creating a different texture by preference.
Less time will turn the texture to be soft. Longer time will turn it to thick and more compressed.
You must be carful not to over bake it so the sides or the bottom won't burn.
My personal favorite; bake less so the mixture will be more prestige and delicate, you will receive a high beautiful Frittata.

2 comments:


  1. שמע, זה נראה מגרה. יש כל כך הרבה דרכhם נפלאות לההכין שרימפס.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
  2. מעולה!! מתכון מאוד טעים וסלחני גם אחרי ששיחקתי עם הכמויות.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...