יום שני, 25 ביולי 2011

סלט לחם ועגבניות (Panzanella)


סלט איטלקי, מהיר וקל להכנה. יכול להתלוות להמון ארוחות ויכול גם להיות ארוחה בפני עצמה של קיץ חם, או סתם להתפנקות בין לבין.
הסלט הזה מורכב מקרוטונים של לחם משלשום. לחם שכבר אין סיכוי שמפונקים כמונו- ניגע בו באופן רגיל. כך שבמקום לזרוק, חותכים לקוביות גדולות, אופים בתנור עם מעט שמן זית ושום ומערבבים עם עגבניות, בזיליקום ורוטב קליל. יוצא מעולה וטעים. אני בדרך כלל מכין לי ביצת "עין" ליד, זה סוגר לי את הפינה בול. נסו..
רוצים ללכת עם זה קצת יותר רחוק? פזרו 2-3 עיגולי מוצרלה מסביב, כך בכלל תרימו את המנה הזו לליגה אחרת.

מצרכים: (לקערה שמספיקה ל 2 מנות נניח)
4-5 פרוסות לחם עבות חתוכות לקוביות גדולות (בדרך כלל מה שנשאר משלשום ונשכח בארגז הלחם)
שמן זית לתיבול הלחם ועוד 2 כפות לרוטב.
2 שיני שום כתושות
מלח גס לטעם
פלפל שחור גרוס טרי לטעם
3-4 עגבניות גדולות טריות ואדומות, חתוכות לקוביות גדולות
8 עלי בזיליקום טרי קרועים לפיסות ביד
2 כפות חומץ בן יין אדום לרוטב
3 כפות שמן זית לרוטב

הכנה:
מחממים תנור אפיה (טורבו) על 180 מעלות
1 – בקערה מערבבים את קוביות הלחם עם שליש כוס שמן זית משובח. מתבלים במלח, פלפל ושום.
מערבבים היטב עד שכל הלחם עטוף בשמן ותבלינים.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הלחם בשטח פנים אחיד. אופים לכ 15 דק' או עד שמקבלים צבע זהוב עמוק. מכבים את התנור ומוציאים את הלחם לאוויר המטבח.
2 – בקערה קטנה מערבבים היטב את החומץ ואת שמן הזית.
3 – בקערת הגשה, מצרפים את הקרוטונים, העגבניות, הבזיליקום ואת תערובת השמן והחומץ.
מערבבים בעדינות (מבלי לפורר את הלחם) בעזרת הידיים או כפות גדלות את הסלט ונותנים לו לשבת כמה דק' לספוג טעמים לפני הגשה.

בתאבון,
אביעד.


לחיצה על התמונה תגדיל אותה.. 



BREAD AND TOMATOES SALAD (Panzanella)


Italian salad, it's quick and easy to make. Can accompany many meals and can be a meal itself in the hot summer or some treat between meals.
This salad assembled from croutons from the other day bread. Bread that there is no way, spoiled brats like us will normally touch. Thus, instead of throwing it away, we dice it into large cubes, baked it in the oven with a bit Olive oil and garlic and mix it with some tomatoes, basil and light sauce. It turns out delicious and great. I usually make myself an "eye egg" beside it, that usually covers all my needs.
Try it...
You want to go further with it? Toss 2-3 mozzarella rounds around it, by that you'll elevate this dish to another level.

Ingredients: {a bowl for two dishes}
4-5 thick pieces of bread, big cube cut {the bread which left in the box from the other day}
Olive Oil for the bread and 2 tablespoons for the sauce
2 crushed garlic cloves
Corse salt
Fresh grinded black pepper
3-4 fresh large tomatoes, big cube diced
8 hand-turn fresh basil leaves
2 tablespoons wine vinegar for the sauce
3 tablespoons of olive oil for the sauce

Cooking:
Heat the oven {turbo} to 180 degrees

  1. We mix the bread cubes with 1/3 glass of fine olive oil in a bawl. Spice it with salt, pepper and garlic. Mix it all together till all the bread cover with the oil and spices. Pad the oven-pan with baking paper and arrange the bread. Baked for 15 minutes or till we receive a deep gold color. Turn off the oven and pull out the bread.
  2. In a small bowl, mix the vinegar and olive oil.
  3. In a serving bowl, add the croutons, tomatoes, the basil and the vinegar olive oil blend. gently mix it by hands {without crumble the bread}, or with a large spoons and let it sit for a while to absorb all the tastes before serving it.

Bon Appetite
Aviad

Translation By - Gilad Barid

תגובה 1:

  1. איזה טעות זה להיכנס לבלוג שלך רעב!

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...