יום רביעי, 19 בינואר 2011

מרק רגל תימני


מרקים זה תמיד טוב בחורף, אני מעדיף את אלו שהם ארוחה בפני עצמה.
מרק שעועית עם בשר (בקרוב), או מרק רגל תימני חריף ושומני, למרות שהוא הרבה יותר מימי והרבה פחות "נזיד"
הבשר, העצמות, תפוחי האדמה, הגזר וכו, עושים אותו לארוחה מושלמת כמעט. תועפות שום ותבלינים מעלים אותו מעלה
בדרגות המרקים המיוחדים שאני חולש עליהם בחורף.

כבר המון זמן שאני מתכנן לעצמי סיר ענק של מרק רגל מהביל.. סוף סוף גם הגעתי לזה.

לפניכם מתכון די קליל למרק רגל מצוין ומתובל במיוחד. אחד הדברים שאין כאן הם: אבקות מרק למיניהם
שהם מבחינתי A BIG NO! במרקים שכאלו, הם פשוט הורסים כל חלקה טובה.
הסירים הללו בעבר היו מתבשלים לאיטם על פתיליות. כיום יש טריקים אחרים לבישול ארוך; כמו "מטקה" מתחת לסיר,
או המשך בישול בתנור חמים.
כמה שתבשלו את המרק הזה יותר, כך ישתבח טעמו. שימו לב לנוזלים ועשו ממנו סיר ענקי, כי כולם לוקחים פעמיים!

למצרכים:
שליש כוס שמן צמחי
1 וחצי קילו עצמות רגל פרוסות בעובי 5 ס"מ- עגל (לא עצמות מח עצם "ערומות" אלא אלו עם הבשר השקוף והעור סביבם)
3 בצלים לבנים פרוסים
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים למקטעים קטנים
5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים לאורך
2 כפות חוואיג' למרק (כדאי לרכוש בחנויות מתמחות לבלינים ולא להתפתות לקופסאות בסופרים)
1 כפית גדושה כמון
1 כפית זרעי כוסברה - כתושים
2 זרעי הל - כתושים
10 שיני שום מעוכות וחתוכות
מלח, פלפל
חצי כוס עלי כוסברה + פטרוזיליה קצוצים דק
1 פלפל שאטה יבש חתוך לשניים (מי שלא אוהב חריף, לא חובה לשים)
2 וחצי ליטר ציר עוף\עגל (אפשר גם להשתמש במים במקום כאופציה ענייה והרבה פחות טובה)

להכנה:
1 - בסיר עמוק וגדול, נחמם מעט את השמן ונאדה את הבצל, השום ואת הפלפל החריף עד להזהבה קלה.
2 - נוסיף את רגלי העגל, נטגן ל 2 דק' בערך ונוסיף את הנוזלים. נבשל על אש בינונית.
עם כף גדולה מחוררת, נקפה את הקצף שצף במעלה הסיר כ 3 - 4 פעמים במשך 30-40 דק'.
3 - נוסיף את הגזר והתבלינים כולם, כולל העלים הקצוצים. ונמשיך לבשל על אש נמוכה מאד (כולל "מטקה" מתחת לסיר למי שיש) כ 3 שעות שהסיר מכוסה.
4 - נוסיף את תפוחי האדמה ונמשיך לבשל כשעה נוספת (בסיר מכוסה).
סה"כ המרק התבשל כ 4 שעות + 30-40 דק לתהליך הניקוי הראשוני.
ניתן ומומלץ, להמשיך לבשל את המרק על פלטה חמה או תנור שחומם מראש ל 130-140 מעלות כשעתיים-שלוש נוספות.
אך למי שאין כוח או סבלנות, המרק מוכן גם בשלב זה.



בתאבון
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לרזולוציה המקסימלית,
ואל תשכחו להגיב ולספר לי מה אתם חושבים.
C YA..

הרשומה הזו עודכנה שוב בתאריך 9.12.2011
תמונות+טקסט
א.

‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...