יום שני, 14 בפברואר 2011

פסטה צרפתית ברוטב בשמל


זהו אמנם מתכון לפסטה, אך עם שורשים צרפתיים. האמת שאם נסתכל בשורשים הקולינאריים
הצרפתיים, נראה שם את האיטלקים.. בכל מקרה..

זוהי מנה גדושה בכל טוב, עם טעם עשיר מאד, שממלא את הפה בארומות ובטעמים.
המתכון הספציפי הזה כולל גם בשר לבן, (חזיר), אך ניתן להחליפו בכל בשר אחר שתחפצו בעקרון..
למרות שמי ששומר על עניני כשרות, זה גם ככה לא מתכון עבורו..
בואו נתחיל.. אני נהיה רעב!

מצרכים: (2 מנות)
300 גר' פסטה מסוג "פנה"
300 גר' בשר לבן מנתח צוואר, קצוץ לקוביות קטנות מאד (לא טחון, קצוץ)
1/3 כוס שמן זית איכותי
1/2 כוס יין לבן יבש איכותי
1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
1 גבעול סלרי אמריקאי, חתוך לקוביות
1 בצל לבן, קטן, נקי וקצוץ דק
2 שיני שום כתושות
7 עלי בזיליקום טרים, חתוכים לרצועות (שיפונדל)
10 פטריות שמפיניון טריות, פרוסות.
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
4 כפות פרמזן מגורד

לרוטב באשמל:
50 גר' חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב.

להכנה:
חממו תנור על מצב "גריל" בחום גבוה.
1- במחבת עמוקה, חממו את שמן הזית וטגנו את הבצל, הגזר והסלרי עד לקירמול עדין (הם צריכים להזהיב קצת).
הוסיפו את הבשר, הפטריות, השום ואת הבזיליקום וערבבו היטב את כל הרכיבים שלא ישרפו.
2- צקו את היין הלבן וצמצמו אותו כמעט עד הסוף, תבלו לפי טעמכם במלח ובפלפל וסיגרו את האש.
3- בסיר קטן, המיסו את החמאה, הוסיפו 2 כפות קמח וערבבו עד לקבלת רביחה חלקה, הוסיפו את כוס החלב
והמשיכו לערבב עד שמתקבלת משחה חלקה ולבנה. כבו את האש.
4- בינתיים, הרתיחו בסיר גדול כ 5 ליטר מים עם 2 כפיות מלח, ובשלו את הפסטה עד לדרגת אל דנטה (סננו את הפסטה
כ 2 דק לפני גמר בישולה, לפי הוראות היצרן)
5- הדליקו חזרה את המחבת עם תערובת הירקות והבשר והוסיפו לה את הפסטה. הוסיפו כ 3 כפות מרוטב הבשמל
וערבבו היטב לעוד דקה אחת. הסירו מהאש.
6- העבירו את התערובת מהמחבת לתבנית אפיה בינונית, צקו מעל הכל את רוטב הבשמל שנשאר בסיר הקטן ומעליו
את הפרזמן המגורד. הזליפו מעט שמן זית והכניסו לגריל (שכבר חם מאד) ל 10 דק (או עד שהשכבה העליונה מקבלת
קראס זהוב ויפה).

בתאבון,
אביעד.

"French Pasta in Béchamel Sauce"

This is in fact a Pasta recipe, but with French root. The truth is if we look at the French culinary roots we can see the Italians there also... in any case…

This is a well filled, rich taste dish which fills your mouth with aromas and different flavors.

This specific recipe includes Pork meat but it can basically be replaced with any other meat you desire. Although, the ones who cares about Kosher, this is not a recipe for you.

Lets get started, I'm getting hungry!

Ingredients: {2 dishes}

300gr "Penne" Pasta

300gr of very tiny cubes chop {not grounded} Neck cut Pork meat

1/3 glass of fine Olive Oil

1/2 glass of fine Dry White Wine

1 peeled cube diced Carrot

1 cube diced American Celery Stalk

1 small chop clean White Onion

2 crushed Garlic Cloves

7 strips cut fresh Basil Leaves {

10 spreads fresh champignon Mushrooms

Salt by taste

Grinded Black Pepper by taste

4 tablespoons of grated Parmesan

Béchamel Sauce:

50gr of Butter

2 tablespoons of Flour

1 glass of Milk

Cooking:

Set you oven on "Grill Mode" at the highest heat.

  1. In a deep pan, heat the Olive Oil and fry the Onion, Carrot and Celery till you receive a gentle "Caramel" {they need to turn slightly golden}. Add the Meat, Mushrooms, Garlic, Basil and mix them well so they won't burn.
  2. Pour the White Wine and reduce it almost all the way, spice it for your liking and closed the stove.
  3. In a small pot, melt the Butter and add 2 tablespoons of Flour. Mix it until you received a smooth roux. Add a glass of Milk and keep mixing until getting white smooth paste. Turn off the stove.
  4. In the meanwhile… in a large 5 liter pot with 2 teaspoons of Salt, cooked the Pasta till receiving 'al dente' level{filter the pasta 2 minutes before finish cooking according to manufacture instructions}
  5. Turn on the pan (again) with the vegetable and meat mixture. add the pasta. And 3 tablespoons of the béchamel sauce. mix it well for another 1 minute and pull off from the stove.
  6. Move the mixture from the pan to a medium size cast, pour the béchamel sauce that left in the small pot all over it and some parmesan on top, drizzle some Olive Oil and place it in the already heated grill for 10 minutes {or till the top layer gets a beautiful gold crust}.

Bon appétit

Aviad

Translation by - @Gilad Barid

5 תגובות:

  1. יאמי... נראה לי שגם הילדים נהנו...
    תגיד,
    כשאתה עושה בשמל אתה פשוט שופך את כל החלב הקר בבת אחת? זה לא נהיה גושים?

    השבמחק
  2. הי, תודה!
    ללא ספק ילדים יהנו ממנה מאד.
    את בחלב יוצקים אחרי שהחמאה והקמח כבר עורבבו והגושים נעלמו.. כך החלב נספג ומעשיר את הרביכה.. ויוצא חלק גם כן.
    בתאבון. 

    השבמחק
  3. היי

    בתור אחד ש"שולק" את המתכונים שלך האחד הזה די חמק לי מתחת לרדאר...
    אתה יכול לשתף אותי מהיכן המתכון הזה? אני מאד סקרן לדעת

    השבמחק
  4. הי ירון, האמת שאין לי שמץ של זכרון מהיכן שלפתי אותו.. אני מכין אותו המון שנים וזה גם אחד הראשונים שהעלתי פה לפני כמה שנים בפתחתי את הבלוג. אין לי מושג מאיפה למדתי אותו :-).
    מקווה שתכין ויהיה לך טעים בכל זאת ;-)

    השבמחק
  5. גועל נפש לא להכין בחיים

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...