יום רביעי, 5 בינואר 2011

מרק אפונה חורפי


מרק של חורף, קרמי וסמיך. 

המצרכים:
80 גר' חמאה טובה.
1 בצל לבן קצוץ
2 גזרים בינוניים מגורדים על פומפייה.
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
גבעול סלרי אחד חתוך.
100 גר' בייקון או תחליפים שומניים אחרים עם טעם מעושן
שקית של אפונה קפואה (סנפרוסט)
אגוז מוסקט (חצי כפית)
גבעול טימין.
מלח,
פלפל,
מיכל שמנת מתוקה 15%.
ליטר של ציר עוף.

הוראות הכנה:
בסיר בינוני ממסים את החמאה ומאדים את הבצל עד לשקיפות\ הזהבה - על אש קטנה.
מוסיפים את הבייקון חתוך לרצועות ומטגנים קצת עד שהוא מגיר שומן.
מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה,הסלרי והתבלינים השונים. מערבבים ומאדים לעוד כמה דק.
מוסיפים את ציר העוף ומרתיחים פעם אחת.
מורידים את חום הלהבה, מכסים את הסיר (לא עד הסוף..) ומבשלים ל20-30 דק'.
בעזרת מיקסר סטיק מעבדים את הירקות, או מעבירים דרך בבלנדר\מג'ימיקס לנוזל חלק.
מחזירים אל הסיר ומוסיפים חצי מיכל של שמנת מתוקה.
מבשלים לכמה דק נוספות ומתקנים תיבול אחרי טעימה.
מגישים עם זרזיף שמן זית גבעול שמיר\נענע וקרוטונים
(אפשר להוסיף כף שמנת שנשארה במיכל לכל סועד מעל לקישוט גם כן).

בתאבון.
Winter Peas Soup
Here is a thick creamy winter soup recipe. Health in a soup bawl.

Ingredients:
80gr of fine Butter
1 chops White Onion
2 grinded medium Carrots
2 cubes diced Potatoes
1 cut Celery Stalk
100gr of Bacon {or some other smoked fats}
1 bag of frozen Peas {Sanfrost}
1/2 teaspoon of Nutmeg
Thyme Stalk
Salt
Pepper
1 can of Sweet Cream 15%
1 liter of Chicken Broth

preperation-
In a medium pot we melt the Butter. cooked the Onion until it turns clear and then some – on a small fire.
Add the Bacon Strips and fry some more till it losses all fluids. then add the Carrot, Potatoes, Celery and other spices. We mix it and cook it for several minutes.
Add the Chicken Broth and heat it, for a first boil.
Lower the fire and cover the Pot {not entirely} and cooked it for 20-30 minutes.
Process the Soup with a Stick-Mixer or through a Blender to a smooth liquid.
Return it to the pot and add 1/2 can of Sweet Cream.
Cook it for several minutes and fix the flavor by adding spices after each taste.
We serve it with a drizzle of Olive Oil, a Dill Stalk and some croutons. You can add 1 tablespoon of cream extra' if you want.
Bon appétit
Aviad

Translation by -@Gilad Barid

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...