יום חמישי, 13 באוקטובר 2011

פסטה פילה עוף בלימון, אפונת גינה וצנוברים



יש מנות שאני מסתכל, או חושב עליהן לפני הכנתן ויש לי בדמיון תמונה כוללת של כל הסביבה, מזג האוויר, התפאורה, לבוש האנשים ומצב הרוח הכללי שיוצר סביבן.
זו מנה שתמיד נראיתה לי ממוקמת על מזח במועדון יכטות יוקרתי, בריביירה הצרפתית, או האיטלקית. זוג לבוש בלבן וכחול, שחומים משיזוף עדין ויפים למראה, לוגמים שרדונה צונן בכוסות קריסטל וחולקים יחד את המנה המדהימה והאלגנטית הזו. נתחי פילה עוף, שהושרו בלימון ושמן זית, נעטפו בעדינות בקמח וטוגנו בחמאה.. יחד עם רוטב מקסים ועדין של ציר עוף צח, ליים ואפונת גינה עדינה. כל זה נח ברכות על מצע של פסטה עבודת יד בהירה ויפה ומתמזג היטב עם ים הטורקיז שברקע, הרוח העדינה שבשערותיהם, השמש החמימה שמרככת את עור פניהם ומצב הרוח המקסים והמלבב שיש בעיניהם ומבטיהם החודרים אחד בשנייה. הרשומה מוקדשת לסנדרלה, זו שמעבירה את לילותיי במחשבות עטופי צלופן.

מצרכים: (2 מנות)
לעוף -
6-8 נתחי פילה עוף רכים (או חזה אחד נקי מחולק לרצועות גדולות)
קמח לקימוח
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה לטיגון (או שמן זית לשומרי כשרות)
1 שן שום כתושה

לפסטה –
חצי חבילת פסטה מסוג פארפאדלה, טאליאטלה או פוטוצ'יני (ארוכה ורחבה בקיצור)
2 כף חמאה (או שמן זית)
1 כוס ציר עוף צח
1/3 כוס יין לבן יבש
1 ליים סחוט טרי (או לימון)
1 בצלצל שאלוט קצוץ
1 שן שום פרוסה
1/2 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה של סנפרוסט. לא שימורים!)
חופן צנוברים קלויים
מלח ופלפל לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציונאלי)

הכנה:
1 – בקערה מוסיפים את העוף, 2 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, שום, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות, עדיף ללילה (לא יותר מ 12 שעות). מוציאים ומקמחים בקמח שתובל במעט מלח ופלפל. מנערים מעודפים.
2 – במחבת ממסים 1 כף חמאה (או מחממים שמן זית) ומטגנים בסבבים קטנים את פילה העוף עד להזהבה עדינה משני הצדדים. מוציאים לצלחת חמימה בצד, כך ממשיכים עם כל שאר הנתחים.
2.1 – מבשלים בסיר גדול עם המון מים את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה".
3 – במחבת נקייה מחממים 1 כף חמאה (או שמן הזית) ומאדים את הבצל והשום על חום נמוך עד לשקיפות. מוסיפים את היין הלבן ומקרצפים את תחתית המחבת להרים משקעים. מצמצמים את הנוזל בחצי. מוסיפים את ציר העוף וממשיכים לבשל על חום בינוני, עד לצמצום הנוזלים בחצי שוב. סוחטים את הליים פנימה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.  
4 – מוסיפים לרוטב את נתחי העוף המטוגנים ואת האפונה ומבשלים יחד לכ 2-3 דק' , מסננים את הפסטה המוכנה ממי הבישול ומעבירים לקערת הגשה גדולה ויוצקים מעליה את הרוטב יחד עם העוף. מערבבים כדי שהפסטה תתעטף ותספוג את הרוטב ומגישים לצלחות אישיות עם צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה מעל.. לקישוט.
*הערה: שימו לב שאת האפונה אנו מוסיפים ממש 2 דק' לפני סיום הבישול, אם היא תהיה בנוזל זמן רב יותר, היא תהפך להיות בצבע ירוק דהוי ולא ירוק חזק ויפה.


בתאבון,
אביעד.

 לחיצה על התמונות תביא לכם אותן ברזולוציה המקסימלית, 
וכמובן אל תשכחו להגיב ולספר לי על מה אתם חושבים.. 

C YA 

6 תגובות:

  1. פתרת לי את "הבעיה" של מה להכין למחר בצהריים.. איזו אלגנטיות!

    כיף ל"סינדרלה" שלך!

    השבמחק
  2. אין מילים.

    אני הולכת לעשות בדיוק את זה, עכשיו.
    לעזאזל התכנונים המקוריים שהיו לגבי הנתחים ששוכבים לי כעת במקרר...

    אם אצליח ,ולו במעט, ולו בדמיון,לחוות מעט ממה שהולך בין הסינדרלה שלך לנסיך שלה- זכיתי .

    פוסט מרגש, מנה מדהימה וצילומים... אוי, אילו צילומים.

    :)

    השבמחק
  3. ש-ל-מ-ו-ת בצלחת.

    תודה

    השבמחק
  4. וואי, גם לי עשית חשק עם המנה הזו...
    אני, לצערי, מדמיין ארוחה סביב השולחן המשפחתי, אני והאשה לא שזופים אבל סמוקים מעצבים, הילדים צורחים ברקע, הטלוויזיה בקולי קולות, הכלבה נובחת...
    ועדיין, אחרי הביס הראשון: רוגע ושלווה, מזור לגוף ולנשמה.
    תודה.

    השבמחק
  5. Y זה נראה כ"כ טוב!!

    נהדר! אהבתי.

    השבמחק
  6. יצא פשוט מעלף!

    תודה רבה על המתכון!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...