יום שני, 27 בפברואר 2012

צ'וריסו עם ביצת עין ותפוחי אדמה בשמן זית


ללא ספק אחת ממנות הבוקר\צהריים\ערב המגניבות והטעימות שאני מכין ואוכל כמובן.
בשר מנקניקיית צ'וריסו, יחד עם ביצת עין נוזלית שמרככת את הטעם הפיקנטי הספרדי של הנקניקייה ותפוחי אדמה קריספיים ונימוחים בנוסף, שהולכים יחד בצלחת.
מעל הכול, עגבנייה טרייה שגורדה ממש עכשיו על פומפייה ומוסיפה קרירות, מתיקות וחמיצות לכל הבלגאן עתיר השומן והכול כך(!) טעים הזה.      .....שנייה..(קול בליעה).

הנה לפניכם מתכון קליל מאד מאוד.. שאורך דק' ספורות מרגע ההכנה, ויש לכם ארוחת מלכים! את הצ'וריסו פורסים באלכסון עוד שהיא במצב נא. אם קניתם נקניקיות טובות כמו שלי (Helga wurst) תוכלו לראות את כתמי השומן והבשר המדהימים. לזה נוסיף תפוחי האדמה מטוגנים, במעט שמן זית עד שהם מקבלים מן ציפוי פריך, זהוב ומקסים. מעל הכל.. הביצה.. אוך אני סאקר לחלמון נוזלי. שיהיה בתאבון.

מצרכים: (2 מנות ~)
שמן זית
3 נקניקיות צ'וריסו פרוסות עבה באלכסון.
1 בצל סגול קטן-בינוני פרוס חצי אמינסר
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות אחרי שבושלו 20 דק' בהמון מים (עם הקליפה)
מלח ופלפל לפי הטעם
2 ביצי משק גדולות
1 עגבנייה אדומה מגורדת בפומפייה (אופציונלי)
מעט פטרוזיליה טרייה לקישוט



הכנה:
1 - במחבת נקייה, צקו מעט שמן זית וטגנו לחצי דקה מכל צד את מטבעות הצ'וריסו, הוציאו החוצה לצלחת חמימה.
2 - שטפו את המחבת היטב, צקו 1-2 כפות שמן זית וטגנו את תפוחי האדמה לכמה דק' מכל צד עד לציפוי זהוב ויפה.
תבלו במלח ופלפל לפי הטעם. הוציאו החוצה לצלחת הגשה.
3 - טגנו במעט חמאה\שמן זית ביצה בנוסח "עין".

צלחתו - במרכז צלחת הוסיפו את תפוחי האדמה, הצ'וריסו ורצועות הבצל, מעל הכל הניחו את הביצה.
קשטו עם פטרוזיליה קצוצה ועגבנייה מגורדת (אופציונאלי).

בתאבון,
אביעד


לחיצה על אחת התמונות, תגדיל את כולן באיכות הגבוהה ביותר..
אל תשכחו להגיב ולספר לי מה אתם חושבים..
C YA.

6 תגובות:

  1. לא יאומן כמה שזה נראה טעים.
    ארוחת הבוקר האהובה עלי!

    התמונות... לפנים!

    אייל

    השבמחק
  2. טעות, טעות חמורה עשיתי כשפתחתי את זה בשעת הצהריים.....
    לא יקרה יותר.
    יאממממי

    השבמחק
  3. רק מהתמונה האחרונה, נתקע לי גוש בגרון והתחלתי לבלוע רוק....

    השבמחק
  4. ממממממממממממ...
    זה נראה טעים בטירוף.
    אבל איפה משיגים צ'וריסו איכותי (חוץ מאשר אצל דובי) ?

    השבמחק
  5. יאיר, תודה.
    אני מניח שאם תחפש קצת בסביבה שלך, תמצא יזמים כאלו שעושים נקניקיות לבד בבית או אפילו בקצביות בעיר הקרובה (אם אפשר לקרוא לה עיר.. ;-))

    בכל מקרה, רק בשביל התחלה, למרות שאני מתריע על התמכרות כבר מעכשיו.. גש לרחוב לנדאו (מס 2) בבירת הנגב. תמצא שם לא מעט דברים טובים.
    בהצלחה.

    אביעד

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...