יום ראשון, 9 בינואר 2011

קציצות בשר עם ארטישוק לימון וזעפרן


כבר כמה ימים "לוחצים עלי" להכין תבשיל "הכל בסיר אחד" ושיהיה מיוחד.. אז הכנתי.

הנה לפניכם מתכון, טעים ומהיר להכנה של תבשיל קציצות מדהים. טעם בשרי, חצי חמוץ, עסיסי וחמאתי - ורוטב שאפשר לנגב עם לחם לבן טרי מבלי לחשוב פעמיים.

המצרכים:
5 כפות שמן זית
חצי קילו בשר עגל טחון (או הודו אדום)
ביצה אחת
פרוסת לחם מושרת במים, סחוטה וקצוצה (רק החלק הלבן)
בצל לבן אחד גדול (או 2 בינוניים\קטנים)
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
4 שיני שום
חצי לימון סחוט
2 כפות לימון בלאדי כבוש (אופציונאלי)
10 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים(אפשר סנפרוסט)
2 כוסות אפונה ירוקה (אפשר סנפרוסט)
מלח גס, פלפל שחור גרוס.
קורט זעפרן (למי שאין, לא נורא - רק שתדעו שזה מקפיץ את המנה למקום אחר!)
חצי כפית זרעי כוסברה כתושים (אפשר לפצח אותם עם רוחב סכין, על משטח)
כוס גדולה של מים.

דרך הכנה:
בקערה נכין את עיסת הקציצות;
נוסיף לבשר, חצי כוס פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, שן שום כתושה, חצי בצל קצוץ, ביצה ואת הלחם
ונערבב היטב בידיים עד לעיסה הומוגנית. נשים בצד למנוחה קלה.

לרוטב,
נחמם את שמן הזית ונאדה את הבצל ואת השום ל 2 דק' על אש קטנה.
נוסיף את הארטישוק ונערבב לדקה, נוסיף את האפונה ונתבל את התבשיל במלח, פלפל ובזרעי הכוסברה.
בינתיים- לכוס מים, נוסיף את הזעפרן ונערבב פנימה עד לצבע כתמתם.
לסיר נמשיך להוסיף את הירק שלנו (חצי כוס פטרוזיליה, חצי כוס נענע) ונערבב.
מוסיפים את הלימון הסחוט ואת הכבוש (למי שיש) ומנמיכים את האש למינימום.
בשלב זה נוסיף את המים אל הסיר ונערבב היטב עם כף עץ, כאשר אנו מגרדים קלות את המשקעים מהתחתית.

צרים מהבשר עיגולים, בגודל של כדורי גולף ומניחים בתוך הסיר עד שמסיימים את כל הקערה.
מכסים את הסיר ומנערים - כך שכל הנוזל יעטוף את הקציצות והן תסתדרנה באופן שווה על משטח הרוטב.
ממשיכים לבשל למשך 15 דק' נוספות על אש קטנה, מכבים ומגישים חם.

בתאבון.
אביעד



Meatballs with Artichoke and Saffron

For the past few days, people around "pressure" me to make "whole in one pot" stew but a special one. So I did.
Here is a quick tasty recipe of an amazing Meatballs Stew.
Meaty, half sour, juicy buttery sauce and one you can wipe with white fresh bread without thinking twice.

Ingredients:
5 tablespoons of Olive Oil
1/2 kilo of grounded Veal {or red Turkey}
1 egg
1 piece of chop squeezed water induced slice of Bread {only the white part}
1 large White onion {or 2 small / medium ones}
Parsley
Mint
Dill
4 Garlic cloves
1/2 squeezed Lemon
2 preserved Baladi Lemon {optional}
10 quarters cut Artichoke coasters {Sanfrost}
2 glasses of Green Peas {Sanfrost}
Coarse Salt
Grinded Black Pepper
1 teaspoon of Saffron {optional. Just so you know, it will jumps the dish to another level}
1/2 teaspoons of grounded Coriander Seeds {you can smash them on a flat plate with a knife}
1 large glass of water

Cooking:
In a bawl, we make the meatballs dough;
Add to the meat, 1/2 glass chops Parsley, Salt, Pepper, 1 grounded Garlic clove, 1/2 chopped Onion, 1 Egg, and the bread. Mix them all by hand until receiving homogenous dough. Put it aside to rest.

Sauce:
Heat the Olive Oil and cook the Onion and Garlic for 2 minutes on small fire.
Add the Artichoke and mix for 1 minute. then add the peas and put some Salt, Pepper and the Coriander Seeds for flavor.
In the meanwhile, add to a glass of water – the Saffron and mix it till receive orange color.
To the pot, we add our Vegetables {1/2 glass of Parsley, 1/2 glass of Mint and 3 tablespoon of Dill} and mix it all together. We add the Squeezed Lemon and the Baladi Lemon and lower the fire to minimum.
At this point, add the orange water to the pot and mix it well with a wooden spoon while slightly scraping the bottom.
Make a round shape balls from the meat, at the size of a Ping Pong ball, and place them in the pot until finishing the dough.
Cover the pot and shake it so all the fluids will cover the balls and they will neatly organize in the sauce.
Keep cooking it for another 15 minutes on small fire, turn of and serve hot.

Bon appétit
Aviad

Translation by-@Gilad Barid

2 תגובות:

  1. שתי שאלות בבקשה:
    מה עדיף? עגל טחון או הודו אדום?
    את הזעפרן יש להשרות במים רותחים, אמת?

    ירון

    השבמחק
  2. וואו, זאת רשומה איומה וישנה מאד, בעיקר התמונה :-) אני אוהב עגל, אבל גם הודו אדום יהיה בסדר גמור ואפילו שילוב של שניהם. זעפרן צריך "לפתוח" במעט מים, אמת.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...