יום חמישי, 27 בינואר 2011

טארט אגסים

נו, עשיתי זאת שוב.
נראה שמאז שרשמתי לפני כמה קינוחים שלא תראו אותם באופן תכוף, אני
מכין אותם כל שבוע.

הפעם פאי, או טארט אגסים שיצא פשוט חלומי.

מצרכים: (לתבנית פאי 30 ס"מ)
בצק:
2 כוסות קמח
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית אבקת אפיה
100 גר' אבקת סוכר
קורט מלח
ביצה טרופה
2 כפות מי קרח (לא חובה, רק אם יש צורך)

למילוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שקית פודינג וניל צרפתי (אינסטנט)
2 ביצים

הכנה:

בצק:
1 - במעבד מזון - לעבד בפולסים קצרים עד תערובת פירורית, את הקמח יחד עם החמאה, אבקת הסוכר וקורט המלח.
2 - להוסיף את הביצה הטרופה ולהמשיך לעבד בפולסים, עד שגוש בצק נוצר במיכל.
3 - ליצור "פיתה" קטנה, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא לחצי שעה בלבד.
4 - בתום ההתגבשות במקפיא. מוציאים את הבצק ומרדדים בין 2 ניירות אפיה לעיגול בעובי חצי ס"מ ובקוטר גדול רק בקצת מתבנית הפאי. הופכים את הבצק בעזרת נייר האפיה והמערוך, מעל לתבנית משומנת ומורידים את השאריות מסביב.
נחמם תנור ל 180 מעלות.
5 - נחרוץ בעזרת מזלג את תחתית הבצק כדי למנוע התקערות באפייה ונכניס לתנור "לאפיה עיוורת" למשך של 10 דק'

למילוי:
1 - את האגסים נפרוס דק ונכין מניפות קטנות.
2 - בקערה נערבב את חומרי המילוי - השמנת, הביצים ואבקת הפודינג עד לקבלת עיסה הומוגנית וחלקה מגושים.

להרכבה:
1 - בתוך הבצק העשוי למחצה נסדר את האגסים בצורת מניפות קטנות, בכל שטח הפנים של הבצק.
2 - ניצוק את התערובת החלקה שלנו מעל האגסים כך שימלא את החללים שנוצרו עד לגובה שולי הבצק.
3 - נכניס חזרה לתנור ל 30 דק' נוספות, או עד שהפאי ישחים קלות ויקבל צבע זהוב ויפה.

בתאבון
אביעד.

"Pear Tart"

Well, I did it again.

I guess that ever since I wrote that there wouldn’t be many deserts, I making them every week.

This time: Pie, or Tart, Pear Tart to be exact. It was divine.

Ingredients: {Pie cast 30 cm}

Dough:

2 glasses of White Flour

150 gr of cold cubes diced Butter

1 teaspoon of Baking Powder

100 gr of Sugar Powder

Pinch of Salt

1 Scrambled Egg

2 tablespoons of Ice Water {not obligated, only if there is a need}

Filling:

1 Sweet Cream canister

1 French Vanilla Pudding bag {instant}

2 Eggs

Preparation:

Dough:

1. In a Food processor – mix the Flour with the Butter, the Sugar Powder and the pinch of Salt {in short pulses} until receive crumbs mixture.

2. Add the Scrambled Egg and keep working in short pulses until receive lamp of dough

3. Create a small "pita" shape and wrap in clench nylon and freeze it for 30 minutes

4. Unwrap the nylon and flatten the dough between two baking papers to a round shape of 1/2 cm thick. It should be big enough to cover the casting by a bit. Turn the dough with the help of the baking paper and the rolling pin onto the oily casting and remove the left over from the sides.

Heat the oven to 180 degrees

5. We notch the lower end of the dough with a fork to avoid bowl shape during the baking and enter it to the oven to a "Blind Baking" for 10 minutes

Filling:

1. Cut the Pears into small fans

2. In a bowl – we mix the staffing ingredients – the Cream, Eggs and Pudding Powder until receiving homogeneous lump free pulp.

Assembly:

1. In the half done dough, we arrange the small fans pears to fill the entire dough area

2. We pour our smooth mixture over the pears so it should fill the small gaps till the dough margins height

3. We put back to the oven for another 30 minutes or till the Pie will slightly darken and will receive a beautiful golden shade.

Enjoy.

Aviad


Translation by -@Gilad Barid

7 תגובות:

  1. נראה מעולה, עכשיו תרשום "שלא נראה פסטות באופן תכוף" ;-)

    LazyBoy

    השבמחק
  2. אכן יצא חלומי (פעם שניה ברציפות)

    השבמחק
  3. שמע, כל הכבוד ;)
    למרות שעם מתכון כזה, קשה לפספס.. חחח ..
    בכל מקרה, אני שמח לשמוע.

    אביעד

    השבמחק
  4. אצלנו בבית מכורים לפאי הזה, לי יש אמנם קלתית אחרת אבל הפודינג הזה חלומי והורס אותנו כל פעם מחדש... יום אחד שיהיה לי מספיק אומץ "להפריד" אותו מהפאי אצוק אותו לקוקוטים ואהנה מהחלום - נטו!

    השבמחק
  5. ללא ספק אחד הטובים בהחלט.
    ד"א מאז אני קצת פחות מתעסק עם הפודינג אינסטנט ומכין פטסייר מסביב לפרי.. יוצא קצת יותר WOW.. יותר קלאסי

    השבמחק
  6. קלאסי זו בהחלט המילה... לצערי אנחנו חיים בעידן האינסטנט (לא רק בבישול ואפיה) זה תפס... ומשום מה במתכון הזה זו בכלל לא פשיעה. יש מקום לסלחנות.

    השבמחק
  7. את צודקת בגדול.
    במתכון הזה לא מרגישים כל כך את עקבות האינסטנט. הוא באמת מוצלח.
    אבל הפטסייר, כבר מקפיץ הכל לכיוון אחר לגמרי. בכל מקרה, אין בעיה עם סלחנות בעניין הזה. מקובל עלי בהחלט.
    לראיה, המתכון מובא כך. :)

    אביעד.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...